Ένας οδηγός για τη Μόσχα: πρωτεύουσα της Ρωσίας, πόλη των θόλων

Το Κρεμλίνο κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης

Λέτε τη λέξη "Μόσχα" στους Αμερικανούς, και εκπέμπει το Κρεμλίνο, την Κόκκινη Πλατεία και τις εικόνες έντονων κρύων χειμώνων με φόντο πολύχρωμους τρούλους κρεμμυδιού.

Η Μόσχα ήταν η πρωτεύουσα της Ρωσίας πριν ο Πέτρος Μεγάλος μετακόμισε την πρωτεύουσα στη νέα του πόλη, την Αγία Πετρούπολη , το 1712 και στη συνέχεια πάλι ως πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ένωσης μετά τη Ρωσική Επανάσταση - η κυβέρνηση μεταφέρθηκε στη Μόσχα το 1918.

Η Μόσχα δεν έχασε ποτέ την ένταση ή το πνεύμα της - η οποία ενέπνευσε συγγραφείς και ποιητές, έδεσε την αριστοκρατία με τις γοητείες της και αποδείχθηκε το κέντρο της σοβιετικής μυστικιστικής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η Μόσχα εκπροσωπεί τόσο τη χθεσινή Ρωσία όσο και τη σημερινή Ρωσία.

Στατιστικά στοιχεία πόλης

Η Μόσχα, ως πρωτεύουσα της Ρωσίας, φιλοξενεί πάνω από 12 εκατομμύρια κατοίκους από το 2015, σύμφωνα με το CIA World Factbook, και αμέτρητους μη κατοίκους. Ενώ ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από εθνοτικούς Ρώσους, άλλες ομάδες εκπροσωπούνται σε σχετικά μικρό αριθμό.

Η Μόσχα κατέχει κορυφαία θέση στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Η ρωσική πρωτεύουσα είναι ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, οι διεθνείς εταιρείες δημιούργησαν υποκαταστήματα στη Μόσχα . Οι βιομηχανίες όπως η φιλοξενία έχουν αυξηθεί για να καλύψουν την ανάγκη, διασφαλίζοντας ότι η Μόσχα συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ιστορία

Η Μόσχα είναι έδρα της κυβέρνησης της Ρωσίας, και το Κρεμλίνο , με τη σειρά του ένα πλούσιο και απαγορευτικό σπίτι της κυβέρνησης, κάθεται στην καρδιά της πόλης.

Ακριβώς όπως οι κάρι κάποτε κυβερνούσαν τη Ρωσία, έτσι τώρα κάνει ο ρώσος πρόεδρος. Οι επισκέπτες της Μόσχας σήμερα μπορούν να δουν την αρχιτεκτονική που χρονολογείται από το 1533 έως το 1584, τη βασιλεία του πρώτου τσαρκού της Ρωσίας, τον Ιβάν τον Τρομερό. Ένα τέτοιο κτίριο είναι ο εικονικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου , ο οποίος βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία και κοντά στο Κρεμλίνο στην κεντρική Μόσχα.

Μέσω της εξερεύνησης αυτών των ιστορικών κτιρίων μπορείτε να αποκτήσετε μια εικόνα για το πώς ο τρόπος ζωής της Ρωσίας έχει διαφέρει πολύ από αυτόν της Δύσης.

Αρχική σελίδα για τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ρωσίας

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς της Ρωσίας ήταν εξοικειωμένοι με τη Μόσχα και πολλοί έζησαν στην πρωτεύουσα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Κάποιοι γεννήθηκαν εκεί, άλλοι πέθαναν εκεί, αλλά όλοι άφησαν σημαντικά ίχνη της ζωής τους για να ανακαλύψουν οι λογοτέχνες. Η Μόσχα φιλοξενεί πολλά ρωσικά μουσεία για τους συγγραφείς της που προσπαθούν να σταματήσουν το χρόνο για τους μεγαλύτερους οπαδούς τους.

Κέντρο Τέχνης και Ιστορίας της Τέχνης

Παρόλο που η Αγία Πετρούπολη μπορεί να ανταγωνιστεί την Μόσχα με τη συλλογή της τέχνης της στο Ερμιτάζ, η Μόσχα είναι το σπίτι της πολιτιστικά σημαντικής Γκαλερί Tretyakov . Η γκαλερί Tretyakov είναι το σημαντικότερο μουσείο της ρωσικής τέχνης στον κόσμο. Διάσημοι Ρώσοι κύριοι - Repin και Vrubel, μεταξύ άλλων - έχουν ειδικές θέσεις στη γκαλερί Tretyakov της Μόσχας.

Το Μουσείο Οπλοκών έχει μια συλλογή από κοσμήματα, στέφανα, θρόνους και αμαξίδια από τη βασιλική Ρωσία. Το Ταμείο Διαφθοράς του Στρατού διατηρεί αυτά τα σημαντικά σύμβολα της Ρωσίας ως czardom και αυτοκρατορία.

Καιρός

Η Μόσχα είναι γνωστή για τους σκληρούς χειμώνες που μερικές φορές διαρκούν μέχρι τον Απρίλιο. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά, αλλά δεν είναι αφόρητα.

Η πτώση αρχίζει νωρίς, οπότε οι καλύτεροι χρόνοι για να ταξιδέψετε στη Μόσχα είναι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η Maslenitsa λαμβάνει χώρα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, έτσι μερικές φορές αξίζει να κρατιέται το κρύο της Μόσχας. Εάν ταξιδεύετε εκεί για Maslenitsa, ελέγξτε έξω αυτές τις άλλες χειμερινές δραστηριότητες της Μόσχας .

Τριγυρίζω

Το σύστημα μετρό της Μόσχας είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Ενώ τα πολυάσχολα πλήθη και το σύστημα των στάσεων μπορεί να πάρει κάποια συνηθίσει, είναι δυνατόν να ταξιδεύουν σε όλη την πόλη φθηνά και εύκολα χρησιμοποιώντας το μετρό. Ένα μπόνους: Οι σταθμοί του μετρό της Μόσχας είναι αξιοθέατα στον εαυτό τους. Πλούσια διακοσμημένα με υλικά από έμπειρους τεχνίτες, οι σταθμοί μετρό της Μόσχας είναι μια μοναδική και εντυπωσιακή πτυχή του συστήματος διαμετακόμισης της Ρωσίας.

Μείνετε στη Μόσχα

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι ακριβή και όσο πιο κοντά στο κέντρο μένετε, τόσο πιο ακριβά θα είναι τα καταλύματα σας.

Για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, είναι συνετό να μείνετε έξω από την πόλη και να πάρετε το μετρό προς το κέντρο της πόλης.