Αναθεώρηση του Village Hotel Bugis, Σιγκαπούρη

Ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας Σιγκαπούρη σε Bugis Κοντά σε Kampong Glam

Η εγκατάσταση της Σιγκαπούρης που ήταν γνωστή ως Landmark Village Hotel (και πριν από αυτό, το Golden Landmark Hotel) μετονομάστηκε πρόσφατα σε εναρμόνιση της επωνυμίας με τα άλλα ξενοδοχεία επαγγελματικής κατηγορίας στο χαρτοφυλάκιο του Far East Organization. Αλλά η αλλαγή ονόματος φαίνεται σαν απόβλητο, καθώς η λέξη "ορόσημο" πραγματικά ταιριάζει στο Village Hotel Bugis.

Το Village Hotel βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γωνιά του εθνοτικού θύλακα του Kampong Glam και βρίσκεται ψηλά στη συμβολή των ινδικών, μαλαισιανών και αραβικών ριζών της Σιγκαπούρης.

Το κέντρο της Μαλαισίας και το τελεφερίκ του Σουλτάνου είναι προσβάσιμα με τα πόδια. Οι πολυάριθμες εμπορικές στάσεις της περιοχής - από την οδό Bussorah μέχρι το Hajji Lane έως το Bugis Junction - δεν απέχουν πολύ και οι επισκέπτες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι σε πιο εκτεταμένες περιοχές μπορούν να περπατήσουν στον σταθμό MRT Bugis ή να περιμένουν ένα λεωφορείο σε κοντινό λεωφορείο να σταματήσει.

Το ίδιο το ξενοδοχείο μοιράζεται το χαρακτήρα και τις ιδιοσυγκρασίες της γειτονιάς του. Η αραβική και η μαλαισιανή αρχιτεκτονική δουλεύουν στον σχεδιασμό του εσωτερικού του ξενοδοχείου, αν και μια κάπως ακανόνιστη (και συνεχής) προσπάθεια ανακαίνισης έχει αφήσει τμήματα της μάρκας του ξενοδοχείου να ξεφλουδίζουν νέα, ενώ παράλληλα να εξαπλώνεται στα άκρα σε άλλα μέρη. Τα δωμάτια, ευτυχώς, λάμπει με νέα φωτιστικά και τελειώματα, αν και κάποιος επιθυμεί την πρόσβαση στην τηλεόραση και το μπάνιο μπάνιο ήταν καλύτερα. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό.

Το Deluxe Δωμάτιο του Hotel Village Bugis

Το Village Hotel Bugis διαθέτει 393 δωμάτια, που κυμαίνονται από βασικά superior δωμάτια μεγέθους 32 τετραγωνικών μέτρων έως σουίτες executive club με μέγεθος 64 τετραγωνικών μέτρων.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε ευτυχώς τη δεκαετία του '80, όταν ο χώρος δωματίου δεν ήταν ακόμη πριμοδοτημένος. οι επισκέπτες έχουν αρκετό περιθώριο ελιγμών ακόμη και στα φθηνότερα superior δωμάτια.

Ο οδηγός σας πήρε ένα deluxe δωμάτιο 32 τ.μ. στον 7ο όροφο, ακριβώς δίπλα στους ανελκυστήρες και απέναντι από το γυμναστήριο. (Έσπρωσα τον αστράγαλο μου την ημέρα που έμαθα - ο τρόπος του σύμπαντος να μου δώσει το μεσαίο δάκτυλο.)

Εξαιρετικό: Τα δωμάτια του 7ου ορόφου είχαν πρόσφατα αντικατασταθεί: το δωμάτιο ήταν σχεδόν ολοκαίνουργιο, με πανοραμική ξαπλώστρα, κρεβάτι king-size, ένα φρέσκο ​​κόκκινο χαλί στο πάτωμα ανάμεσα στην τηλεόραση και το κρεβάτι και ένα ζεστό είδος φωτισμού που ήταν απολύτως εύκολο στα μάτια. Το δωμάτιο έχει τις συνήθεις παροχές: καφετιέρες / τσαγιέρες, κλιματισμό, δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, ντουλάπα με μπουρνούζια και παντόφλες και εγκαταστάσεις σιδερώματος.

Το άπλετο μέγεθος έκανε το δωμάτιο ωραίο, το μεγάλο παράθυρο το έκανε καλύτερο: ενώ το παράθυρο δεν μπορεί να ανοίξει, έμαθα ακόμα ένα ανοιχτό χώρο απέναντι από τη Βικτώρια.

Όχι τόσο φοβερό: η τηλεόραση επίπεδης οθόνης είχε μόνο πρόσβαση σε μερικά κανάλια, κυρίως σε τοπικούς σταθμούς, και η τροφή ήταν χιονισμένη και ακανόνιστη. Το μπάνιο en suite ήταν σχεδόν το μέγεθος ενός ντουλάπα, με αρκετό χώρο για έναν νεροχύτη, μια τουαλέτα, και μια ντουζιέρα. Το τελευταίο είναι κρυμμένο από την όψη όταν η πόρτα του μπάνιου είναι ανοιχτή: αυτό με έκανε να πανικοβάλλω στιγμιαία όταν κοίταξα μέσα για πρώτη φορά ("Πού θα έχω να πάρω μπάνιο ;!").

Οι εγκαταστάσεις του Village Hotel Bugis

Μακριά από τα δωμάτια, το υπόλοιπο του ξενοδοχείου χτυπά ένα σαν να έχει ένα είδος ξεθωριασμένης γοητείας. Οι κοινόχρηστοι εσωτερικοί χώροι είναι κάπως χρονολογημένοι, με ένα τεράστιο γυάλινο πολυέλαιο που κρέμεται στο λόμπι του δεύτερου ορόφου, καταστήματα στο ίδιο επίπεδο που μοιάζουν σαν να μην είχαν αλλάξει από τη δεκαετία του '90 και παλιούς ανελκυστήρες με ωραία κουμπιά.

Αυτό μπορεί ακόμα να αλλάξει. μια συνεχιζόμενη προσπάθεια ανακαίνισης μπορεί σύντομα να αναθεωρήσει το λόμπι προς το καλύτερο.

Το check-in και check-out μπορεί να γίνει στο λόμπι του δεύτερου ορόφου, το οποίο είναι προσβάσιμο από την είσοδο του πρώτου ορόφου μέσω μιας μεγάλης κυλιόμενης σκάλας. Το λόμπι είναι σπηλαιώδες και στεγάζει επίσης το εστιατόριο Mooi Chin, ένα από τα τρία εστιατόρια του ξενοδοχείου. Η εξυπηρέτηση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη: η ρεσεψιόν έχασε το στέλεχος αποζημίωσης αποσκευών μου και με έκανε να περιμένω μια ώρα πριν βρήκα τις αποσκευές μου στην αποθήκη και την έφερα μέχρι τον 7ο όροφο.

Εστίαση: Ο οδηγός σας είχε πρωινό στο Mooi Chin Place στο λόμπι του δεύτερου ορόφου, που σερβίρεται με ένα επαρκές πρωινό με ασιατικές και ευρωπαϊκές επιλογές. Ο πρωινός μπουφές έμοιαζε χαλαρά με το μη εκπαιδευμένο μάτι μου. δεν υπάρχει μπέικον στο βλέμμα. Μετά από 11 π.μ., το Mooi Chin σερβίρει κινέζικη κουζίνα του Hainanese: το χοιρινό κούτσουρο Hainanese και το ρύζι Hainanese συνιστάται ιδιαίτερα.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα εναλλακτικό πρωινό σε ινδικό στιλ στο εστιατόριο Riverwalk Tandoor (www.riverwalktandoor.com.sg) στο 5ο επίπεδο. από τις 11:30 π.μ., το εστιατόριο σερβίρει ινδικές λιχουδιές, όπως γαρίδες Tandoori και Murgh Malai Kebab. Το μπαρ δίπλα στην πισίνα και το εστιατόριο Grill / al fresco στο ίδιο επίπεδο, Shades, είναι ανοιχτό από τις 11:30 π.μ. και λειτουργεί στο υπαίθριο κατάστρωμα δίπλα στην πισίνα.

Γυμναστήριο και πισίνα: Στο υπαίθριο βάθρο του πέμπτου επιπέδου υπάρχει εστιατόριο Shades και μια ευρύχωρη πισίνα, η οποία, όταν δεν διασκεδάζει κολυμβητές την ημέρα, προσφέρει ένα εξαιρετικό σκηνικό για πάρτυ ή εκδηλώσεις μετά το σκοτάδι.

Το γυμναστήριο του έβδομου ορόφου απαιτεί πρόσβαση από την κάρτα, αλλά παρέχει εντελώς σύγχρονες εγκαταστάσεις γυμναστηρίου σε έναν πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο.

Ελέγξτε τη γειτονιά που βρίσκεται το Village Hotel Bugis, με περισσότερες πληροφορίες στην επόμενη σελίδα.

Το Village Hotel Bugis βρίσκεται σε ένα αστικό συγκρότημα που οριοθετείται από τη Victoria Street, την οδό Ophir, το North Bridge Road και την αραβική οδό. Πολλοί τόποι ενδιαφέροντος μπορούν να φτάσουν σε λίγα λεπτά με τα πόδια ή σε οποιοδήποτε από αυτά τα δρομάκια.

Το συνημμένο εμπορικό συγκρότημα έχει σίγουρα δει καλύτερες μέρες και δεν ενδιαφέρει αν δεν είστε στην αγορά για χαλιά, κοσμήματα ή αντίκες. Καλύτερες ευκαιρίες για αγορές μπορούν να βρεθούν αλλού , όχι πολύ μακριά από το ξενοδοχείο: η οδός Bussorah, η αραβική οδός και η Haji Lane παρέχουν αγορές τόσο από το παραδοσιακό όσο και από το σύγχρονο είδος - από τις μαλακές βιοτεχνίες έως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μέχρι την οδική μόδα και κοσμήματα.

Το Kampong Glam είναι επίσης γνωστό για το νόστιμο μουσουλμανικό φαγητό του - ο τόπος έχει τα πάντα, από τα παραδοσιακά biryani, murtabak και το tarik, μέχρι τις καφετέριες και τα μπαρ παγωτού. (Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με το Dining στο Kampong Glam για περισσότερες λεπτομέρειες.)

Περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια κάτω από τη Victoria Street βρίσκεται το Bugis Junction (www.bugisjunction-mall.com.sg), ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο με όλα όσα περιμένετε σε ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο: βιβλιοπωλεία, πολυκατάστημα, κινηματογραφικές αίθουσες και πολλά εστιατόρια.

Ως κύριο πολιτιστικό κέντρο της Μαλαισίας στη Σιγκαπούρη, το Kampong Glam ζωντανεύει πραγματικά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού - οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο θα ανθίσουν ξαφνικά με τα παζάρια του δρόμου, το παλάσιο malam (νυχτερινές αγορές) και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ελάτε Eid'ul Fitri (Hari Raya Puasa), το κοντινό κέντρο κληρονομιάς της Μαλαισίας και το τζαμί Σουλτάν θα είναι γεμάτο με οικογένειες με την καλύτερη φθορά Eid.

Πρόσβαση λεωφορείου και MRT: Ο πλησιέστερος σταθμός MRT -Bugis - είναι πολύ κοντά, προσβάσιμος είτε μέσω του εμπορικού κέντρου Bugis Junction είτε κοντά στο νοσοκομείο Raffles.

Μπορείτε να βρείτε σταθμούς λεωφορείων σε προσιτά σημεία γύρω από το ξενοδοχείο. Περισσότερες πληροφορίες στον οδηγό μας προς τη Σιγκαπούρη .

Το Village Hotel Bugis, Σιγκαπούρη με μια ματιά

Τοποθεσία: 390 Victoria Street, Σιγκαπούρη. Θέση του Village Hotel Bugis (Google Maps). 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Changi .

Εγκαταστάσεις: 19 ορόφους, 393 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των superior δωμάτια, deluxe δωμάτια, και executive σουίτες club. 24ωρη υπηρεσία δωματίου, πισίνα, γυμναστήριο, Mooi Chin Place (Hainanese), Riverwalk Tandoor (Ινδικό) και Shades (εστιατόριο al fresco). Τουριστικό γραφείο στο επίπεδο του λόμπι. Δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλέφωνο +65 6297 2828; ιστοσελίδα stayfareast.com; email info.lvh@fareast.com.sg.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής .