Βασικά στοιχεία και πληροφορίες για το Merzouga, Μαρόκο

Βρίσκεται στην άκρη της έντονα όμορφης έρημο Σαχάρα, Merzouga είναι μια μικρή, σκονισμένη πόλη στο ανατολικό Μαρόκο. Παρόλο που η ίδια η πόλη δεν έχει πολλά να προσφέρει στον ατρόμητο ταξιδιώτη (εκτός από μια χούφτα ξενοδοχεία και εστιατόρια), είναι διάσημη ως πύλη προς τους τεράστιους αμμόλοφους Erg Chebbi. Εδώ, οι αιχμές της άμμου αλλάζουν χρώμα με το μεταβαλλόμενο φως της αυγής και το σούρουπο. Τα τραίνα Camel δημιουργούν ρομαντικές σιλουέτες και τα χωριά των Βερβερίνων λειτουργούν ως απομακρυσμένες οάσεις σε ένα περιβάλλον που έχει παραμείνει αμετάβλητο για χιλιάδες χρόνια.

Αυτά είναι τα αρχέτυπα τοπία της Σαχάρας από τα οποία γίνονται μαροκινά όνειρα.

Κάμπινγκ και καμήλες

Η ζωή στο Merzouga περιστρέφεται γύρω από την κοντινή έρημο και ο πιο αυθεντικός τρόπος να βιωθείς είναι στην καμήλα. Διάφοροι χειριστές προσφέρουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε ένα καφάρι σαφάρι στους αμμόλοφους. Πολλές από αυτές τις περιηγήσεις περιλαμβάνουν μια διανυκτέρευση σε κάμπινγκ στην έρημο ή σε ένα παραδοσιακό χωριό Berber. Ο πρώτος προσφέρει το απαράμιλλο ρομαντισμό μιας νύχτας κάτω από καμβά κάτω από τα φλεγόμενα αστέρια της ερήμου. ενώ το τελευταίο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε μοναδικά μπεμπέρ, μουσική και πολιτισμό. Οι εκδρομές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό με το κόστος και την άνεση, οπότε φροντίστε να κάνετε αγορές πριν αποφασίσετε ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς.

Δραστηριότητες περιπέτειας

Φυσικά, η Σαχάρα παρέχει επίσης άφθονη έμπνευση για μια σειρά δραστηριοτήτων που τροφοδοτούνται με αδρεναλίνη . Εάν προτιμάτε τη συγκίνηση ενός κινητήρα πάνω από το ταλαντευόμενο βηματισμό των τρένων καμήλας Merzouga, επιλέξτε αντ 'αυτού ένα γύρο τετρακίνησης.

Οι εκδρομές μπορούν να διαρκέσουν μερικές ώρες ή αρκετές ημέρες, αλλά όλες σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε κάποια σοβαρή εκτός δρόμου διασκέδαση. Εκείνοι με τετράγωνα από χάλυβα μπορούν να δοκιμάσουν το χέρι τους σε άμμο-επιβίβαση ή σκι-σκι - κάτι σαν το παραδοσιακό σκι χιονιού, μόνο πολύ θερμότερο και χωρίς την άνεση ενός τελεφερίκ!

Μπορείτε να οργανώσετε βόλτες με αερόστατο πάνω από τη θάλασσα του αμμόλοφου. Αν και ακριβά, μάρτυρες της μεγαλοπρέπειας της Σαχάρας από μια μοναδική προοπτική των πτηνών-οφθαλμού είναι μια πραγματική εμπειρία μια φορά στη ζωή.

Άγρια Ζωή στην Έρημο

Ανεξάρτητα από το πώς επιλέγετε να εξερευνήσετε, κρατήστε ένα μάτι έξω για συναρπαστική άγρια ​​ζωή προσαρμοσμένη στην έρημο μέσα και γύρω από το Merzouga. Οι αμμόλοφοι είναι το σπίτι των ασυνήθιστων ερπετών, συμπεριλαμβανομένου του Berber σκιά και της φραγκοσυκιών σαύρα? ενώ τα θηλαστικά μεγάλης εκτάσεως όπως το jerboa και η αλεπού fennec εξέρχονται για να κυνηγούν κάτω από το σκοτάδι. Συγκεκριμένα, το Merzouga είναι ένας καλός προορισμός για birders . Η κοντινή λίμνη με θαλασσινό νερό Dayet Sriji παρέχει μια όαση για μεγαλύτερα φλαμίνγκο καθώς και μια συλλογή από egrets, πελαργούς και πάπιες. ενώ οι ίδιοι οι αμμόλοφοι περιβάλλουν τα εγχώρια πτηνά της ερήμου, όπως το sandgrouse και τα bustards.

Να φτάσετε στο Merzouga

Βρίσκεται 350 μίλια / 560 χιλιόμετρα ανατολικά του Μαρακές , ενώ το Merzouga είναι σχετικά απομακρυσμένο. Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι η Errachidia. Αν θέλετε να αποφύγετε τη μακρινή διαδρομή από το Μαρακές, σκεφτείτε να πετάξετε στο αεροδρόμιο Moulay Ali Cherif της Errachidia μέσω της Royal Air Maroc. Από εκεί, είναι δύο ώρες με το αυτοκίνητο προς Merzouga. Αν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χρήματα, το CTM και το Supratours λειτουργούν με νυκτερινά λεωφορεία μεταξύ Fez και Merzouga, καθώς και ένα μακρύ λεωφορείο από το Μαρακές προς το Merzouga.

Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες περιοδείας που προσφέρουν εκτεταμένα δρομολόγια από το Μαρακές και τη Φέζ. Αυτές περιλαμβάνουν οδηγό, διαφορετικές οργανωμένες δραστηριότητες και μεταφορά 4x4, και συνήθως, διαρκούν για αρκετές ημέρες. Παρόλο που οι δημοπρασίες τριών ημερών είναι δημοφιλείς, επιλέξτε μια περιήγηση τεσσάρων ή πέντε ημερών αν μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο θαυμάσιο τοπίο της ερήμου. Ορισμένες εταιρείες περιοδείας προσφέρουν ένα ταξίδι που ξεκινάει από το Μαρακές και τελειώνει στη Φέζ, σταματώντας στη Μερζούγκα καθ 'οδόν.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη & Πού να μείνετε

Στο μαροκινό καλοκαίρι (Ιούνιος - Σεπτέμβριος), η Μερζούγκα και η έρημος της Δυτικής Σαχάρας μπορεί να είναι ζεστά καυτή, κατά μέσο όρο περίπου 45ºC / 115ºF κατά τη διάρκεια της μέρας της ημέρας. Μάρτιος και Απρίλιος συχνά μαστίζονται από τις καταιγίδες του εποχιακού ανέμου του Σιρόκο. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ευχάριστες και οι πιθανότητες των αμμοθύελλων είναι λεπτή.

Φέρτε πολλά στρώματα, καθώς οι θερμοκρασίες μειώνονται δραματικά μετά το σκοτάδι. Η βροχόπτωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα προτεινόμενα καταλύματα στο Merzouga περιλαμβάνουν το Hotel Kasbah Mohayut, ένα καλό ξενοδοχείο με πισίνα και εκπληκτική θέα στον αμμόλοφο. Το Auberge Les Roches είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, με προσιτές τιμές δωματίων και νόστιμο δωρεάν πρωινό. Το Guest House Merzouga είναι ένα άλλο ποιοτικό B & B, το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά από βεράντα στον τελευταίο όροφο με όμορφα βλέμματα Erg Chebbi. Οικογενειακή επιχείρηση, αυτή είναι η βερβική φιλοξενία στο καλύτερό της.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από τη Jessica Macdonald.