Τρόφιμα και Παραδόσεις Δείπνο Ρωσίας

Για τους Ρώσους, το δείπνο τείνει να είναι μια μεγάλη, κοινωνική υπόθεση για όλη την οικογένεια. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι η μόνη ώρα της ημέρας που συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια - και είναι συνηθισμένο να περιμένετε να έρθουν όλοι στο νοικοκυριό πριν τρώξουν. Ως εκ τούτου, το δείπνο καταναλώνεται συνήθως στις 7 ή 8 μ.μ. το νωρίτερο στη Ρωσία. Ομοίως, τα εστιατόρια σερβίρουν το δείπνο αρκετά αργά και πιθανόν να εκπλαγούν σε 5 μ.μ. επισκέπτες.

Τυπικά Τρόφιμα Δείπνο

Τα ρωσικά δείπνα, όπως και τα γεύματα τους (και μερικές φορές ακόμη και το πρωινό τους ) είναι αρκετά βαριά. Ένα τυπικό ρωσικό δείπνο θα αποτελείται από μία ή περισσότερες σαλάτες, που είναι βαριές, γεμάτες με πατάτες και συχνά με μαγιονέζα, με γεύσεις που προέρχονται από τεύτλα, κρεμμύδια, τουρσιά και διάφορα είδη κρέατος (αυτές οι σαλάτες είναι πραγματικά νόστιμες - 'μέχρι να το δοκιμάσετε!). Μετά τις σαλάτες, σερβίρεται μια σειρά κρέατος. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα απλό πιάτο κοτόπουλου μέχρι το κρέας που είναι στιφάδο σε σάλτσα ντομάτας, σε κοτόπουλα έντασης εργασίας (επίγεια βοοειδή ή χοιρινό κρέας για τα οποία η κοντινότερη αναλογία είναι η κρέμα χοιρινού κρέατος, αλλά είναι πολύ πιο λεπτή και λεπτή). Το κρέας συνήθως συνοδεύεται από μια πλευρά του πουρέ πατάτας, χυλό φαγόπυρο, ή ζυμαρικά.

Μερικές φορές, αντί για ένα πιάτο κρέατος, καταναλώνεται μια βαριά σούπα όπως το Borsch . αυτό το είδος σούπας συνήθως σερβίρεται με ξινή κρέμα. Επειδή έχει βάση κρέατος και συχνά περιέχει κομμάτια κρέατος και λόγω της προστιθέμενης ξινή κρέμας, η σούπα μπορεί να είναι γεμάτη με ένα κανονικό "κύριο πιάτο".

Μια άλλη εναλλακτική λύση για την πορεία του κρέατος είναι, φυσικά, η pelmeni - κάτι σαν ρωσικά ζυμαρικά από αλεύρι ή / και χοιρινό μέσα σε μια τσέπη ζύμης. Αυτά τρώγονται επίσης με ξινή κρέμα ή μαγιονέζα. Αν και μερικοί άνθρωποι αγοράζουν αυτό το pelmeni παγωμένο στο σούπερ μάρκετ, οι Ρώσοι θα σας πω ότι οι πιο νόστιμες είναι σπιτικές - μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μια ολόκληρη μέρα (αλλά αποδίδει ένα απόθεμα pelmeni για αρκετούς μήνες).

Το ψωμί - ειδικά το ψωμί σίκαλης - είναι βασικό και οι περισσότεροι Ρώσοι δεν θα καθίσουν στο τραπέζι εάν δεν υπάρχει πακέτο ψωμιού σε φέτες. Τσάι σερβίρεται για επιδόρπιο. το κρασί ή η βότκα συνοδεύουν συνήθως το γεύμα.

Βγαίνοντας για Δείπνο

Το φαγητό δεν είναι μια κοινή ιδέα μεταξύ των περισσότερων Ρώσων, απλώς και μόνο επειδή τα "προσιτά" εστιατόρια είναι μια πολύ νέα εξέλιξη στις ρωσικές πόλεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν κανέναν από τους προϋπολογισμούς τους για φαγητό έξω, και έτσι δεν είναι ακόμα αρκετά προσιτό για τους να πάει στο δείπνο. Ωστόσο, το φαγητό είναι λίγο πιο κοινό από το να γευματίζεται κανείς σε καφετέρια ή εστιατόριο και τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν έντονα το πλήθος του δείπνου και σερβίρουν μόνο ένα μικρό μενού "business lunch" κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όντας ένα δείπνο στην Ρωσία

Εάν προσκληθείτε για δείπνο σε ρωσικό οικογενειακό σπίτι, περιμένετε περίπου αυτό που έχουμε περιγράψει παραπάνω αλλά με πολύ περισσότερη αφθονία, τόσο σε φαγητό όσο και σε αλκοόλ. Θεωρείται εξαιρετικά αγενές να αφήνετε τους φιλοξενούμενους (δυνητικά) πεινασμένους, επομένως είναι συνηθισμένο να μαγειρεύετε περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. και το απόθεμα επάνω στο αλκοόλ πάρα πολύ, φυσικά! Τα τρόφιμα θα είναι άφθονα και θα είναι δύσκολο για σας να μην υπερκατανάλωση, καθώς οι οικοδεσπότες θα συνεχίσουν να σας προσφέρουν φαγητό μέχρι να πέσετε από την καρέκλα σας.

Παρομοίως, μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να αρνηθείτε το αλκοόλ, ειδικά επειδή κάποιοι Ρώσοι το θεωρούν ακόμα αγενές. Ωστόσο, εάν ένα από αυτά τα πράγματα είναι ανησυχητικό, καταλήξουμε σε μια εφικτή δικαιολογία και να τηρήσουμε και τελικά, οι οικοδεσπότες θα σας πιστέψουν!

Μην ξεχάσετε να φέρετε ένα δώρο υποδοχής για δείπνα, όπως μερικά λουλούδια ή ένα ωραίο μπουκάλι κρασί (ή κάποιο άλλο αλκοόλ). Ανάλογα με την οικογένεια, μπορείτε επίσης να φέρετε επιδόρπιο - αλλά ελέγξτε πρώτα με τους οικοδεσπότες για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα διακόψετε το προγραμματισμένο μενού.