Τι είναι μια κάρτα Nexus;

Μια κάρτα Nexus χρησιμοποιείται για διασυνοριακά ταξίδια

Η κάρτα NEXUS δίνει στους Αμερικανούς και στους Καναδούς πολίτες την προ-έγκριση όταν εισέρχονται στον Καναδά ή τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλους τους συμμετέχοντες αερολιμενικούς, θαλάσσιους και θαλάσσιους λιμένες της NEXUS . Η κάρτα NEXUS ικανοποιεί τις απαιτήσεις πρωτοβουλίας του Western Hemisphere Travel (WHTI). αποδεικνύει την ταυτότητα και την ιδιότητα του πολίτη και ως εκ τούτου λειτουργεί ως υποκατάστατο διαβατηρίου για την είσοδο στον Καναδά για Αμερικανούς πολίτες (και αντίστροφα).

Το πρόγραμμα καρτών NEXUS είναι μια συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Καναδά και των ΗΠΑ, αλλά οι κάρτες NEXUS εκδίδονται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων (CBP).

Κοστίζει 50 δολάρια (τόσο σε αμερικανικά όσο και σε CAN κεφάλαια) και είναι καλό για πέντε χρόνια.

Πώς λειτουργεί μια κάρτα Nexus;

Οι κάτοχοι καρτών NEXUS εντοπίζονται στις διασταυρώσεις χερσαίων συνόρων παρουσιάζοντας τις κάρτες τους για σάρωση και στα περίπτερα αεροδρομίων υποβάλλοντας σε σάρωση αναγνώρισης αμφιβληστροειδούς - μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Ποια είναι τα οφέλη;

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για κάρτα Nexus ;

Καλό να ξέρω:

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα Nexus μου;

Διαδικασία αίτησης:

Οι υποψήφιοι - τόσο Αμερικανοί όσο και Καναδοί - μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια κάρτα NEXUS online ή να κατεβάσουν την εφαρμογή από την τοποθεσία CBP-NEXUS και να απομακρυνθούν ταχυδρομικά ή να μεταβούν αυτοπροσώπως σε ένα από τα Καναδικά Κέντρα επεξεργασίας (CPC).

Οι εφαρμογές κάρτας NEXUS ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε ορισμένα σημεία διέλευσης των συνόρων, αλλά δεν είναι πλέον διαθέσιμα στα ταχυδρομεία.

Λίγες εβδομάδες μετά την υποβολή της αίτησης κάρτας NEXUS, κάποιος θα επικοινωνήσει για να κανονίσει μια συνέντευξη σε ένα κέντρο εγγραφής (υπάρχουν τουλάχιστον 17 σε ολόκληρη τη χώρα).

Οι συνεντεύξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωριστά από καναδικό και αμερικανικό εκπρόσωπο των συνόρων και γενικά να διαρκούν περίπου μισή ώρα συνολικά. Οι ερωτήσεις επικεντρώνονται στην ιδιότητα του πολίτη, το ποινικό μητρώο, τις εμπειρίες των συνόρων.

Οι αρχές εξηγούν επίσης τη νομιμότητα της μεταφοράς αντικειμένων στα σύνορα.
Σε αυτό το σημείο, θα λάβετε επίσης δακτυλικά αποτυπώματα και θα έχετε σάρωση αμφιβληστροειδούς.