Η Jurassic Coast - Η Ιστορία της Γης στην ακτή Dorset

Το φυσικό θαύμα της Αγγλίας είναι τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Έχετε ακούσει για το Jurassic Park χωρίς αμφιβολία, αλλά ξέρατε ότι η Αγγλία έχει μια πραγματική Jurassic Coast; Αποτελείται από 95 μίλια από την ακτή Dorset, στη Νοτιοδυτική Αγγλία, περίπου το ένα τρίτο της ιδιοκτησίας της National Trust. Περισσότερα από 185 εκατομμύρια χρόνια της ιστορίας της ζωής στη γη είναι παγωμένα στους βράχους κατά μήκος των άγριων παραλίων της, των τεράστιων λευκών βράχων και των εκπληκτικών βράχων. Είναι όλα εύκολο σημείο - ακόμη και σε έναν περιστασιακό περίπατο σε αυτό το τοπίο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερο από το Jurassic

Οι πτυχές και τα στρώματα των βράχων και των βράχων, καθώς και τα απολιθώματα που βρίσκονται μέσα τους - και διασκορπισμένα στις παραλίες παρακάτω, δείχνουν στοιχεία τριών σημαντικών περιόδων στην ανάπτυξη της ζωής στη γη. Εδώ είναι τι να ψάξετε και πού:

Για τους απολιθωμένους κυνηγούς

Οι επισκέπτες μπορούν να συλλέξουν απολιθώματα που η διάβρωση της παραλίας έχει ξεπλυθεί από τους βράχους και τις μπλόφες. Οι παραλίες και οι βράχοι κοντά στο Lyme Regis και το Charmouth, το Triassic και το Jurassic, είναι καλό ορεινό έδαφος λόγω του υψηλού επιπέδου διάβρωσης. Εάν οι επισκέπτες δεν τραβήξουν τα απολιθώματα που βρίσκονται στην παραλία, θα πεταχτούν μόνο από τη θάλασσα.

Χάρτες της ακτής του Jurassic

Όλα τα 95 μίλια της Jurassic Coast είναι προσβάσιμα κατά μήκος του South West Coast Path, ενός εθνικού μονοπατιού. Αυτοί οι χάρτες δείχνουν τα σχετικά τμήματα του ίχνους:

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ακτή Jurassic

Κριτικές για Ξενοδοχεία, Πτήσεις και Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Βραβεία προορισμών Travellers 'Choice® 2011