Τα Ρωσικά Must-See Αξιοθέατα

Δείτε τα Θαύματα της Ρωσίας

Η τεράστια γεωγραφία της Ρωσίας σημαίνει ότι μόνο ένας ταξιδιώτης με άφθονο χρόνο και χρήμα μπορεί να δει όλα τα πιο συνιστώμενα αξιοθέατα. Όμως, κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Ρωσία μπορεί να δει μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα του, τα οποία περιλαμβάνουν κρημίνες, παλάτια, εκκλησίες και φυσικά τοπία. Εάν δεν έχετε προγραμματίσει ακόμα το ταξίδι σας στη Ρωσία και θέλετε να συμπεριλάβετε αξέχαστες εμπειρίες, σκεφτείτε αυτή τη λίστα με τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στη Ρωσία που θα κάνουν το ταξίδι σας αξέχαστο:

Η Μόσχα πρέπει να βλέπει αξιοθέατα

Όταν επισκέπτεστε τη Μόσχα, φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτά τα αξιοθέατα στην περιήγηση στα αξιοθέατα. Το Κρεμλίνο της Μόσχας, με τα παλάτια, τους καθεδρικούς ναούς και τα μουσεία, κατατάσσεται στην καρδιά της Ρωσίας και της έδρας της. Θα δείτε ξυλόγλυπτα στέμματα και άλλα βασιλικά στολίδια στο Diamond Fund του Μουσείου Οπλισμού και θα μάθετε για την παλιά Ρωσία, καθώς θα εξερευνήσετε την περιοχή εντός των περιτοιχισμένων οχυρώσεων. Κάντε μια βόλτα στους παλαιότερους δρόμους της Μόσχας για να πάρετε μια γεύση από την πόλη στις προηγούμενες επαναλήψεις της και να ανεβείτε στους λόφους Sparrow για να δείτε την εκτατική πρωτεύουσα από ψηλά.

Η Πολιτεία της Tretyakov Gallery είναι ένα σημαντικό σπίτι της ρωσικής τέχνης μέσα από τις αιώνες, με τους πιο διάσημους και αγαπημένους καλλιτέχνες της Ρωσίας να εκπροσωπούνται. Δείτε πορτρέτα ιστορικών μορφών, πίνακες ζωγραφικής με πολιτικό υπόβαθρο και σκηνές από τη ρωσική αγροτική ζωή.

Η Αγία Πετρούπολη πρέπει να δει τα αξιοθέατα

Η Αγία Πετρούπολη είναι μια πόλη με συντριπτική πολυτέλεια.

Τα αξιοθέατα της δεύτερης πρωτεύουσας της Ρωσίας περιλαμβάνουν το Μουσείο Ερμιτάζ, το οποίο αντανακλά το μέγεθος και τη σπουδαιότητα του Λούβρου, τα ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης όπως αυτά της Μεγάλης Αφροδίτης και του Πέτρου του Μεγάλου, καθώς και μνημεία όπως ο Χάλκινος Ιππέας που έχουν κάνει το δρόμο τους, μέσω της λογοτεχνίας και της τέχνης, στη ρωσική συνείδηση.

Κάντε μια περιήγηση με καραβάκι στην Αγία Πετρούπολη για να δείτε την πόλη από τα πολλά κανάλια της, μια προοπτική που αποκαλύπτει τις παστέλ χρωματιστές προσόψεις των ευγενών κατοικιών που ευθυγραμμίζουν τις πλωτές οδούς.

Οι τοποθεσίες της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ρωσίας

Οι περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Ρωσίας είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα, από το υπαίθριο μουσείο στο νησί Kizhi έως τα απομακρυσμένα Ηφαίστεια της Kamchatka. Αυτές οι προστατευόμενες ιστορικές, πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες καταδεικνύουν τη διαφορετικότητα της Ρωσίας. Ορισμένες βρίσκονται εύκολα στις πόλεις της Ρωσίας , ενώ άλλες χρειάζονται πεζοπορίες πάνω από το έδαφος ή ταξίδια με αέρα ή νερό. Είναι εύκολο να εκπλαγείτε όταν επισκέπτεστε τοποθεσίες που προστατεύονται από την UNESCO στη Ρωσία, είτε είναι αρχιτεκτονικής σημασίας είτε οικολογικής σπανιότητας.

Χρυσό δαχτυλίδι της Ρωσίας

Αρκετές ιστορικές πόλεις αποτελούν το χρυσό δαχτυλίδι, μια περιοχή κοντά στη Μόσχα. Πολλές από τις πόλεις είναι πιθανές ημερήσιες εκδρομές από την πρωτεύουσα. Φαινομενικά ανέγγιχτοι από καιρό, οι πόλεις αυτές διατηρούν πολιτιστικές πρακτικές, αρχιτεκτονική και θρύλους του παρελθόντος της Ρωσίας, όταν οι πρίγκιπες ήταν επιρρεπείς σε θρησκευτικά οράματα και οι εικόνες θεωρούνταν ότι προστατεύουν τους οικισμούς από καταστροφές. Επισκεφθείτε τοποθεσίες μεσαιωνικού δράματος, όπως ο Ντμίτρι, ο γιος του Ιβάν ο Τρομερός, δολοφονήθηκαν ή εκκλησίες εξωπραγματικής τελειότητας που έχουν βρεθεί στο φόντο μιας υπαίθρου αμετάβλητες κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Ρωσικά Κρεμλίνια

Τα κρεμλίνια της Ρωσίας, τα ενισχυμένα φυλάκια που αποτελούν την απάντηση της χώρας σε κάστες και φρούρια, δείχνουν τη συγγένεια των οικοδόμων τους για την ανατολική αισθητική και τη βυζαντινή έμπνευση. Οι καθεδρικοί ναοί, με τους τρούλους των κρεμμυδιών τους να υψώνονται πάνω από τους χοντρούς τοίχους, και τα παλάτια, που δείχνουν τον πλούτο των κατοίκων τους, είναι τυπικά για αυτά τα μνημεία στη μεσαιωνική Ρωσία. Κάθε Κρεμλίνο είναι διαφορετικό, το καθένα έχει μια ιστορία να το πει. Κάποια Κρεμλίνια είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα, τα τείχη τους στέκονται ισχυρά, οι κατασκευές τους δεν είναι βρώμικες με το χρόνο. Άλλοι είναι μόνο απομεινάρια της πρώην δύναμής τους, τα αμυντικά τους συστήματα που καταρρέουν ή ανύπαρκτα και τα κτίσματά τους καταστρέφονται. Ορισμένα Κρεμλίνια συνδέονται με σημαντικές προσωπικότητες από το παρελθόν και φαντάσματα στοιχειώνουν τις αίθουσες τους. Οι περισσότεροι δείχνουν την έμφαση της παλιάς Ρωσίας στη θρησκεία, οι καθεδρικοί ναοί διατηρούνται όταν όλα τα άλλα έχουν μετατραπεί σε σκόνη.