Όλα για το Rive Droite (Δεξιά Τράπεζα) στο Παρίσι: Βασικά στοιχεία

Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ το Παρίσι ή έχετε διαβάσει σε κάθε περίσταση σχετικά με αυτό, ίσως έχετε ακούσει ή έχετε δει τον όρο "rive droite" που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αλλά τι ακριβώς αναφέρεται ο όρος, ούτως ή άλλως;

Το "Rive Droite" σημαίνει "δεξιά όχθη" και αναφέρεται στα βόρεια διαμερίσματα του Παρισιού , των οποίων τα φυσικά σύνορα είναι ο ποταμός Σηκουάνα. Το Σηκουάνα, που ρέει ανατολικά προς τα δυτικά, χωρίζει την πόλη σε βόρειες και νότιες ζώνες.

Το Ile de la Cité , που βρίσκεται ανάμεσα στις αριστερές και τις δεξιές όχθες του Σηκουάνα, φιλοξενούσε τον αρχικό οικισμό από τη φυλή γνωστή ως Παρίσι τον 3ο αιώνα π.Χ. Το Παρίσι απλώθηκε νότια και βόρεια του Σηκουάνα αρχίζοντας από τον Μεσαίωνα. Δείτε περισσότερα για την ιστορία του Παρισιού εδώ για να μάθετε περισσότερα για την εξέλιξη της πόλης.

Γνωστά μνημεία και μέρη στο Rive Droite:

Ενώ το Rive Gauche τείνει να είναι πιο ρομαντικά συνδεδεμένο με το παλιό Παρίσι, η δεξιά όχθη στην πραγματικότητα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τεράστιο μερίδιο από μερικά από τα πιο εικονικά και αγαπημένα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.

Αυτές περιλαμβάνουν την Αψίδα του Θριάμβου και τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων , το Μουσείο του Λούβρου , τη Βασιλική Sacre Coeur και τη Μονμάρτρη , το Κέντρο Georges Pompidou και τις γύρω γειτονιές του Beaubourg και του Les Halles και τη μοντέρνα συνοικία Marais . Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πιο αντιπροσωπευτικό του σύγχρονου Παρισιού με μερικούς βασικούς τρόπους: είναι πιο εθνοτικά και οικονομικά διαφορετικό από την αριστερή όχθη, για ένα.

Επιπλέον, η δεξιά όχθη περιλαμβάνει περισσότερη πόλη και είναι πιο πυκνοκατοικημένη από την αριστερή όχθη. Η συντριπτική πλειονότητα των 20 συνοικιών του Παρισιού βρίσκεται βόρεια του ποταμού Σηκουάνα: το Rive Droite περιλαμβάνει το 1ο διαμέρισμα , το 2ο διαμέρισμα , το 3ο διαμέρισμα , το 4ο διαμέρισμα , το 8ο διαμέρισμα , καθώς και το 9ο-12ο και 16ο-20ο διαμέρισμα του Παρισιού .

Φήμη και ιστορικές σημειώσεις για την περιοχή:

Το Rive Droite είναι ένα παραδοσιακό κέντρο εμπορίου και εμπορίου στο Παρίσι, σε αντίθεση με το Rive Gauche (Αριστερά), το οποίο υπήρξε ιστορικά τόπος πνευματικής και θρησκευτικής ζωής στο Παρίσι και στεγάζει αρκετά σημαντικά πανεπιστήμια όπως η Σορβόνη. Αντιθέτως, εδώ και αρκετούς αιώνες, η δεξιά τράπεζα φιλοξένησε την έδρα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ομίλων, το χρηματιστήριο ή το Bourse και άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες. Παρ 'όλα αυτά, έχει μια ιστορία δημοφιλούς θεάτρου και παράστασης, με περιοχές όπως οι Grands Boulevards , η Μονμάρτρη και το Pigalle μερικά από τα πιο θρυλικά hotspots για τα παραδοσιακά καμπαρέ και το δημοφιλές θέατρο μιας μικρότερης ποικιλίας "highbrow".

Η δεξιά όχθη συνεχίζει να φιλοξενεί τις πιο μητροπολιτικές, πολυπολιτισμικές περιοχές της πόλης και εξακολουθεί να είναι το κέντρο των περισσότερων επιχειρήσεων εντός των τειχών της πόλης. Αλλά χάρη στα φθηνότερα ενοίκια στις βορειοανατολικές περιοχές και σε μια πιο σύγχρονη εστίαση, είναι επίσης ο καρδιακός παλμός της παρισινής τέχνης, του πολιτισμού και της σκηνής μόδας. Οι περισσότερες από τις μικρές γκαλερί τέχνης της πόλης και τα στούντιο των καλλιτεχνών είναι συγκεντρωμένες στη δεξιά όχθη, αυτές τις μέρες.

Προφορά: [riv drawt] (reehv-dwaht)

Παραδείγματα της φράσης που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο:

"Το riite droite είναι ένα πολυσύχναστο κέντρο επιχειρήσεων στο Παρίσι και επίσης τείνει να είναι ο τόπος της σύγχρονης τέχνης".

"Υπάρχουν λιγότερες καφετέριες rive-droite που συνδέονται με τους σπουδαίους σύγχρονους συγγραφείς, αλλά το Café de la Paix κοντά στην Avenue de l'Opéra είναι σίγουρα ένα από αυτά."