Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στην Ασία

Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις σε όλη την Ασία

Ο προσδιορισμός του πού να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Ασία δεν είναι μεγάλη πρόκληση. θα βρείτε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και παραδόσεις που εκτείνονται από το κομμουνιστικό Ανόι στις παραλίες της Ινδίας.

Παρά τις θρησκευτικές διαφορές, η δυτικοποιημένη έκδοση των Χριστουγέννων - μαζί με πολλές άλλες παραδόσεις - έχει υιοθετηθεί και ενσωματωθεί στον τοπικό πολιτισμό σε όλη την Ασία.

Ενώ τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια μέρα για μερικούς, οι ιεραπόστολοι και οι άποικοι εισήγαγαν χριστιανικές διακοπές σε πολλά μέρη της Ασίας.

Δεν έχει σημασία ο λόγος για τον εορτασμό, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Ασία σίγουρα αρέσει να επωφεληθούν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Ασία;

Εκτός από μερικές χώρες και περιοχές, τα Χριστούγεννα στην Ασία είναι κυρίως ένα κοσμικό γεγονός. Έμφαση δίνεται στη διακόσμηση, τα δωρεά, τα γεύματα και την οικογένεια. ακόμα και ο Άγιος Βασίλης κάνει πολλές εμφανίσεις. Πολλά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να εμπορευματοποιήσουν τις διακοπές. Τα καταστήματα διατηρούν μεγάλες πωλήσεις και ορισμένες φορές δημιουργούνται και ειδικές αγορές. Τα ζευγάρια χρησιμοποιούν τις διακοπές ως δικαιολογία για ρομαντικές χειρονομίες και gifting.

Σε χώρες με μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό όπως οι Φιλιππίνες, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται έντονα. οι προετοιμασίες αρχίζουν μήνες μπροστά!

Μπορεί να θέλετε να διαβάσετε λίγο για τα δώρα που είναι ταμπού στην Ασία πριν ανταλλάξετε δώρα με κάποιον.

Κορυφαία μέρη για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην Ασία

Μερικοί μακροπρόθεσμοι ταξιδιώτες και expats θέλουν μια γεύση από τα παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Ασία.

Αν όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστον μερικές διακοσμημένες φοίνικες ως υπενθύμιση της ειδικής ημέρας! Εδώ είναι μερικά μέρη σε όλη την Ασία, όπου θα βρείτε πολλές παραδόσεις Westernized Χριστουγέννων:

Χριστούγεννα στην Ιαπωνία

Αν και λιγότερο από το 1% των Ιάπωνων ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί, οι διακοπές των Χριστουγέννων εξακολουθούν να παρατηρούνται. Οι ανταλλαγές δώρων πραγματοποιούνται μεταξύ ζευγαριών και εταιρειών. τα εταιρικά γραφεία είναι μερικές φορές διακοσμημένα για την περίσταση. Τα μέρη με Χριστουγεννιάτικα θέματα συχνά οδηγούν μέχρι τη μεγάλη γιορτή του Shogatsu . Προσθέτοντας στον ενθουσιασμό, γιορτάζουν τα γενέθλια του αυτοκράτορα στις 23 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.

Χριστούγεννα στην Ινδία

Ο Ινδουισμός και το Ισλάμ είναι οι κύριες θρησκείες στην Ινδία , με μόνο το 2% του πληθυσμού να διεκδικεί το χριστιανισμό ως θρησκεία. Αλλά αυτό δεν σταματάει το μικρότερο κράτος της Γκόα - από την πραγματοποίηση μιας μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής κάθε Δεκέμβριο. Τα δέντρα μπανάνας είναι διακοσμημένα, οι χριστιανοί κατευθύνονται στη μάζα των μεσάνυχτων και ένα γεύμα δυτικού τύπου συχνά απολαμβάνει την Παραμονή των Χριστουγέννων. Πολλά ζωντανά πάρτι στην παραλία της Γκόα γιορτάζουν την εκδήλωση. Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται επίσης με ενθουσιασμό από τους χριστιανούς στην Κεράλα και άλλα μέρη της Ινδίας, όπου Χριστούγεννα αστέρια κοσμούν πολλά σπίτια.

Χριστούγεννα στη Νότια Κορέα

Ο Χριστιανισμός είναι μια μεγάλη θρησκεία στη Νότια Κορέα , επομένως η Ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται ως αργία. Τα χρήματα δίνονται συχνά ως δώρο, ανταλλάσσονται κάρτες και οι γέφυρες πάνω από τον ποταμό Χαν στη Σεούλ φωτίζονται με διακοσμήσεις.

Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να φοράει μπλε μερικές φορές στη Νότια Κορέα!

Χριστούγεννα στην Κίνα

Εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στην Κίνα τείνουν να είναι ιδιωτικές υποθέσεις μεταξύ οικογενειών και φίλων. Τα ξενοδοχεία που εξυπηρετούν κυρίως τους δυτικούς επισκέπτες θα διακοσμήσουν και τα εμπορικά κέντρα ενδέχεται να έχουν ειδικές πωλήσεις. Για μεγάλο μέρος της Κίνας, τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια άλλη εργάσιμη ημέρα, ενώ όλοι μετράνε κάτω από τις διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.