Σχετικά με τις ρωσικές μαλακές παραδόσεις

Οι Ρώσοι είναι γνωστοί για να πίνουν δύο πράγματα: βότκα και τσάι. Αφήνοντας τον καφέ και τα κοκτέιλ στη Δυτική Ευρώπη, οι Ρώσοι είναι ειδικοί στην παραγωγή και επιλογή βότκας και ασταμάτητοι στην αδιάλειπτη κατανάλωση τσαγιού.

Το τσάι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ρωσικής κουλτούρας. Το τσάι σας ζεσταίνει, ξυπνάει και είναι ωραίο μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Το τσάι στη Ρωσία δεν είναι μόνο ένα ποτό - είναι μια κοινωνική δραστηριότητα με μακρά παράδοση πίσω από αυτό.

Είδη τσαγιού στη Ρωσία

Αν και είναι συνηθισμένο να αποθηκεύουν διάφορα είδη τσαγιού, για παράδειγμα πράσινο, βοτανικό και μαύρο, οι περισσότεροι Ρώσοι πίνουν αποκλειστικά μαύρο τσάι και αφήνουν τους άλλους τύπους για τους καλεσμένους τους. Πολλά τσάι που πωλούνται στη Ρωσία προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία και πωλούνται σε χαλαρά φύλλα. Οι συνήθεις τύποι τσαγιού είναι ένα μίγμα Oolong γνωστό ως "ρωσικό τροχόσπιτο" και Keemun. Τα ρωσικά σούπερ μάρκετ επίσης αποθέτουν τσάι σε σακούλες τσαγιού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών μάρκων όπως το Tetley και το Red Rose Ωστόσο, αυτά τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα μπορεί να είναι μέχρι και τριπλάσια από τα ρωσικά εμπορικά σήματα.

Οι παραδόσεις καφέ και ποτών

Το τσάι παρασκευάζεται από σακούλες τσαγιού μόνο εάν παρασκευάζετε τσάι για ένα άτομο, ή ίσως εάν κάποιος είναι σε βιασύνη. Διαφορετικά, παράγεται τσάι με χαλαρά φύλλα. Αυτό οφείλεται στις παραδοσιακές μεθόδους κατανάλωσης τσαγιού καθώς και στη λιγότερο ευημερούσα ιστορία της Ρωσίας, όταν όλα τα τρόφιμα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού, και ένα δοχείο τσαγιού έπρεπε να εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους.

Το τσάι χαλαρών φύλλων παρασκευάζεται σε μια μικρή τσαγιέρα, με υψηλή συγκέντρωση φύλλων τσαγιού στο νερό. Αυτό ονομάζεται "заварка" ( zavarka , συμπύκνωμα τσαγιού), το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό. Ένα κομμάτι της βούρκας χύνεται σε μεγάλα κύπελλα (μάλλον σαν κούπες αμερικάνικου τύπου), ανάλογα με την προτιμώμενη αντοχή - οπουδήποτε από ένα λεπτό στρώμα σε μια ίντσα - και το νερό ακριβώς από το σημείο βρασμού χύνεται πάνω.

Το τσάι σερβίρεται ζεστό και καταναλώνεται συνήθως "μαύρο". Ωστόσο, είναι συνηθισμένο να υπάρχει ζάχαρη και γάλα στο τραπέζι παράλληλα με το τσάι, καθώς και για εκείνους που επιθυμούν να γλυκάνουν ή να αραιώνουν το τσάι τους.

Παραδοσιακά, το νερό για ρωσικό τσάι βράστηκε σε ένα "Samovar" ? τώρα, ωστόσο, τα περισσότερα ρωσικά σπίτια θα έχουν ηλεκτρικούς βραστήρες. Οι πραγματικοί παραδοσιακοί τσάι πίνουν το τσάι τους από το πιατάκι που βρίσκεται κάτω από το φλιτζάνι τσαγιού, αντί από το κύπελλο. Κατ 'αρχάς, το τσάι χύνεται στο πιατάκι, και στη συνέχεια στάζει από το πιάτο.

Συνοδεία τροφίμων

Θεωρείται αρκετά αγενής στη Ρωσία να σερβίρει τσάι "γυμνό", δηλαδή χωρίς τροφή για να την συνοδεύει. Τυπικά τρόφιμα με τσάι είναι γλυκά, όπως μπισκότα, μπισκότα, καραμέλες και πίτες. Αυτές συνήθως θα εκτείνονται για τους επισκέπτες. Εντούτοις, μπορούν να σερβιριστούν κράκερ, ψωμί, τυρί και λουκάνικο, ειδικά με στενούς φίλους.

Σημειώστε ότι θεωρείται επίσης ελαφρώς αγενής για να πιείτε το τσάι σας "γυμνό". δηλαδή να μην τρώτε τίποτα εάν έχουν τροφοδοτηθεί τέτοια σνακ. Οι οικοδεσπότες συνήθως αποθέτουν "φανταχτερά" σνακ που φέρνουν μόνο για τους επισκέπτες. Στην ιδανική περίπτωση, προσπαθήστε να μην τρώτε τα πάντα, αλλά σίγουρα να φάτε κάτι, διαφορετικά, ο οικοδεσπότης σας μπορεί να προσβληθεί.

Η παράδοση του κοινωνικού τσαγιού

Δεδομένου ότι οι Ρώσοι δεν είναι συνηθισμένοι να πηγαίνουν έξω για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο , είναι πολύ πιο συνηθισμένο ότι ένας Ρώσος άνθρωπος θα σας προσκαλέσει για ένα φλιτζάνι τσάι παρά ένα γεύμα έξω.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τους ανθρώπους να κοινωνικοποιούνται στη Ρωσία είναι να επισκεφτούν ο ένας τον άλλον στο σπίτι για "ένα φλιτζάνι τσάι". Όπως κάθε κοινωνική συγκέντρωση, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως αρκετές ώρες, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το τσάι θα είναι πάντα στο τραπέζι!

Το τσάι είναι η λύση των Ρώσων σε φαινομενικά αδύνατα προβλήματα, άγχος, θλίψη και δύσκολες ή τεταμένες καταστάσεις. ομοίως, το τσάι είναι παρόν σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, μεγάλες συγκεντρώσεις δείπνου με φίλους, ημερομηνίες και συγκεντρώσεις. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία κατάσταση στην οποία ένα φλιτζάνι τσάι δεν φαίνεται κατάλληλο στη Ρωσία. Κατά μία έννοια, είναι πιο εικονική του πραγματικού ρωσικού πολιτισμού από ό, τι ακόμη και η βότκα.