Μετάβαση από το σταθμό λεωφορείων του Melaka Sentral προς το υπόλοιπο της Malacca

Ένας μοναδικός κύριος μεταφορικός κόμβος προς και γύρω από τη Malacca στη Μαλαισία

Οι μέρες του πανιού είναι μακρά, αλλά η Μαλάκα παραμένει ένας καυτός προορισμός ταξιδιού για τους επισκέπτες στη Μαλαισία. Σήμερα, οι επισκέπτες προτιμούν να φτάνουν στη Μαλακάκα μέσω της γης, και οι περισσότεροι φτάνουν μέσω του Melaka Sentral , του τεράστιου τερματικού σταθμού των λεωφορείων στο Jalan Tun Razak.

Κατασκεύασε το 2004, Melaka Sentral υπηρεσίες όλες τις εγχώριες και διεθνείς επιλογές χερσαίων μεταφορών της Malacca. Στο Melaka Sentral, οι ταξιδιώτες έρχονται (και φεύγουν) για τη Σιγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπούρ, το Penang και άλλες μεγάλες πόλεις της Μαλαισίας, όπως το Johor και το Ipoh, ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Δομή του τερματικού σταθμού λεωφορείων του Melaka

Βρίσκεται σε μια έκταση 46,6 στρεμμάτων στην περιφέρεια Peringgit της Malacca, ο τερματικός σταθμός λεωφορείων Melaka Sentral είναι αρκετά μακριά από την κεντρική ιστορική περιοχή για να αποσυμφορεί τον τελευταίο και αρκετά κοντά για να φτάσετε σε λιγότερο από δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο.

Η πολυκατοικία υψηλών προδιαγραφών έχει ένα σχεδιαστικό στοιχείο από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μαλαισίας, αλλά ο εσωτερικός του χώρος είναι τόσο σύγχρονος όσο και ο καιρός. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν σε ένα από τα πολλά εστιατόρια, τα καταστήματα γρήγορου φαγητού και τα καταστήματα που ευθυγραμμίζουν το εσωτερικό, λίγο πριν πάτε στο αίθριο αναχώρησης για να αγοράσουν εισιτήριο ή για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο για τον επόμενο προορισμό τους.

Οι περισσότερες ανάγκες ταξιδιωτών είναι εξίσου καλά συναντημένες στο Melaka Sentral όπως και στα πιο σύγχρονα αεροδρόμια της Ασίας. Το τερματικό περιλαμβάνει μηχανήματα ΑΤΜ, γήπεδο τροφίμων, καταστήματα αναψυκτικών, ανταλλακτήρια χρημάτων, σούπερ μάρκετ και μετρητή αποσκευών.

Αγορά εισιτηρίων από και προς το Melaka Sentral

Το κλιματιζόμενο αίθριο αναχώρησης του Melaka Sentral περιλαμβάνει 24 μετρητές εισιτηρίων, ένα ξεχωριστό μετρητή για καθένα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που εξυπηρετούν τη Μαλάκα. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για λεωφορεία που κυκλοφορούν στη Σιγκαπούρη. Hatyai στην Ταϊλάνδη. και τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χερσονήσου της Μαλαισίας.

Τα εισιτήρια μπορούν επίσης να αγοραστούν online, μέσω ενός από πολλούς συνδρομητές εισιτηρίων λεωφορείων που δέχονται κρατήσεις εισιτηρίων μέσω διαδικτύου μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι κύριοι ιστότοποι ηλεκτρονικής κράτησης που καλύπτουν τη χερσόνησο της Μαλαισίας είναι τα Easybook, CatchThatBus και BusOnlineTicket.

Υπηρεσίες λεωφορείων της Κουάλα Λουμπούρ προς τη Μέλακα Σεντράλ

Το λεωφορείο από την Κουάλα Λουμπούρ είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στη Μαλάκα - είναι σύντομη (μόνο δύο ώρες) και φθηνή.

Οι ταξιδιώτες που πετούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ (KLIA) δεν χρειάζεται καν να πάνε στην ίδια την Κουάλα Λουμπούρ για να κάνουν τη σύνδεση - τα λεωφορεία Transnacion Express για Melaka συνεχίζουν από την KLIA και επιστρέφουν χωρίς να χρειαστεί ποτέ να εισέλθουν στα όρια της πόλης της Κουάλα Λουμπούρ.

Εάν ξοδεύετε λίγες μέρες στην Κουάλα Λουμπούρ, τότε θα πρέπει να πάτε στο Terminal Bersepadu Selatan για να φτιάξετε τη σύνδεσή σας στο Malacca. Αυτός ο τερματικός σταθμός εξυπηρετεί όλες τις υπηρεσίες λεωφορείων προς νότο που αναχωρούν από την Κουάλα Λουμπούρ.

Τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη Express Bus σε Melaka Sentral

Αρκετοί χειριστές εργάζονται για την τετραώρητη διαδρομή μεταξύ Malacca και Σιγκαπούρης. Ενώ όλα τα λεωφορεία από τη Σιγκαπούρη κατεβαίνουν σε μια θέση στη Μαλάκα (φυσικά), το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί και για λεωφορεία που κατευθύνονται προς τη Σιγκαπούρη.

Ανάλογα με τον χειριστή, η διαδρομή με το λεωφορείο θα τερματιστεί σε ένα από τα ακόλουθα τρία σημεία:

Η διαδρομή μεταξύ Hatyai στην Ταϊλάνδη και τη Μαλάκα δεν είναι τόσο δημοφιλής, αλλά τουλάχιστον μία γραμμή λεωφορείων διαχειρίζεται το επταήμερο ταξίδι μεταξύ των δύο.

Άλλες συνδέσεις της Μαλαισίας με το Melaka Sentral

Το καλά αναπτυγμένο σύστημα ταχείας κυκλοφορίας της Μαλαισίας κάνει σύντομη εργασία οποιουδήποτε ταξιδιού με λεωφορείο μεταξύ πόλεων. Αυτό που ακολουθεί είναι ένας κατάλογος των πόλεων της Μαλαισίας και ο εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού προς / από το καθένα με το Melaka Sentral ως το άλλο τελικό σημείο.

  • Genting Highlands - τρεις ώρες
  • Johor Bahru - τρεις ώρες
  • Ipoh - τέσσερις ώρες
  • Mersing - πέντε ώρες
  • Penang - έξι ώρες
  • Kota Bahru - 10 ώρες

Ταξί από το Σταθμό Λεωφορείων του Μελάκα

Μια κουκέτα ταξί μπορεί να βρεθεί στην κεντρική είσοδο του Melaka Sentral.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, η στάση είναι κλειστή και οι ταξιδιώτες πρέπει να διαπραγματεύονται με τους οδηγούς ταξί μόνοι τους. Οι οδηγοί ταξί στη Μαλάκα δεν χρησιμοποιούν μετρητές ταξί. Αντίθετα, υπάρχουν γενικά συμφωνημένες τιμές για συγκεκριμένες αποστάσεις.

Εδώ είναι ένας βασικός κανόνας: τα ταξίδια μεταξύ Melaka Sentral και της κύριας ιστορικής περιοχής θα πρέπει να κοστίζουν περίπου 15 MYR, και όχι περισσότερο από 20 MYR. Για να φτάσετε στην πρώτη φιγούρα απαιτεί να παζαρεύετε.

Ταξιδεύοντας με λεωφορεία της Malacca από το Melaka Sentral

Τα αστικά λεωφορεία της Μελακά - τα περισσότερα από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που προσφέρονται από την Κουάλα Λουμπούρ - χρησιμοποιούν όλοι το Melaka Sentral ως κεντρική αποθήκη. Τα αριθμημένα λεωφορεία λαμβάνουν μια προκαθορισμένη διαδρομή, με προορισμούς σαφώς σημειωμένους μπροστά και χρεώνουν για το MYR 1 για ένα πλήρες ταξίδι.

  • Λεωφορείο 15 - Μέλακα Sentral προς Anjung Batu Jetty (σημείο αναχώρησης για Pulau Besar)
  • Bus 17 - Melaka Sentral στην ιστορική περιοχή, το εμπορικό κέντρο Mahkota Parade και ο πορτογαλικός οικισμός
  • Λεωφορείο 18 - Μέλακα Sentral προς Tengkera και Pokok Mangga
  • Λεωφορείο 19 - Melaka Sentral στο Ayer Keroh και το ζωολογικό κήπο Melaka
  • Λεωφορείο 26 - Μέλακα Sentral στο σιδηροδρομικό σταθμό Pulau Sebang / Tampin
  • Λεωφορείο 50 - Melaka Sentral στο εμπορικό κέντρο Mahkota Parade