Παροχές τροφίμων του Παρισιού από το διαμέρισμα

Amble, Bargain και Γεύση όπως οι ντόπιοι

Πολλοί από τους παριζιάνους (ιδιαίτερα μεταξύ των παλαιότερων γενεών) απέχουν από την αγορά φρέσκων προϊόντων, τυριών, κρέατος και ψαριών από το σούπερ μάρκετ των γωνιών τους και για σοβαρούς λόγους: οι παραδοσιακές αγορές τροφίμων του Παρισιού αριθμούνται στις δεκάδες, με αρκετές ανοιχτές μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα γειτονιά. Τα προϊόντα της αγοράς είναι συχνά πιο φρέσκα, πιο γευστικά και λιγότερο ακριβά από τα αντίστοιχα των σούπερ μάρκετ. Μπορεί επίσης να είναι πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον, δεδομένου ότι τα φρέσκα φρούτα και τα προϊόντα, ιδίως, τείνουν να προέρχονται από τοπικές εκμεταλλεύσεις.

Παραδοσιακά κραυγή και ζωντανά χρώματα

Για να μην αναφέρουμε ότι η εμπειρία της αγοράς στο Παρίσι είναι πάντα πολύχρωμη και διεγερτική. Οι πωλητές φρούτων καλούν τις τελευταίες ευκαιρίες σε παραδοσιακά τραγουδιστικά τραγούδια και κραυγές, που σας προκαλούν να δοκιμάσετε μια ζουμερή σφήνα μανταρίνι ή ντομάτα στον κήπο. Στην τυροκομική βάση, μπορείτε να ζητήσετε μια γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με το οποίο τυρί κατσικίσιο είναι καλύτερα συνδυάζεται με το κρασί που αγοράσατε. Εάν μαθαίνετε γαλλικά, το να χτυπήσετε τις τοπικές αγορές τροφίμων του Παρισιού ή τις αγορές των «αγροτών» μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε και να αλληλεπιδράσετε. Ακόμη και αν μένετε σε ένα ξενοδοχείο, γιατί να μη στρέφετε και να περιηγείστε στην αγορά, αγοράζοντας λίγο φρέσκα φρούτα για πρωινό ή τυρί για να πάτε με την μπαγκέτα σας; Προτείνω επίσης να κατευθυνθείτε προς τις υπαίθριες ή καλυμμένες αγορές για να προμηθευτείτε αποθέματα πικ-νικ για την άνοιξη ή το καλοκαίρι στο Παρίσι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο υπέροχο γεύμα που αποτελείται από απλά, φρέσκα και φθηνά συστατικά μπορεί να είναι - και αναμφίβολα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι χάσατε ακόμα ένα ακριβό νομοσχέδιο για εστιατόριο.

Ποιες αγορές είναι οι καλύτερες;

Μερικές από τις πιο φημισμένες και ευχάριστες προσωρινές αγορές τροφίμων του Παρισιού περιλαμβάνουν την αγορά Aligre ( 12ο διαμέρισμα), την αγορά της Βαστίλης ( 11ο διαμέρισμα ), την αγορά Maubert και την αγορά Place Monge (και στο 5ο διαμέρισμα ). Για την υγεία-συνειδητή, μια αγορά ολικής βιολογικής τροφής αναλαμβάνει το Marché Raspail ( 6ο διαμέρισμα ) κάθε Κυριακή το πρωί, και την αγορά Batignolles το Σάββατο το πρωί.

Εν τω μεταξύ, η αγορά που καλύπτει το St-Quentin κοντά στο Gare de L'Est ( 10ο διαμέρισμα ) είναι η μεγαλύτερη καλυμμένη αγορά στο Παρίσι και πάντα γεμάτη θορυβώδη ενέργεια (και φανταστικό φαγητό). Τα αφοσιωμένα τρόφιμα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατευθυνθούν σε αυτά τα σημεία. Ωστόσο, οι περισσότερες παραδοσιακές αγορές του αγρότη του Παρισιού προσφέρουν ένα καλό επίπεδο ποιότητας και ποικιλίας. Εάν θέλετε μια περίεργη ματιά σε αυτό που είναι διαθέσιμο στη γειτονιά που διαμένετε, βρείτε μια κοντινή αγορά τροφίμων του Παρισιού παρακάτω.

Διαβάστε σχετικές: Μια δοκιμαστική οπτική περιήγηση στην παγκοσμίου φήμης αγορά Aligre στο Παρίσι

Αγορές Γειτονιά ανά γειτονιά

Για να εντοπίσετε γρήγορα μια παραδοσιακή αγορά τροφίμων Παρισιού κοντά σας, κάντε κλικ στο διαμέρισμα που βρίσκεστε ή θα μείνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας (μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε το διαμέρισμα). Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ποιο διαμέρισμα βρίσκεστε βλέποντας οποιοδήποτε σημείο του δρόμου, που βρίσκεται στα γωνιακά κτίρια. Σημειώστε ότι οι κατάλογοι αυτοί δεν αφορούν μόνιμες υπαίθριες αγορές όπως αυτές που βρίσκονται στη Rue Montorgueil ή στην Rue Mouffetard . Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις μόνιμες αγορές τροφίμων στο δρόμο της Παρίσι εδώ .

1ος διαμέρισμα: αγορές στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού (γύρω από το Λούβρο / Tuileries / Chatelet): Αυτές είναι μεγάλες αγορές για να χτυπήσει όταν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης.

2ο διαμέρισμα: Αγορές στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού (γύρω από το Bourse / Rue Montorgueil): κατευθυνθείτε προς τις αγορές μεταξύ αγορών στις παραδοσιακές στοές της πόλης και περιπλάνησης σε μερικούς από τους ωραιότερους πλακόστρωτους πεζόδρομους της πρωτεύουσας.

3ο διαμέρισμα: Αγορές στο 3ο διαμέρισμα του Παρισιού (γύρω από το Temple / Arts et Metiers): Κατευθυνθείτε σε ένα από αυτά αφού επισκεφθείτε το υπέροχα περίεργο Musee des Arts et Metiers, το ιστορικό μουσείο της πόλης.

4ο διαμέρισμα: Αγορές στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού (γύρω από τον καθεδρικό ναό Marais / Metro St. Paul / Hotel de Ville / Notre Dame): Μπορεί να θέλετε να πάρετε μερικά φρέσκα φρούτα για επιδόρπιο από έναν από αυτούς τους πωλητές, της παγκόσμιας κλάσης falafel .

5ο διαμέρισμα: Αγορές στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού (γύρω από τον St-Michel / Pantheon / Rue Mouffetard): Πηγαίνετε μετά από μια βόλτα στην ιστορική συνοικία του Καρτιέ Λατέν;

Βρείτε όλα τα εξαρτήματα για ένα πικνίκ στο Σηκουάνα σε μια από αυτές τις αγορές.

6th Arrondissement Markets στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο St-Germain-des-Pres) : Τα καταστήματα μπουτίκ και η καφετέρια μας κάνουν να είμαστε όλοι πεινασμένοι - εδώ είναι το σημείο αναφοράς για νόστιμες, φρέσκες σπεσιαλιτέ γύρω από το St-Germain.

7ο διαμέρισμα: Αγορές στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στον Πύργο του Άιφελ / Musee d'Orsay): Αυτή η περιοχή είναι διάσημη για τον εικονικό πύργο της, αλλά προσέξτε τα περίπτερα τουριστικής παγίδας. Αντ 'αυτού, επικεφαλής για αυτές τις αγορές υψηλής ποιότητας, που εμπιστεύονται οι ντόπιοι.

8ο διαμέρισμα: Αγορές στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στα Ηλύσια Πεδία / Madeleine / Concorde) : Παρόμοια με τον 7ο, ο 8ος είναι μια βαριά τουριστική περιοχή η οποία μπορεί να απογοητεύσει. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα καλά πράγματα.

9ο διαμέρισμα: Αγορές στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στην Όπερα Garnier / Grands Boulevards) : Αυτή η συνοικία γίνεται όλο και πιο σημαντική κάρτα μεταξύ των ειδών διατροφής, ειδικά στις περιοχές γύρω από τη Rue des Martyrs.

10ο διαμέρισμα: αγορές στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο κανάλι Άγιος Μαρτίνος / Gare du Nord / Gare de L'Est): Οι αγορές αυτές είναι ιδιαίτερα καλές για όσους αναζητούν σπεσιαλιτέ από τη Βόρεια και τη Δυτική Αφρική.

11th Arrondissement Markets στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στη Βαστίλη / Rue Oberkampf / Republique / Voltaire) : Οι υπαίθριοι πωλητές αυτής της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της πολυπόθητης αγοράς Aligre, είναι γνωστοί στους ντόπιους για τα εξαιρετικά προϊόντα τους, , φρέσκο ​​ψάρι και λουλούδια.

12ο διαμέρισμα: Αγορές στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Gare de Lyon / Bercy) : Αν βγείτε από το τρένο από τη Νίκαια ή την Αβινιόν και θέλετε να κατευθυνθείτε κατευθείαν για έναν υπαίθριο πωλητή κοντά, εδώ είναι η ιδανική σας λίστα.

13ο διαμέρισμα: αγορές στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Place d'Italie / Gobelins): Σιγουρευτείτε για να επισκεφθείτε την κοντινή, ζωντανή Chinatown γύρω από την λεωφόρο των λεωφόρων Gobelins μετά από μια βόλτα σε μία από αυτές τις αγορές.

14ο διαμέρισμα: Αγορές στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Montparnasse / Denfert-Rochereau): Αυτή η υπνοδωμένη συνοικία είναι πολύτιμη μεταξύ των Παριζανών για τους εξαιρετικούς προμηθευτές τροφίμων υψηλής ποιότητας - και οι αναδυόμενες αγορές στον κατάλογο αυτό δεν διαφέρουν .

15ο διαμέρισμα: αγορές στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Porte de Versailles / Commerce) : Λίγοι τουρίστες μπαίνουν σε αυτή την γοητευτική συνοικία του νότιου Παρισιού, αλλά αν τυχαίνει να περιπλανηθείτε γύρω από αυτό, θα είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτές τις εξαιρετικές αναδυόμενες αγορές.

16ο διαμέρισμα: αγορές στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Palais de Tokyo / Porte Maillot / Passy) : Αυτή η κομψή συνοικία στην άκρη της δύσης φιλοξενεί μερικές εξαιρετικές αγορές - αλλά να είστε έτοιμοι να πληρώσετε υψηλότερες τιμές.

17ο διαμέρισμα: αγορές στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στην Place de Clichy / Batignolles): Μια άλλη αξιολάτρευτη αλλά ελάχιστα γνωστή περιοχή, η περιοχή αυτή μοιάζει με ένα χωριό - όπως και οι τοπικές αγορές της.

18ο διαμέρισμα: Αγορές στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στη Μονμάρτρη / Μπαρμπές / La Goutte d'Or): Αποφύγετε τον ήπιο και υπερτιμημένο ναύλο που προσφέρονται από τα τουριστικά παγιδευτικά σημεία γύρω από το Sacre Coeur, και αντί για αυτούς τους τοπικούς πωλητές. Η περιοχή Goutte d'Or είναι εξαιρετική αν ψάχνετε για αυθεντικά προϊόντα διατροφής από τη Δυτική Αφρική.

19ο διαμέρισμα: Αγορές στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Buttes-Chaumont / Quai de Seine / La Villette): Το Place des Fetes είναι η περιοχή μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς αγοράς σε αυτή την λοφώδη βορειοανατολική περιοχή.

20ο διαμέρισμα: Αγορές στο 20ο διαμέρισμα του Παρισιού (κοντά στο Belleville / Charonne / Gambetta): Εάν φτάσετε σε αυτόν τον τομέα, πολυπόθητοι επαγγελματίες με οικογένειες αλλά ελάχιστα γνωστούς από τους τουρίστες, αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψωμί και πολλά άλλα.