Συμβουλές για οδήγηση στο Newfoundland του Καναδά

Οι επισκέπτες του Newfoundland συνήθως νοικιάζουν αυτοκίνητα ή φέρνουν τα δικά τους οχήματα στο νησί με πλοίο. Η οδήγηση στο Newfoundland δεν είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να θυμάστε καθώς εξερευνάτε αυτήν την νησιωτική επαρχία.

Οδικές συνθήκες

Η εθνική οδός Trans-Canada (TCH) συνδέει την πρωτεύουσα της επαρχίας του Αγίου Ιωάννη με τις πόλεις γύρω από το νησί. Μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τον Άγιο Αντώνιο στην άκρη της Βόρειας Χερσονήσου για την TCH και τις περιφερειακές εθνικές οδούς.

Γενικά, το TCH είναι σε άριστη κατάσταση. Θα βρείτε διαδρόμους στις περισσότερες ανηφορικές βαθμολογίες. Να γνωρίζετε την κυκλοφορία στις πόλεις. θα πρέπει να επιβραδύνετε όπως υποδεικνύεται από τα σήματα ορίου ταχύτητας. Οι περιφερειακές αυτοκινητόδρομοι βρίσκονται σε όμοια καλή κατάσταση, αν και είναι στενότερες.

Ο Καναδάς χρησιμοποιεί το μετρικό σύστημα , έτσι οι αποστάσεις εμφανίζονται σε χιλιόμετρα. Οι επαρχιακές αυτοκινητόδρομοι συνήθως έχουν αμφίδρομη κίνηση και μπορεί να έχουν λακκούβες και στενούς ώμους. Οι τυφλοί δρόμοι συνήθως υποδεικνύονται με σημάδια. Περάστε με προσοχή.

Οι παράκτιες πόλεις του Newfoundland κάθονται συνήθως δίπλα σε όρμο ή κόλπο σε επίπεδο θάλασσας, αλλά μεγάλο μέρος της εθνικής οδού Trans-Canada βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα οδηγείτε πάνω και κάτω λόφους και ενδέχεται να συναντήσετε αιχμηρές καμπύλες. Στους μικρούς παράκτιους δρόμους, θα βρείτε περιστροφές και στροφές καθώς και βαθμούς.

Το Newfoundland είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο νησί με λίγες μεγάλες πόλεις. Προγραμματίστε το ανεφοδιασμό σας να σταματήσει έτσι ώστε να μην εξαντλείται το αέριο.

Θα βρείτε βενζινάδικα σε πόλεις, μεγαλύτερες πόλεις και περιστασιακά κατά μήκος της εθνικής οδού Trans-Canada, αλλά υπάρχουν λίγα σημεία για να γεμίσετε τη δεξαμενή σας στο δρόμο από το Rocky Harbour στο St. Anthony, την κοντινότερη πόλη της L'Anse aux Meadows .

Κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσετε ζώνες κατασκευής εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Εάν το κάνετε, επιβραδύνετε και ακολουθήστε τις πινακίδες κυκλοφορίας. Αφήστε αρκετό χρόνο για να φτάσετε από τόπο σε τόπο. Μην οδηγείτε εάν είστε υπνηλία.

Καιρικές συνθήκες

Ο καιρός του Newfoundland είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συναντήσετε τον ήλιο, τους ισχυρούς ανέμους, τη βροχή και την ομίχλη στην ίδια κίνηση. Αναβοσβήνετε σε ομίχλη ή βροχή και οδηγείτε με προσοχή σε περιοχές με αέρα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι πιθανό να συναντήσετε χιόνι. Αν και οι δρόμοι οργώνονται τακτικά, θα πρέπει να αποφύγετε την οδήγηση σε χιονοθύελλες. Παρακολουθήστε για παρασυρόμενο χιόνι και επιβραδύνετε, καθώς δικαιολογούνται οι συνθήκες στο δρόμο.

Αμερικάνικη έλαφος

Προειδοποιήσεις μους μπροστά. Αυτές δεν είναι ιστορίες σχεδιασμένες να τρομάζουν τους τουρίστες. εκατοντάδες οδηγοί συγκρούονται με το moose κάθε χρόνο στο Newfoundland. Moose είναι αρκετά μεγάλες και είναι πιθανό να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί σοβαρά αν χτυπήσει ένα κατά την οδήγηση.

Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι υπάρχουν περίπου 120.000 μους στο Newfoundland. Moose τείνουν να περιπλανηθούν στους δρόμους? θα μπορούσατε εύκολα να γυρίσετε μια καμπύλη και να βρούμε ένα να στέκεται στη μέση της εθνικής οδού του Trans-Canada. Μην αφήνετε τον φρουρό σας όσο οδηγείτε. Πρέπει να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας ενώ οδηγείτε στο Newfoundland, ακόμη και σε απομακρυσμένες παραλιακές περιοχές που έχουν λίγα δέντρα.

Moose είναι συνήθως σκούρο καφέ χρώμα, αλλά μερικά είναι γκριζωπό-καφέ.

Είναι εξαιρετικά απρόβλεπτες. Εάν βλέπετε ένα μους, επιβραδύνετε (ή, ακόμα καλύτερα, σταματήστε το αυτοκίνητό σας). Ενεργοποιήστε τα φώτα κινδύνου για να προειδοποιήσετε άλλους οδηγούς. Παρακολουθήστε προσεκτικά τη μάζα. Μην μετακινείτε το αυτοκίνητό σας μέχρι να είστε σίγουροι ότι έχει αφήσει το οδόστρωμα. moose είναι γνωστό ότι περπατούν στο δάσος, γυρίζουν γύρω, και να περπατήσουν πίσω στην εθνική οδό.