Ποιο είναι το Deal with Walley World;

Είναι το θεματικό πάρκο στις ταινίες "Διακοπές" μια πραγματική θέση;

Στην πρώτη (και μακράν, την καλύτερη) ταινία του National Lampoon's Vacation , που τσακίζει Chevy Chase και το doofus Griswold ταξίδι της σε όλη τη χώρα για να επισκεφτεί το μυθικό θεματικό πάρκο Walley World. Υπάρχουν ανατρεπτικές πλευρικές ιστορίες, συμπεριλαμβανομένης της Christie Brinkley και της κόκκινης Ferrari, αλλά το επίκεντρο της οδικής εκδρομής είναι να φτάσει στο καταφύγιο του ρόλερ. Μετά το επικό ταξίδι, ένας μύθος μιλώντας τους συναντά στην μπροστινή είσοδο για να τους ενημερώσει ότι το πάρκο είναι κλειστό για επισκευές και συντήρηση.

D'oh!

Μια επανεκκίνηση της σειράς 2015 επανενώνει το Griswolds, συμπεριλαμβανομένου του Chase, της συζύγου του που παίζει ο Beverly D'Angelo, και του τώρα ενήλικου γιου Rusty που παίζει ο Ed Helms. Το οικόπεδο επικεντρώνεται στο σχέδιο του Rusty να ξαναζήσει τις αναμνήσεις του από την παιδική ηλικία παίρνοντας τη δική του οικογένεια σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο - το μαντέψατε - Walley World. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; (Cue τις ακατάλληλες ανατροπές.)

Το όνομα, "Walley World", φαίνεται να είναι απογείωση στο Walt Disney World (αν και αντικαθιστά ένα ποντίκι με μια μασκόλα ως μασκότ του). Αλλά η σύνδεση Disney πηγαίνει μόνο μέχρι τώρα. Walley World είναι σαφώς περισσότερο από ένα πάρκο ψυχαγωγίας από ένα θεματικό πάρκο στις ταινίες.

Για τους οπαδούς του πάρκου, οι ταινίες δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Είναι η Walley World πραγματικό μέρος; Ας σπάσουμε.

Οι αρχικές διακοπές του 1983

Το Six Flags Magic Mountain στη Βαλένθια της Καλιφόρνια χρησίμευσε ως stand-in για το πάρκο στην πρώτη ταινία. Τα σουγιά που η οικογένεια Griswold βόλτα στο Walley World ήταν η Επανάσταση και το "Screaming Mimi". Το Screaming Mimi ήταν στην πραγματικότητα το Colossus του πάρκου, ένα κλασικό δίδυμο αγωνιστικό ξύλινο καράβι.

Το 2015, οι έξι σημαίες μεταμόρφωσαν τον Colossus σε υβριδικό καραβόπανο από χάλυβα και ξύλο και έκαναν το όνομα του. Διαβάστε την κριτική μου για το απίστευτο Twisted Colossus , τώρα ένα από τα καλύτερα βόλτα του σκάφους.

Η επανάσταση παραμένει στο πάρκο. Ανοιχτό το 1976, το κλασικό τουριστικό αξιοθέατο ανακοινώνεται ως το πρώτο μοντέρνο ατσάλινο κάστρο που διαθέτει βρόχο.

Το 2016, η Six Flags της έδωσε μια πολύ απαιτητική αγάπη με νέα τρένα, καινούριους περιορισμούς, καθώς και μια κομψή, φρεσκοβαμμένη διαδρομή. Καλεί το ξαναγεννημένο πανηγύρι, Η Νέα Επανάσταση. Το πάρκο το γύρισε σε ένα πραγματικά νέο καράβι όταν έκανε την εκπληκτική ανακοίνωση ότι θα περιλαμβάνει μια εξελιγμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μου, " Εικονική περιπέτεια στην Ουάσιγκτον ". (Ίσως το πάρκο σπαρμένος μια ευκαιρία να ενσωματώσει τις διακοπές στην ιστορία VR. Φανταστείτε να είστε σε θέση να οδηγήσετε ουσιαστικά μαζί με Chase και John Candy.)

Η έκδοση των διακοπών του 2015

Οι Griswolds κάνουν προσκύνημα του 21ου αιώνα στο ίδιο πάρκο που ενέπνευσε τις θρυλικές διακοπές τους στη δεκαετία του '80. Στην ταινία, το πάρκο, το οποίο τιμάται ως το "αγαπημένο οικογενειακό πάρκο διασκέδασης" της Αμερικής, θα κλείνει μόνιμα τις πύλες του, προσθέτοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του ταξιδιού. Αν και ο προορισμός υποτίθεται ότι είναι ο ίδιος, οι παραγωγοί δεν επέστρεψαν Six Flags Magic Mountain για την ταινία του 2015. Αντ 'αυτού, το αδελφό πάρκο Six Flags Over Georgia , κοντά στην Ατλάντα, είναι το Walley World doppelganger.

Σε αυτή την ταινία οι χαρακτήρες βόλτα μια περιπέτεια που ονομάζεται "Velociraptor" Το Six Flags coaster είναι πραγματικά Blue Hawk.

Περιλαμβάνει πέντε αναστροφές, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ήταν προκλητικές για τους ηθοποιούς.

Ο "Πραγματικός" Κόσμος Walley Κόσμος

Ξέρατε ότι υπάρχει ένας πραγματικός Walley World; Είναι ένα πάρκο νερού που αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος γνωστού ως East Park στο Λονδίνο του Οντάριο του Καναδά. Το όνομα λέγεται ελαφρώς διαφορετικό: "Wally World". Το ακίνητο δεν τρομάζει δυνατά το όνομα του υδάτινου πάρκου του (για νομικούς λόγους ίσως;), αλλά ονομάζεται σαφώς Wally World στην ιστοσελίδα του. Λυπούμαστε για τους ανθρώπους, δεν υπάρχει χαρακτήρας στο πάρκο, ούτε θα βρείτε τη Christie Brinkley ή την κόκκινη Ferrari.

Τα πάρκα συμπεριλαμβάνονται σε άλλες δημοφιλείς ταινίες. Διαβάστε για το πάρκο νερού που εμφανίζεται στο The Way, Way Back και Grown Ups . Και, φυσικά, πολλές ταινίες έχουν εμπνεύσει θεματικά πάρκα και αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των Transformers: The Ride 3D και The Wizarding World του Harry Potter στα θεματικά πάρκα της Universal.