Φαινόμενο της Φύσης: Το Yukon

Η παιδική χαρά "Larger Than Life" για όλες τις εποχές

Δεν έβλεπα τα βόρεια φώτα ( Aurora Borealis) στο The Yukon για να τα χαράξω από τη λίστα μου. Δεν τα είδα, γιατί θα εξασθενίσουν τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν τους έβλεπα για το 'γραμμα.

Τους έβλεπα επειδή ήταν η μεγαλύτερη υπενθύμιση του πόσο μικρές είμαι, είμαστε, στο μεγάλο σχέδιο αυτού του παντοδύναμου, λαμπερού Σύμπαντος. Τους έβλεπα γιατί γυρίσω στο CNN και διάβασα τους The New York Times για να χάσουν οποιαδήποτε πίστη στην ανθρωπότητα - να δουν μια άλλη γυρίσματα σε ένα δημοτικό σχολείο, ότι το χρώμα του δέρματος μπορεί να καθορίσει την αστυνομική βία και ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να σκοτώνουν ανθρώπους κάθε ημέρα.

Αλλά μεταξύ όλων. μεταξύ του μίσους και του σκεπτικισμού που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή, ο Yukon με έφερε πίσω στην απλή ζωή ομορφιάς που μπορεί να προσφέρει. Ποτέ πριν, ο προορισμός δεν είναι τόσο δυνατός και ταυτόχρονα σιωπηλός.

Το Yukon συχνά ονομάζεται προορισμός "Μεγαλύτερη από τη Ζωή". Και εκείνη τη στιγμή, καθώς βρισκόμουν κάτω από μια ζωντανή σειρά ανοιχτό πράσινο και ιώδες παύλες που διαπερνούν μια μαύρη πίσσα, κατάλαβα γιατί.

Αν και η μαγεία του Yukon συνεχίζεται όλο το χρόνο, βρήκα το χειμώνα να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Έφτασα σε ένα μικρό περιφερειακό αεροπλάνο, στο οποίο γνώριζα όλους, όταν η ωριαία πτήση από το Βανκούβερ προσγειώθηκε στην Air North, την αεροπορική εταιρεία The Yukon. Αλλά ακόμα και τότε, δεν συνειδητοποίησα πόσο ιδιαίτερη θα ήταν.

Η Whitehorse, η πρωτεύουσα του Yukon, έχει περίπου 23.300 κατοίκους. Υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος, εύστοχα γνωστός ως Main Street, που διασταυρώνει την πόλη. Ως Μανχατάνιτ, δεν ήμουν απολύτως σίγουρος τι να περιμένω με αυτή την "πόλη". Αλλά για ό, τι λείπει από την ποσότητα, σίγουρα κάνει την ποιότητα.

Είναι το είδος του τόπου όπου γνωρίζετε όχι μόνο όλους τους ανθρώπους, αλλά ξέρετε τους ξαδέλφους και τη γιαγιά τους, το αγαπημένο τους φαγητό και τι έκαναν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Και ο καθένας έχει την ειδικότητα και τη θέση του - είτε πρόκειται για κοτόπουλο και για καραϊβική φαντασία στο Antoinette, είτε για φέτα φρέσκιας λεμονιού στο Blackbird Bakery.

Παίρνει τη "μικρή πόλη" vibe στο επόμενο επίπεδο.

Και τότε υπάρχει το φυσικό περιβάλλον του Yukon. Εδώ προτείνουμε να επισκεφτείτε μια πόλη που είναι τόσο μαγευτική κάθε εποχή, κάθε μήνα και κάθε στιγμή.

Πού να πάτε να αγκαλιάσει τη φύση

Το Εθνικό Πάρκο Kluane του Yukon είναι ένας προορισμός που θα είναι ανεξίτηλος μέσα στο μάτι του μυαλού σας - πρέπει να το δείτε. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο παρθένα πάρκα στη Βόρεια Αμερική (και στον μεγαλύτερο κόσμο). Η ομορφιά βρίσκεται στην ανεξερεύνητη - στο γεγονός ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσει τόσο μια κουκέτα ή ένα άλλο ανθρώπινο ον.

Έζησα το πάρκο να ταξιδεύει σε μια πτήση με Rocking Star Adventures. Από το Hurwash Landing, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση περιπέτειας για αεροπορικές περιηγήσεις και ναυλωμένες πτήσεις γνωρίζει τα πράγματα. Μέσα σε λίγα λεπτά, το μικρό μας αεροπλάνο ήταν το μοναδικό χαρακτηριστικό του χρώματος ανάμεσα σε ένα πανοραμικό λευκό φόντο. 360 μοίρες. Ήμασταν σε θέση να εντοπίσουμε στο Wrangell-St. Το Εθνικό Πάρκο του Ηλία και η διατήρηση στην Αλάσκα. ("Cool" για εσάς: Και τα δύο αυτά πάρκα είναι το σπίτι σε μερικά από τα μεγαλύτερα μη πολικά πεδία πάγου του πλανήτη.)

Το Yukon Wildlife Preserve: 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Whitehorse, το The Yukon Wildlife Preserve έχει δεσμευθεί να ενθαρρύνει την εκμάθηση και την εκτίμηση της μοναδικής οικολογίας της Αρκτικής.

Το φυτό προσφέρει την απαράμιλλη ευκαιρία να δείτε 13 είδη βόρειων καναδικών θηλαστικών στον φυσικό τους βιότοπο, συμπεριλαμβανομένου του καναδικού λυγισμού και της Αλάσκας Yukon Moose. Η περιοχή είναι πάνω από 700 στρέμματα.

Mount Sima , το πάρκο περιπέτειας των Άλπεων: Το όρος Sima είναι ανοιχτό από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το Whitehorse είναι ο παράδεισος για όσους παθιασμένοι με τα χειμερινά σπορ - με 5-6 μήνες χιόνι και πάγο, το σκι είναι το βασικό άθλημα που πρέπει να δοκιμάσετε. Το βουνό μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο πάρκα εδάφους, δέκα σημαδεμένες πίστες και ένα λόφο για αρχάριους ή σκιέρ. Παρόλο που έχω οδηγήσει το δίκαιο μερίδιό μου στις ενδιαφέρουσες πλαγιές σε όλο τον κόσμο, το σκι στην Αρκτική ήταν πραγματικά ένα μοναδικό είδος περιπέτειας λίστας κουβάδων.

Muktuk Kennels : Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων, που περιβάλλονται από τέτοιους φυσικούς πλούτους, έχουν δεσμευτεί για περιβαλλοντική ευθύνη.

Μια εταιρεία που υποδεικνύει αυτό το συναίσθημα είναι η Muktuk Adventures. Προσφέροντας περιηγήσεις σκύλων το χειμώνα και με ένα Bed and Breakfast ανοιχτό όλο το χρόνο, το Muktuk αποτελεί απαραίτητη επίσκεψη για τους αειφόρους ταξιδιώτες. Το Muktuk λειτουργεί κυρίως με ηλιακή ενέργεια, τροφοδοτεί το νερό του από ένα υπόγειο πηγάδι και το εστιατόριο του με τα λαχανικά που προέρχονται από το θερμοκήπιο. Και εμπιστευτείτε μας - το δεύτερο που παίρνετε clobbered και γλείφτηκε από ένα από τα κουτάβια Muktuk, οι λέξεις "αγάπη κουτάβι" θα πάρει ένα εντελώς νέο νόημα.

Οι περιπέτειες Cathers Wilderness : Πολλές από τις επιχειρήσεις στο Yukon είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις. Το Cathers Wilderness Adventures καλύπτει δύο γενιές και προσφέρει εκδρομές για μικρές ομάδες ή άτομα. Με βάση τα τριάντα μίλια έξω από το Whitehorse, το Cathers WildernessAdventures προσφέρει μια επιλογή από μοναδικές περιπέτειες όπως πεζοπορία με huskies στην έρημο Yukon. Το κουτάβι σας χρησιμεύει ως σύντροφος και βοηθός, φέρνοντας τα τρόφιμα και τις σκηνές για σας.

Yukon Mountain Horses & More : Μια άλλη επιλογή που προσφέρει η Yukon στους λάτρεις των ζώων που θέλουν να δεσμεύσουν και να εξερευνήσουν τη γη με ένα τετράποδο σύντροφο. Το Yukon Mountain Horses & More προσφέρει ημερήσιες εκδρομές και πολυήμερες εκδρομές στο όρος Michie, λιγότερο από 40 μίλια έξω από το Whitehorse. Η επιχείρηση ξεκίνησε από ένα τοπικό ζευγάρι που ήθελε να μοιραστεί το πάθος τους για ιππασία σε λόφους και σε ρέματα στο Yukon.

Πού να φάτε και να πίνετε τοπικά (και αειφόρα!)

Klondike Rib and Salmon: Ένα από τα παλαιότερα κτίρια που χρησιμοποιούνται ακόμα στο Yukon, αυτό το κτίριο που χτίστηκε εδώ και ένα αιώνα, στεγάζει ένα εστιατόριο που σερβίρει τον καλύτερο τοπικό ναύλο, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών του Βόρειου Ωκεανού και των κρέατων άγριων θηραμάτων. Με φρέσκα και τοπικά υλικά, το Klondike Rib & Salmon είναι μια εξαιρετική επιλογή για βιώσιμη τραπεζαρία.

Bonanza Market: Εάν βρεθείτε στο Dawson προτού ξεκινήσετε ένα ταξίδι στρατοπέδευσης, η Bonanza Market είναι ένα γραφικό τοπικό κατάστημα που προσφέρει φρέσκα τοπικά προϊόντα και τοπικά κρέατα. Η αγορά Bonanza είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε πριν από ένα ταξίδι κάμπινγκ.

Το Cuccina του Giorgio : Ένα παραδοσιακό ιταλικό στολίδι στο κέντρο του Whitehorse, το Giorgio προσφέρει σπιτικά ιταλικά πιάτα εκτός από τις σπεσιαλιτέ Yukon. Χαρακτηριστικά από το υβριδικό μενού του Giorgio περιλαμβάνουν το καναδικό μπιφτέκι Bison, τον απαράμιλλο χαρακτήρα της Αρκτικής και το ραβιόλι squash, το οποίο είναι μια πολύ συνιστώμενη επιλογή για τους χορτοφάγους.

Πού να ψωνίσετε με βιώσιμο τρόπο

Εργαστήριο 40 Χρυσών Χρυσών : Αυτό το κατάστημα κοσμημάτων είναι πραγματικά το στολίδι του Dawson στο κέντρο της πόλης. Η Leslie Chapman, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, καλεί το χρυσό στο κοστούμι της υπογραφής "πράσινο χρυσό" επειδή εξορύσσεται από το ορυχείο της οικογένειάς της στον ιστορικό Forty Mile River χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον ή να εκμεταλλεύεται την εργασία. Ο αρχικός σχεδιασμός της περιλαμβάνει επίσης μαμούθ ελεφαντόδοντο από τα ναρκοπέδια Yukon και καναδικά διαμάντια.

Που να μείνω

Κάμπινγκ: Το Yukon είναι ο παράδεισος ενός κατασκηνωτή με περισσότερα από 40 campgrounds που διοικούνται από το κράτος. Εάν ταξιδεύετε με έναν προϋπολογισμό, μείνετε στο The Gordon Park Campground, το οποίο δεν υπόκειται σε τέλη και είναι ιδανικό για σκηνές. Το κάμπινγκ διοικείται από το Δήμο και είναι γεμάτο με πυρκαγιά και πικ-νικ τραπέζια. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι λίγο πιο άνετος, το The Tahini Hot Springs, που βρίσκεται λίγο έξω από το Whitehorse, διαθέτει μια περιοχή με ταννγκτον, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τις θερμές πηγές. Οι ίδιες οι θερμές πηγές αξίζουν μια επίσκεψη - μία από τις πιο επισκέψιμες τοποθεσίες στο The Yukon και πάνω από 100 χρόνια, οι δύο πισίνες είναι χαλαρωτικές 36 ° και 42 ° βαθμούς Κελσίου και φυσικά πλούσιες σε μέταλλα.

Westmark Whitehorse Hotel : Αν βυθίζοντας μια σκηνή και αγκαλιάζοντας δίπλα σε μια φωτιά δεν είναι ο ορισμός σας για ιδανικά καταλύματα, το κέντρο του Whitehorse προσφέρει στους ταξιδιώτες μια σειρά από πιο συμβατικές επιλογές. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι θα διαπιστώσουν ότι το Westmark Whitehorse Hotel έχει ό, τι χρειάζεστε Από ένα εστιατόριο με πλήρη υπηρεσία σε ένα γυμναστήριο, θα βρείτε την άνεση και την άνεση. Το Westmark Whitehorse βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο κέντρο του Whitehorse, σε κοντινή απόσταση από τα καλύτερα καταστήματα και εστιατόρια. Και δεν χρειάζεται να περιπλανηθείτε μακριά για να αναζητήσετε καλό φαγητό, δεδομένου ότι το Steele Street Restaurant & Lounge στεγάζεται κάτω από την ίδια στέγη. Εκτός από τον τοπικό ναύλο και τις σπεσιαλιτέ στο εστιατόριο, συνιστώ ανεπιφύλακτα να χαλαρώσετε στο σαλόνι με μπίρα Yukon Brewing Company , μια τοπική ζυθοποιία, που δεσμεύεται στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής και υποστηρίζει τα αίτια της Yukon.

Οδήγηση γύρω

Η μετάβαση στο Whitehorse είναι ακόμα ευκολότερη από ό, τι μπορεί να προβλέπετε, αλλά συνιστάται προσοχή. Όπως εξηγεί ο Yukon Winter Visitor Guide, "Η οδήγηση της εθνικής οδού της Αλάσκας το χειμώνα δεν είναι συνήθως πρόβλημα. Τα καλά χειμωνιάτικα ελαστικά είναι απαραίτητα καθώς και ένα κιτ έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που υποβαθμίσετε. Η κάλυψη κινητής τηλεφωνίας είναι σποραδική, έτσι ώστε να φορεθεί ο καιρός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. " Για παραπομπή, το Whitehorse είναι χιλιόμετρο 1.477 της θρυλικής εθνικής οδού της Αλάσκα.

Προστασία του Yukon

Το σύνθημα για το ταξίδι σε αυτόν τον τομέα είναι στην πραγματικότητα "δεν αφήνει ίχνος" και εδώ είναι μερικές συμβουλές για να το κάνετε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο η φύση μπορεί να απολαμβάνει όχι μόνο σήμερα, αλλά για αιώνες που έρχονται.

Ως περιβαλλοντικά προσεκτικός ταξιδιώτης, εδώ είναι μερικά πράγματα και όχι

1. Συσκευαστείτε όλα τα σκουπίδια σας

2. Κατασκευάζετε πυρκαγιές σε υπάρχοντες πυροσβέστες ή φορητές εστίες

3. Να θάβετε ή να συσκευάζετε ανθρώπινα απόβλητα

4. Να ταξιδεύετε σε υπάρχοντα μονοπάτια για να αποφύγετε την καταστροφή της βλάστησης

5. Μην τροφοδοτείτε την άγρια ​​φύση

6. Μην πλένετε τα πιάτα ή τον εαυτό σας σε μια λίμνη ή ποτάμι. Ακόμη και βιοδιασπώμενο σαπούνι είναι επιβλαβές για τα ψάρια!

7. Μην ξεχάσετε να βάψετε τη φωτιά σας με νερό. Οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπους!

8. Μην ρίχνετε τη σκηνή σας και μην δημιουργείτε πυρκαγιά στα φυτά

Και φυσικά, απολαύστε τα φώτα.