Εμπορικά κέντρα σε Chinatown, Σιγκαπούρη

Αρχικός προορισμός ψώνια του Singpore

Η Chinatown της Σιγκαπούρης είναι η αρχική Σιγκαπούρη, καθαρισμένη για τους τουρίστες. Πέρασαν οι πωλητές του δρόμου και το μικροαστικό έγκλημα του παρελθόντος, με τους εκλεπτυσμένους ανακαινισμένους shophouses και τα εμπορικά κέντρα που στέκονταν στη θέση τους.

Η εμφάνιση των παλαιών - στενών δρόμων και σοκάκια, των διώροφων σοφιστών και των κόκκινων φανών και των πανό πάνω από το κεφάλι - εξακολουθεί να κυριαρχεί στην Chinatown, γυαλισμένη σε μια αστραφτερή λάμψη. Οι αγοραστές έρχονται σήμερα στο Chinatown για να αγοράσουν αντίκες, κινέζικα πολιτιστικά αγαθά, ρούχα και (το καλύτερο από όλα) πραγματικά προσιτά κινεζικά τρόφιμα.

Η Chinatown ήταν η πατρίδα των κινεζικών μεταναστών που οδήγησαν την οικονομία της Σιγκαπούρης στη βρετανική αποικιακή περίοδο. Κατά την παλιά εποχή, οι έμποροι της Chinatown πωλούσαν ύφασμα, χρυσό, φάρμακο και παραδοσιακό κινέζικο φαγητό.

Σήμερα, οι shophouses εξακολουθούν να καταλαμβάνονται από επιχειρηματίες, αν και διαφορετικού είδους: οι διαφημιστικές εταιρείες, τα καταστήματα κοσμημάτων και οι κατασκευαστές μπλουζών κάθονται μαζί με τα παραδοσιακά καταστήματα χειροτεχνίας και τις αίθουσες κινεζικής ιατρικής.

Η περιοχή Chinatown συνδέεται με το New Bridge Road, το South Bridge Road, την οδό Upper Pickering και το Cantonment Road. Το Chinatown είναι πιο εύκολα προσβάσιμο μέσω του MRT, μέσω των σταθμών Outram Park (EW16) ή Chinatown (NE4). (Διαβάστε σχετικά με το MRT της Σιγκαπούρης και τα λεωφορεία με την κάρτα EZ-Link.)

Μέσα στα όρια αυτά, θα βρείτε τις ακόλουθες ενδιαφέρουσες στάσεις:

Οι αγορές δρόμου της Chinatown, που βρίσκονται στο κέντρο των οδών Trengganu και Smith (τοποθεσία στους Χάρτες Google), είναι οι πρώτοι ταξιδιώτες που βλέπουν στην αγορά και βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον σταθμό MRT.

Τα στενά σοκάκια της οδού Smith, της οδού Trengganu, της οδού Temple Street και της οδού Pagoda προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία αγορών στο δρόμο της Σιγκαπούρης, με επίκεντρο την περιφέρεια του οπιού του νησιού. Μπορεί να βρείτε μεγάλες προσφορές για τα ηλεκτρονικά της γκρίζας αγοράς, τις παραδοσιακές τέχνες, τις αντιπαραθέσεις μόδας και τις αντίκες αμφιλεγόμενης προέλευσης καθώς περιπλανηθείτε στις στενές λεωφόρους.

Μεγάλη τροφίμων Hawker μπορεί να δειγματοληφθεί στη Smith Street, γνωστή εναλλακτικά ως "Chinatown Food Street". Οι hawkers σε αυτό το al fresco χώρο εξυπηρετούν τα πιο διάσημα τρόφιμα της Σιγκαπούρης , από laksa μέχρι ψητό πάπια για να char kway teow να Hainanese κοτόπουλο ρύζι.

Το συγκρότημα Park του Πάρκου (1 δρόμος Park, επίσημος ιστότοπος, τοποθεσία στους Χάρτες Google) παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μείγμα καταστημάτων που πωλούν παραδοσιακά κινεζικά προϊόντα και φτηνά σύγχρονα αντικείμενα - τα ρολόγια, τα ηλεκτρονικά, τα κοσμήματα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σμίγουν μαζί με θρησκευτικές εικόνες, κινέζικα βότανα και παραδοσιακά κινέζικα τροφή.

Για πολλούς ντόπιους, το People's Park είναι αποθήκη για την παλιά νοσταλγία της Σιγκαπούρης μέσω καταστημάτων που πωλούν παλιές φωτογραφίες και αναμνηστικά της Chinatown. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αίθουσες μασάζ καλούν επίσης το συγκρότημα People's Park Complex.

Το συγκρότημα σπιτιών στέγασης " Lepark " (επίσημη τοποθεσία), όπου ένα πατώματος στάθμευσης ήταν συνήθως? ο επεκτατικός ανοιχτός χώρος των 63.000 τετραγωνικών ποδιών φιλοξενεί πλέον αρθρώσεις τροφίμων, μουσικές πράξεις και εναλλακτική τέχνη. Το ιδιόμορφο όνομα είναι ένα παιχνίδι στη λέξη λελάκης της Μαλαισίας, που σημαίνει "να κρεμάσει έξω".

Chinatown Point (133 New Bridge Road, επίσημος ιστότοπος, τοποθεσία στους Χάρτες Google). Δεν θα χάσετε αυτή τη ζωντανή κίτρινη δομή στο New Bridge Road - ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το Podium B μέσα στο κατάστημα, μια σειρά από καταστήματα γνωστά συλλογικά όπως το Κέντρο Χειροτεχνίας της Σιγκαπούρης που πωλεί ένα ευρύ φάσμα χειροτεχνιών, όπως πορσελάνη (αλλά όχι περιοριστικά) , χάλκινα αντικείμενα, ξύλινα γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έπιπλα αντίκες, κινέζικα μουσικά όργανα και παραδοσιακά κεντήματα.

Άλλες ευκαιρίες στο κτίριο περιλαμβάνουν ρολόγια, καλλυντικά, παπούτσια και καλλυντικά. Μιλώντας για τα καλλυντικά, το Chinatown Point φιλοξενεί επίσης αρκετά καλλυντικά ινστιτούτα αισθητικής.

Ο Yue Hwa (70 Eu Tong Sen, επίσημος ιστότοπος, τοποθεσία στους Χάρτες Google) είναι ένα πολυκατάστημα κινεζικής τέχνης που στεγάζεται σε μια οκταετούς δομή που αποτελούσε ξενοδοχείο.

Η βραβευμένη ανακαίνιση πρόσφερε τοίχους, βιτρό και άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία που ενίσχυαν την αισθητική αξία του κτιρίου χωρίς να υποβαθμίζουν την ιστορία του. Και οι έξι όροφοι καλύπτουν τώρα τον παραδοσιακό κινέζικο αγοραστή - που πωλεί παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μεταξωτά, πορσελάνη, έπιπλα και μια απίστευτη ποικιλία τσαγιού και τσαγιού αξεσουάρ.

Η περιοχή Tanjong Pagar της Chinatown (τοποθεσία στους Χάρτες Google) είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε κατασκευαστές χαρταετού, ζωγραφισμένες μάσκες, lacquerware και όλα τα είδη ασιατικών χειροτεχνιών.