Μαρόκο Ταξιδιωτικός Οδηγός: Βασικά Στοιχεία και Πληροφορίες

Πλούσιο σε ιστορία και διάσημο για τα μαγευτικά τοπία της ερήμου Σαχάρας , το Μαρόκο είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για όσους ενδιαφέρονται για οτιδήποτε - από τον πολιτισμό και τη κουζίνα μέχρι τη φύση και τα αθλήματα περιπέτειας. Οι αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρακές, της Φέζ, της Μεκνής και του Ραμπάτ είναι γεμάτες με ευωδιαστά φαγητά , γεμάτα ζωντάνια και υπέροχη μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Παράκτιες πόλεις όπως η Ασάλα και η Εσσαουίρα παρέχουν μια απόδραση από τη θερμότητα της Βόρειας Αφρικής το καλοκαίρι. ενώ τα βουνά Atlas προσφέρουν ευκαιρίες για σκι και snowboard το χειμώνα.

Τοποθεσία:

Το Μαρόκο βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της αφρικανικής ηπείρου. Οι βόρειες και δυτικές ακτές της πλένονται από τη Μεσόγειο και το βορρά του Altantic αντίστοιχα και μοιράζονται τα χερσαία σύνορα με την Αλγερία, την Ισπανία και τη Δυτική Σαχάρα.

Γεωγραφία:

Το Μαρόκο καλύπτει μια συνολική έκταση 172.410 τετραγωνικών μιλίων / 446.550 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας το λίγο μεγαλύτερο από το αμερικανικό κράτος της Καλιφόρνιας.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα του Μαρόκου είναι το Ραμπάτ .

Πληθυσμός:

Τον Ιούλιο του 2016, το CIA World Factbook εκτιμά τον πληθυσμό του Μαρόκου σε μόλις 33,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους Μαροκινούς είναι 76,9 ετών - ένα από τα υψηλότερα στην Αφρική.

Γλώσσες:

Υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες στο Μαρόκο - Modern Standard Arabic και Amazigh ή Berber. Τα γαλλικά δρουν ως δεύτερη γλώσσα για πολλούς μορφωμένους Μαροκινούς.

Θρησκεία:

Το Ισλάμ είναι μακράν η πιο ευρέως διαδεδομένη θρησκεία στο Μαρόκο, που αντιπροσωπεύει το 99% του πληθυσμού.

Σχεδόν όλοι οι Μαροκινοί είναι Σουνίτες Μουσουλμάνοι.

Νόμισμα:

Το νόμισμα του Μαρόκου είναι το μαροκινό ντάρχαμ. Για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον ηλεκτρονικό μετατροπέα νομισμάτων.

Κλίμα:

Αν και το κλίμα του Μαρόκου είναι γενικά ζεστό και ξηρό, ο καιρός μπορεί να ποικίλει δραματικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Στο νότο της χώρας (πλησιέστερα στη Σαχάρα), οι βροχοπτώσεις είναι περιορισμένες. αλλά στα βόρεια, οι νυχτερινές βροχοπτώσεις είναι κοινές μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Στην ακτή, οι υπεράκτιες αύρες παρέχουν ανακούφιση από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ενώ οι ορεινές περιοχές παραμένουν δροσερές όλο το χρόνο. Το χειμώνα, το χιόνι πέφτει στα βουνά του Άτλαντα. Οι θερμοκρασίες στην έρημο της Σαχάρας μπορεί να είναι τόσο ζεστές κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατάψυξη τη νύχτα.

Πότε να πάτε:

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μαρόκο εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Το καλοκαίρι (Ιούνιο έως Αύγουστο) είναι το καλύτερο για διαλείμματα στην παραλία, ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο προσφέρουν πιο ευχάριστες θερμοκρασίες για επισκέψεις στο Μαρακές. Η Σαχάρα είναι επίσης καλύτερη κατά τη διάρκεια της πτώσης (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), όταν ο καιρός δεν είναι ούτε πολύ ζεστός ούτε πολύ κρύος και οι άνεμοι Sirocco δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ο χειμώνας είναι η μοναδική φορά για σκι ταξίδια στα βουνά Άτλας.

Βασικά αξιοθέατα:

Μαρακές

Το Μαρακές δεν είναι η πρωτεύουσα του Μαρόκου ούτε η μεγαλύτερη πόλη του. Ωστόσο, είναι το πιο αγαπημένο από τους ξένους επισκέπτες - για την θαυμάσια χαοτική ατμόσφαιρα, τις απίστευτες ευκαιρίες για ψώνια που προσφέρει το λαβυρινθινό παζάρι και τη συναρπαστική αρχιτεκτονική της. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τους πάγκους τροφίμων Al Fresco στην πλατεία Djemaa el Fna και ιστορικά ορόσημα, όπως οι τάφοι του Saad και το παλάτι El Badi .

Φέσι

Ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα, το Fez είναι γεμάτο ιστορία και προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη περιοχή χωρίς αυτοκίνητα στον κόσμο, και οι δρόμοι εκκαθάρισης φαίνονται πολύ όπως έχουν κάνει για πάνω από χίλια χρόνια. Ανακαλύψτε τις πολύχρωμες βαφές βαφής των Chaouwara Tanneries, χαθείτε ενώ εξερευνάτε την αρχαία Medina ή σταθείτε στο δέος πριν την πύλη Bab Bou Jeloud της Μαυριτανίας.

Εσσαουίρα

Σε κεντρική τοποθεσία στην ακτή του Ατλαντικού του Μαρόκου, το Essaouira είναι ένας αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τους Μαροκινούς και τους ταξιδιώτες που το γνωρίζουν. Αυτή τη στιγμή του έτους, τα δροσερά αεράκια κρατούν τις θερμοκρασίες ανεκτές και δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για ιστιοσανίδα και kiteboarding. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, τα θαλασσινά φρέσκα και η ίδια η πόλη γεμάτη μποέμικες γκαλερί τέχνης και μπουτίκ.

Merzouga

Βρίσκεται στην άκρη της έρημο Σαχάρα, η μικροσκοπική πόλη Merzouga είναι πιο διάσημη ως πύλη προς τους μαγευτικούς αμμόλοφους Erg Chebbi του Μαρόκου.

Είναι το ιδανικό σημείο αναπήδησης για περιπέτειες στην έρημο, συμπεριλαμβανομένων σαφάρι με καμήλα, 4x4 εκδρομές κάμπινγκ, άμμο-επιβίβαση και quad ποδηλασία. Πάνω απ 'όλα, οι επισκέπτες προσελκύονται από την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα των Βερβάρων στα πιο αυθεντικά της.

Να πάρει εκεί

Το Μαρόκο διαθέτει πολλά διεθνή αεροδρόμια, όπως το διεθνές αεροδρόμιο Mohammed V στην Καζαμπλάνκα και το αεροδρόμιο Marrakesh Menara. Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε με πλοίο προς το Ταγγέρη, από ευρωπαϊκά λιμάνια όπως Tarifa, Algeciras και Γιβραλτάρ. Οι πολίτες χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν χρειάζονται θεώρηση για να επισκεφθούν το Μαρόκο για διακοπές 90 ημερών ή λιγότερο. Ωστόσο, κάποιες εθνικότητες χρειάζονται θεώρηση - ελέγξτε τις μαροκινές κυβερνητικές οδηγίες για να μάθετε περισσότερα.

Ιατρικές απαιτήσεις

Πριν ταξιδέψετε στο Μαρόκο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα εμβόλια ρουτίνας σας είναι ενημερωμένα και επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εμβολιασμού για τυφοειδή και ηπατίτιδα Α. Οι ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνουπίδια συνήθως βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική (π.χ. Malaria , Yellow Fever και Zika Virus) δεν αποτελούν πρόβλημα στο Μαρόκο. Για ολοκληρωμένες συμβουλές σχετικά με τους εμβολιασμούς , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του CDC σχετικά με τα ταξίδια του Μαρόκου.