Τα 5 κορυφαία οδικά ταξίδια στην Ασία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που φοβίζουν τους ανθρώπους να μην σκέπτονται να κάνουν ένα οδικό ταξίδι στην Ασία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πρότυπα οδήγησης και η ποιότητα των δρόμων μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδέα θα πρέπει να απορριφθεί εντελώς, ωστόσο, καθώς η Ασία έχει μερικές θεαματικές οδούς που είναι γραφικές και πολύ διασκεδαστικές να οδηγούν και πολλές από αυτές έχουν ενδιαφέρουσες και περίεργες ιστορίες.

Οδήγηση στην Ασία μπορεί να πάρει λίγο για να συνηθίσει, και τα οδικά έθιμα είναι συχνά διαφορετικά από αυτά στη δύση, αλλά αν μάθετε τα έθιμα και ξέρετε τι να περιμένετε όταν οδηγείτε, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν μπορείτε απολαύστε ένα από αυτά τα θεαματικά ταξίδια.

Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram

Συχνά χαιρετίστηκε ως ο ψηλότερος δρόμος στον κόσμο, αυτό το ταξίδι είναι τόσο μια εκτίμηση για το καταπληκτικό μηχανικό κατόρθωμα, καθώς είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις μόνο για να είναι σε θέση να οδηγήσουν ή να οδηγήσουν μια μοτοσικλέτα πάνω από Ιμαλάια σε αυτόν τον δρόμο που συνδέει την Κίνα και το Πακιστάν. Υπάρχουν μερικές εκπληκτικές γραφικές στάσεις κατά μήκος αυτού του δρόμου που αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε, με όμορφες λίμνες και θέα στο βουνό. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη διαδρομή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα σημεία ορειβασίας στον κόσμο. Καθώς ο δρόμος ανεβαίνει σε πάνω από 15.000 πόδια, αξίζει να γνωρίζετε την ασθένεια του ύψους και πώς θα σας επηρεάσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η Χοκάιντο γραφική διαδρομή

Το Hokkaido είναι το πιο βορειότερο από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας και πολλοί θεωρούν ότι είναι το πιο όμορφο από τα νησιά από την άποψη του τοπίου και το Hokkaido Scenic Byway είναι μια σειρά από διαδρομές γύρω από το νησί, πιο όμορφα αξιοθέατα.

Από τις εκπληκτικές παράκτιες σκηνές μέχρι τα όμορφα βουνά της ενδοχώρας, αυτή η διαδρομή είναι μια απόλαυση και απολαμβάνει ένα θαυμάσιο σκηνικό, μαζί με ένα πλούσιο αξιοθέατο στην πορεία. Η περιέλιξη των παραθύρων καθώς οδηγείτε μέσα από τα υπέροχα χωράφια της λεβάντας είναι θεαματική και ο αριθμός των θερμών πηγών κατά μήκος της διαδρομής αξίζει μια στάση κατά μήκος της διαδρομής!

Χρυσός δρόμος προς Σαμαρκάντ

Το Ουζμπεκιστάν είναι μια χώρα που βρίσκεται μακριά από το τουριστικό μονοπάτι για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά με τη μακρά ιστορία του και το γεγονός ότι η πόλη Σαμαρκάνδη ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της μεγάλης αυτοκρατορίας Tamerlane, είναι ένα συναρπαστικό μέρος για να εξερευνήσετε. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη διαδρομή, οι περισσότεροι επισκέπτες θα πετάξουν στην πρωτεύουσα Τασκένδη και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στη Μπουχάρα. Αυτή η όμορφη παλιά πόλη φιλοξενεί πολλά ιστορικά αξιοθέατα και από εκεί μπορείτε να ακολουθήσετε την ιστορική διαδρομή του δρόμου μετάξι προς το Σαμαρκάντ και το ιστορικό Rabat I-Malik Caravanserai είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε. Αφού φτάσετε στη Σαμαρκάνδη, μπορείτε να εξερευνήσετε την ιστορία της πόλης και να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή πλατεία Registan στην παλιά πόλη, ενώ το παρατηρητήριο του Ulugbek είναι συναρπαστικό και δείχνει πόσο προηγμένος ήταν ο πολιτισμός στη γνώση του για το σύμπαν.

Οι ορεινές σήραγγες του Guoliang και του Xiyagou

Τα βουνά Taihang ήταν ένα απομακρυσμένο και δύσκολο κομμάτι της Κίνας για πρόσβαση εδώ και αιώνες και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει πρόσβαση σε ένα δημόσιο χρηματοδοτούμενο οδικό δίκτυο, αποφασίστηκε ότι δεν ήταν οικονομικό να οικοδομηθούν δρόμοι σε αυτήν την περιοχή, έτσι στο τέλος οι ντόπιοι έριξαν τους δικούς τους δρόμους από τους ίδιους τους βράχους. Η οδήγηση μέσω αυτών των οδών σήραγγας είναι μια αξιοσημείωτη εμπειρία, καθώς ο δρόμος είναι κυριολεκτικά μέσα στα βράχια και τα παράθυρα κατά μήκος της διαδρομής έχουν εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο του βουνού. Αυτές οι δύο σήραγγες συνδέονται με έναν δρόμο που σας μεταφέρει μέσα από τα βουνά Taihang σε μια σχετικά μικρή έκταση 60 χιλιομέτρων, με τους περισσότερους επισκέπτες να φτάνουν στην περιοχή περνώντας από την πόλη του Xinxiang.

Nha Trang-Quy Nhon, Βιετνάμ

Μια έκταση 134 μιλίων που είναι πραγματικά εκπληκτική, το ορεινό τοπίο στην εσωτερική πλευρά αυτού του δρόμου συνοδεύεται από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και τις υπέροχες χρυσές παραλίες στην ωκεάνια πλευρά του δρόμου. Είναι εύκολο να απλώσετε αυτό το ταξίδι σε διακοπές, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές όμορφες πόλεις και χωριά για να σταματήσετε κατά μήκος του δρόμου και υπάρχουν πολλά μέρη για να χαλαρώσετε στην παραλία. Κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε εβδομάδα, όπου οι επισκέπτες έρχονται μαζί για να οδηγούν τη διαδρομή μαζί και να απολαύσουν την εντυπωσιακή περιοχή σε μια μεγάλη γιορτή.

Το ταξίδι είναι δικό σου

Εάν ένα οδικό ταξίδι στην Ασία είναι η ιδανική εμπειρία ταξιδιού σας στο αυτοκίνητο, είναι πιθανό να εντυπωσιαστείτε. Από τις παραλίες μέχρι τα μονοπάτια στις παλιές πόλεις υπάρχουν μέρη για να δείτε και να κάνετε ενώ ταξιδεύετε στην Ασία.