Δώρα για να φέρετε στη Ρωσία - Δώρα για τους οικοδεσπότες και τους φίλους σας στη Ρωσία

Εάν σχεδιάζετε να αλληλεπιδράσετε με οποιονδήποτε Ρώσο λαό ενώ ταξιδεύετε μέσα στη χώρα, είναι σχεδόν πάντα μια καλή ιδέα να φέρετε μαζί σας κάποια δώρα. Μπορεί να είναι μια ματαιοδοξία της Κομμουνιστικής Εποχής, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κομμάτι μιας σιωπηρής αντίληψης στη Ρωσία ότι οι άνθρωποι στις δυτικές χώρες είναι πολύ πιο πλούσιοι από τους ανθρώπους στη Ρωσία. Για το λόγο αυτό, καθώς και από την παραδοσιακή ρωσική ευγένεια, θεωρείται περισσότερο από ευγενικό για έναν επισκέπτη από μια δυτική χώρα να φέρει μικρά δώρα για το ρωσικό λαό που επισκέπτονται.

Δεδομένου ότι μπορεί να προκαλεί σύγχυση προσπαθώντας να καταλάβω ποια δώρα να δώσετε στους Ρώσους , παρακάτω είναι ένας οδηγός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε και να επιλέξετε την κατάλληλη κατάστασή σας:

Για τους κεντρικούς υπολογιστές

Εάν είστε καναπές σερβιρίσματος ή ακόμη και χρησιμοποιώντας AirBNB, είναι σίγουρα αναμένεται ότι θα φέρει μαζί ένα δώρο από τη χώρα σας. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να είναι κάτι σχετικά καλής ποιότητας που δεν μπορεί να βρεθεί στη Ρωσία και έχει κάποια σχέση με το πού προέρχεστε. Για παράδειγμα, ένα ωραίο μπουκάλι σιροπιού σφενδάμνου, αν είστε καναδός, κάνει ένα εξαιρετικό δώρο. Οποιαδήποτε αναλώσιμα όπως το φαγητό, το ωραίο τσάι και το καλό οινόπνευμα είναι πολύ κατάλληλα και ευπρόσδεκτα Μια άλλη επιλογή είναι είδη οικιακής χρήσης, όπως σουβέρ, βάζα αποθήκευσης, κεριά και δαχτυλίδια χαρτοπετσέτας. Bonus points αν προέρχεται από τη χώρα, την περιοχή ή τη γειτονιά σας. Εάν θέλετε να φέρετε κάτι πιο προσωπικό όπως τα αξεσουάρ, βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας. Ο Ρώσος λαός έχει ένα μεγάλο μάτι για κακά φτιαγμένα και χαμηλής ποιότητας υλικά και παρόλο που δεν το εκφράζουν στο πρόσωπό σας, ένα προφανώς φθηνό αξεσουάρ θα πηγαίνει στην καλύτερη περίπτωση στο πίσω μέρος του ντουλαπιού (και τα σκουπίδια μπορεί να χειρότερα).

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε: Φορητοί υπολογιστές, στυλό, είδη προσωπικής φροντίδας, διακοσμητικά αντικείμενα όπως βάζα (εκτός αν γνωρίζετε πολύ καλά τη γεύση του ξενιστή σας).

Για φίλους

Ακόμα και ως ρωσικό πρόσωπο που επισκέπτεται τους Ρώσους φίλους μου, πρέπει να φέρω δώρα όταν τα βλέπω για τον λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω. Δεδομένου ότι θεωρώ ότι είμαι πιο καλά λόγω της διαβίωσης σε μια δυτική χώρα, αναμένεται τουλάχιστον να φέρω ένα μικρό είδος τροφής, αλλά στην ιδανική περίπτωση κάτι λίγο μεγαλύτερο και ωραιότερο.

Στην περίπτωση αυτή, αυτό που φέρετε εξαρτάται πραγματικά από τον φίλο σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες και πρότυπα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Γενικά, τα ρούχα από τις δυτικές και ευρωπαϊκές μάρκες είναι ευπρόσδεκτα, καθώς αυτά είναι πολύ πιο ακριβά στη Ρωσία από ό, τι στο εξωτερικό. Μπορείτε επίσης να φέρετε ωραία αξεσουάρ όπως πορτοφόλια και κασκόλ, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας όπως αναφέρεται παραπάνω. Τοπικό αλκοόλ είναι μια καλή επιλογή εάν θα ελέγχετε τις αποσκευές σας ή μπορείτε να πάρετε κάποια στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Οι δροσερές κούπες, τα κεριά και άλλα είδη οικιακής χρήσης είναι επίσης μια επιλογή. Αποφύγετε το μακιγιάζ και τα φτηνά, χωρίς νόημα σκουπίδια όπως μπρελόκ ή φιλέτο - αυτά είναι ήδη άφθονα στη Ρωσία. Επίσης, σε περίπτωση που το σκέφτεστε, τα μπουκάλια νερού δεν είναι πραγματικά ένα πράγμα εκεί, δεδομένου ότι το νερό της βρύσης δεν είναι γενικά πόσιμο.

Για γνωρίσματα και επιχειρηματικούς συνεργάτες

Εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους ή θα συναντήσετε μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζετε αόριστα, η εργασία σας είναι πολύ ευκολότερη. Αυτή είναι η ομάδα στην οποία μπορείτε να δώσετε αναμνηστικά και τοπικά τρόφιμα, όπως stroopwafels ή αλμυρό νερό. Αυτά τα δώρα μπορεί να είναι λιγότερο προσωπικά, σημαντικά και ακριβότερα από ό, τι για τις άλλες ομάδες, αφού δεν περιμένετε τόσο πολύ από αυτά και / ή δεν έχετε ακόμα προσωπική σύνδεση.

Προσέξτε σε κάτι που αντιπροσωπεύει ποιος είστε και / ή από πού βρίσκεστε. Διατηρήστε το απλό και τουλάχιστον ελαφρώς καλαίσθητο (χωρίς τζάμια ή "punny" t-shirts) και θα είστε στο σαφές. Μπορείτε επίσης να κάνετε αποθέματα σε αυτά τα πράγματα εάν δεν είστε σίγουροι αν θα πρέπει να γνωρίσετε τους Ρώσους ή όχι - μπορεί να είναι ένας μεγάλος πάγος πάγου.