Αγορά και το κάπνισμα χασίς (Kif) στο Μαρόκο

Η μαροκινή παράδοση του Kif στο Rif

Το χασίς του καπνίσματος στο Μαρόκο είναι συνηθισμένο αλλά παράνομο. Εάν επισκέπτεστε το Μαρόκο και τραβάτε ένα σακίδιο, θα σας προσφέρουμε πιθανότατα χασίς (μια μορφή μαριχουάνας) αρκετές φορές την πρώτη σας ημέρα εκεί. Πολλοί νέοι που ταξιδεύουν στο Μαρόκο θεωρούν την εύκολη διαθεσιμότητα χασίς (ή kif, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι) ως βασικό λόγο για επίσκεψη. Ενώ το hash καπνίζεται από ένα μεγάλο ποσοστό του αρσενικού πληθυσμού στο Μαρόκο, είναι παράνομο.

Δεν ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ειδικά όταν ταξιδεύουμε σε διεθνές επίπεδο, είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το hash όταν βρίσκονται στο Μαρόκο και πρέπει να ενημερώνονται για ορισμένα ζητήματα που αφορούν το κάπνισμα kif.

Μην φοβάστε να πείτε όχι στους επίμονες νεαρούς άντρες που προσφέρουν kif αν δεν ενδιαφέρεστε. Είναι πιθανό ότι θα σας προσφερθεί ένα χαλί ή ένα ταξίδι στην ίδια αναπνοή, οπότε να είστε ευγενικοί αλλά σταθεροί και να προχωρήσετε.

Αγοράζοντας Hashish (Kif) στο Μαρόκο

Όποιος ψάχνει για το kif δεν θα πρέπει να κοιτάξει μακριά για έναν έμπορο στο Μαρόκο - θα υπάρξουν πολλοί νέοι άντρες που προσφέρουν χασίς για πώληση στους δρόμους. Αλλά όπως και με οποιαδήποτε ελεγχόμενη ουσία, η αγορά ενός ξένου στο δρόμο δεν είναι ποτέ ο τρόπος να πάει. Παρόλο που το χασίς του καπνίσματος είναι παράνομο στο Μαρόκο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί ντόπιοι. Οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες θα σας πουν ότι εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο παράνομο έθιμο ενώ βρίσκεστε στο Μαρόκο, ο καλύτερος τρόπος είναι να εξοικειωθείτε με τους ντόπιους που νιώθετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Το κάπνισμα με τους ντόπιους γενικά σημαίνει ότι το kif έχει αξιοπρεπή ποιότητα και είναι λιγότερο πιθανό να αναμιχθεί με άλλες πιο επιβλαβείς ουσίες. Αν έχετε καπνίσει χασίς πριν, τότε προσέξτε ότι η εγχώρια ποικιλία είναι πιο ισχυρή από ό, τι μπορεί να συνηθίσετε στο σπίτι.

Το κάπνισμα Hashish ή Kif

Το χασίς (kif) επεξεργάζεται βασικά την κάνναβη (μαριχουάνα).

Μοιάζει με ένα κομμάτι κολλώδες καφέ πηλό. Τα χρώματα θα ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του χασίς. Το χασίς συνήθως τσαλακώνεται, αναμιγνύεται με καπνό και στη συνέχεια τυλίγεται σε μια άρθρωση (τσιγάρο) ή καπνίζεται σε ένα σωλήνα. Μπορείτε να αγοράσετε μικρές σωλήνες (sebsis) ή σωλήνες νερού (ναργιλές) στις περισσότερες αγορές γύρω από το Μαρόκο. Οι σωλήνες δεν θα εμφανίζονται ανοιχτά, αλλά θα βγείτε μέσα σε μερικά από τα μικρά παζάρια και θα τα βρείτε.

Σε κάθε πόλη του Μαρόκου θα βρείτε μικρές καφετέριες όπου οι ντόπιοι καπνίζουν τους σωλήνες ύδρευσης παίζοντας χαρτιά και πίνοντας τσάι μέντας. Αυτά τα μέρη είναι ίσως τα καλύτερα μέρη για να καπνίζουν αν οι άντρες συνοδεύονται από ντόπιους. Οι γυναίκες τουρίστες, από την άλλη πλευρά, φαίνονται πολύ περίεργες σε αυτές τις καφετέριες. Υπάρχουν επίσης πολλοί ξενώνες και ξενώνες για backpackers, όπου ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς ώστε να καπνίζουν, ειδικά σε πόλεις όπως το Chefchaouen . Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιοχές, το κάπνισμα χασίς εξακολουθεί να είναι παράνομο και πάντα φέρει τον κίνδυνο. Οι τουρίστες θα καπνίζουν συχνά επίσης κατακερματισμό σε παραλία ή σε άλλα σημεία που βρίσκονται μακριά από το ευρύ κοινό.

Βεβαιωθείτε ότι δεν καπνίζετε ποτέ γύρω από την πόλη ή σε δημόσιο χώρο, ειδικά κοντά σε τζαμιά. Ο οδηγός Lonely Planet προτείνει επίσης ότι ποτέ δεν ταξιδεύετε με οποιοδήποτε χασίς που έχετε στην κατοχή σας και ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τους εμπόρους δρόμων (ιδιαίτερα αυτούς που φαίνονται να στοχεύουν τους τουρίστες), αφού πολλοί είναι στην πραγματικότητα αστυνομικοί.

Το Κίφ του Ριφ

Τα βουνά Rif (βορειοανατολικά του Μαρόκου) είναι το μεγαλύτερο μέρος της κάνναβης (μαριχουάνα) που καλλιεργείται και μεταποιείται σε χασίς. Οι άνθρωποι έχουν απολαύσει kif στα βουνά Rif εδώ και αιώνες. Σύμφωνα με τον Οδηγό Lonely Planet, η λέξη "kif" προέρχεται από την αραβική λέξη για "ευχαρίστηση". Αλλά η απλή χρήση από έναν κτηνοτρόφο κατσίκας έχει ξεπεραστεί από μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, αν ταξιδεύετε σε αυτόν τον τομέα υποτίθεται ότι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε φάρμακα. Πόλεις όπως το Chefchaouen είναι ένας παράδεισος για τους λιθοβολισμένους backpackers. Περιττό να πούμε ότι είναι μια ωραία πόλη με καλή ατμόσφαιρα και ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στο Μαρόκο για τους επισκέπτες. Αλλά υπάρχουν πολλές πόλεις όπου η επιχείρηση ναρκωτικών είναι όλη η επιχείρηση και η σκηνή δεν είναι καθόλου φιλική. Ειδικότερα, ο Κετάμα είναι από όλους τους λογαριασμούς ένα τραχύ και επικίνδυνο μέρος με πολλές απάτες που εμπλέκουν εμπόρους ναρκωτικών και αστυνομία, οπότε προσέξτε αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε εδώ.

Κυρώσεις για το κάπνισμα και την αγορά χασίς

Η συνήθης ποινή για το κάπνισμα ή την αγορά του Hashish είναι 10 χρόνια φυλάκισης. Δεδομένου ότι η κάνναβη είναι ανεπίσημα ο μεγαλύτερος έμπορος σε ξένο νόμισμα του Μαρόκου, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να κάνει σοβαρή καταστολή της επιχείρησης. Όσοι είναι πιο συχνά τιμωρούνται ή τιμωρούνται είναι ο ταξιδιώτης που καπνίζει σε ένα δρόμο ή είναι απρόσεκτος όταν αγοράζει έναν αστυνομικό μυστικό σε μια αγορά. Εάν βρεθείτε ποτέ σε αυτή την κατάσταση, δείτε εάν μπορείτε να πληρώσετε ένα πρόστιμο επιτόπου και όχι να συμφωνήσετε να πάτε στη φυλακή. Οι μαροκινές φυλακές δεν είναι ευχάριστες θέσεις. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τους πολίτες των ΗΠΑ και τα δικαιώματά τους εάν έχουν συλληφθεί με ναρκωτικά στο εξωτερικό.