Λαμβάνοντας το Roissybus προς ή από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle

Ένας πλήρης οδηγός

Εάν προσπαθείτε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης του Παρισιού και στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle, μια ξεχωριστή γραμμή λεωφορείου που ονομάζεται Roissybus μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Σχετικά προσιτό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, αυτό το λεωφορείο που εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο προσφέρει συνεχή και συχνή εξυπηρέτηση από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα. Ιδιαίτερα όταν το ξενοδοχείο σας ή άλλα καταλύματα βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης, η υπηρεσία μπορεί να είναι πιο βολική και λιγότερο αγχωτική από άλλες επιλογές μεταφοράς εδάφους (μπορείτε να δείτε περισσότερα για εκείνους με κύλιση προς τα κάτω).

Παρόλο που δεν προσφέρεται η περιττή εξυπηρέτηση των λεωφορείων, είναι μια αξιοπρεπή επιλογή για τους ταξιδιώτες με μέτριο προϋπολογισμό που προτιμούν να αποφεύγουν τη μεταφορά του τρένου.

Θέσεις παραλαβής και απόρριψης

Από το κέντρο του Παρισιού, το λεωφορείο αναχωρεί καθημερινά από την κοντινή Palais Opera Garnier . Η στάση βρίσκεται ακριβώς έξω από το γραφείο American Express στις 11, Rue Scribe (στη γωνία της Rue Auber). Η στάση του μετρό είναι Opera ή Havre-Caumartin, Ψάξτε για ένα σαφώς επισημασμένο σήμα "Roissybus".

Από τον Charles de Gaulle, ακολουθήστε τις πινακίδες που αναφέρουν "μεγάλη μεταφορά" και "Roissybus" στην περιοχή αφίξεων στους τερματικούς σταθμούς 1, 2 και 3.

Αναχωρήσεις από το Παρίσι στο CDG:

Το λεωφορείο αναχωρεί από τη στάση Rue Scribe / Opera Garnier στις 5:15 π.μ., με λεωφορεία κάθε 15 λεπτά μέχρι τις 20:00. Από τις 20:00 έως τις 22:00, οι αναχωρήσεις είναι κάθε 20 λεπτά. από τις 10:00 μ.μ. έως τις 12:30 π.μ., η υπηρεσία επιβραδύνεται σε διαστήματα των 30 λεπτών. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 60 με 75 λεπτά, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Ώρες αναχώρησης από το CDG στο Παρίσι:

Από το CDG, το Roissybus αναχωρεί καθημερινά από τις 6:00 π.μ. έως τις 8:45, αφήνοντας σε διαστήματα 15 λεπτών και μεταξύ 20:45 και 12:30, κάθε 20 λεπτά.

Αγορά εισιτηρίων και τρέχοντες ναύλοι

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αγορά εισιτηρίων (ναύλοι μονής κατεύθυνσης ή γύρο-ταξίδι). Μπορείτε να τα αγοράσετε απευθείας στο λεωφορείο, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να πληρώσετε σε μετρητά. οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται αποδεκτές στο πλοίο.

Τα εισιτήρια διατίθενται επίσης προς πώληση σε οποιοδήποτε σταθμό μετρό του Παρισιού (RATP) στην πόλη και στους μετρητές RATP στο CDG Airport (τερματικοί σταθμοί 1, 2B και 2D). Τα γραφεία των εισιτηρίων στο αεροδρόμιο είναι ανοικτά από τις 7:30 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ.

Εάν έχετε ήδη ένα εισιτήριο μετρό "Paris Visite" που καλύπτει τις ζώνες 1-5, το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδι Roissybus. Τα περάσματα μεταφοράς του Navigo μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Είναι οι Κρατήσεις μια καλή ιδέα;

Οι κρατήσεις δεν είναι απαραίτητες, αλλά μπορεί να είναι καλή ιδέα να αγοράσετε το εισιτήριό σας εκ των προτέρων σε περιόδους βαριάς κυκλοφορίας και μεγάλης τουριστικής περιόδου (Απρίλιος έως αρχές Οκτωβρίου), καθώς και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς - πολύ δημοφιλής χρόνος για να επισκεφθείτε τη γαλλική πρωτεύουσα . Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια online εδώ. θα χρειαστεί να εκτυπώσετε το εισιτήριό σας χρησιμοποιώντας τον αριθμό επιβεβαίωσης στο αεροδρόμιο ή σε οποιοδήποτε σταθμό μετρό του Παρισιού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επισκεφθείτε το περίπτερο πληροφοριών για βοήθεια.

Παροχές και υπηρεσίες λεωφορείου

Στις υπηρεσίες και στις ανέσεις του αεροδρομίου περιλαμβάνονται κλιματισμός (εξαιρετικά ευπρόσδεκτοι κατά τη διάρκεια των καυτών, καλοκαιρινών μηνών) και ράφια αποσκευών. Όλα τα λεωφορεία είναι πλήρως εξοπλισμένα με ράμπες για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα. Στο παρελθόν, το λεωφορείο παρέχει δωρεάν σύνδεση Wi-Fi, αλλά φαίνεται ότι δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή.

Δυστυχώς, τα λεωφορεία δεν είναι εξοπλισμένα με πρίζες, επομένως μπορεί να θέλετε να φορτίσετε πλήρως το τηλέφωνό σας πριν από την επιβίβαση.

Πώς να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών

Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών για το Roissybus είναι διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου στη διεύθυνση: +33 (0) 1 49 25 61 87 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.30 έως τις 17.30 (εκτός από τις αργίες).

Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσετε στο CDG Airport;

Παρόλο που η υπηρεσία Roissybus είναι πολύ δημοφιλής, απέχει πολύ από τη μόνη σας επιλογή: υπάρχουν πολλές επιλογές εδάφους αεροδρομίων στο Παρίσι , κάποιες αισθητά λιγότερο δαπανηρές.

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να πάρουν το τρένο τρένων RER B από το Charles de Gaulle στο κέντρο του Παρισιού. Αναχωρώντας αρκετές φορές κάθε ώρα, το τρένο εξυπηρετεί πολλές μεγάλες στάσεις στην πόλη: Gare du Nord, Chatelet-les-Halles, Λουξεμβούργο, Port Royal και Denfert-Rochereau.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό RER στο CDG. ακολουθήστε τις πινακίδες από το τερματικό σταθμών αφίξεων. Μπορείτε επίσης να πάρετε την ίδια γραμμή από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο, και μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από οποιοδήποτε σταθμό μετρό / RER .

Η άνοδος της λήψης του RER; Είναι μερικά ευρώ φθηνότερα από το Roissybus και διαρκεί πολύ λιγότερο χρόνο: 25-30 λεπτά έναντι 60-75 λεπτών για το λεωφορείο. Στο μειονέκτημα; Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ο RER μπορεί να είναι υπερπλήρης και δυσάρεστος και δεν είναι πάντα κατάλληλος για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα . Υπάρχει επίσης το θέμα της ανάγκης να ανασηκώνετε τις βαλίτσες και τις τσάντες πάνω και κάτω από το μετρό και τις σκάλες σήραγγας RER, ένα αθλητικό κατόρθωμα που δεν θα εκτιμήσουν όλοι.

Για τους ταξιδιώτες με πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό, υπάρχουν δύο επιπλέον γραμμές αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο CDG και προσφέρουν πολύ λιγότερο ακριβά εισιτήρια. Το λεωφορείο # 350 αναχωρεί από το σιδηροδρομικό σταθμό Gare de L'est κάθε 15-30 λεπτά και διαρκεί μεταξύ 70-90 λεπτών. Το λεωφορείο # 351 φεύγει από το Place de la Nation στο νότιο Παρίσι (μετρό: έθνος) κάθε 15-30 λεπτά και διαρκεί περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα. Και οι δύο κοστίζουν σήμερα 6 ευρώ για ένα εισιτήριο μίας διαδρομής, περίπου το μισό του ναύλου για το Roissybus.

Μια άλλη επιλογή λεωφορείου που είναι πιο μοντέρνα από το Roissybus είναι η Le Bus Direct (πρώην Cars Air France), μια υπηρεσία μεταφοράς με διάφορα δρομολόγια μεταξύ του CDG και του κέντρου της πόλης, καθώς και απευθείας συνδέσεις μεταξύ του CDG και του αεροδρομίου Orly. Σε 17 ευρώ για ένα εισιτήριο μίας διαδρομής, αυτή είναι μια ακριβότερη επιλογή, αλλά μπορείτε να πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας: αξιόπιστο δωρεάν wi-fi, πρίζες για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας ή άλλες συσκευές και βοήθεια με τις αποσκευές σας. Η άνεση και η εξυπηρέτηση είναι ισοδύναμη με ταξί, αλλά αυτή η επιλογή είναι πιθανό να είναι ακόμα λιγότερο δαπανηρή. Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά εκ των προτέρων. Αν αναχωρείτε από το Παρίσι, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο στο 1 Avenue Carnot, κοντά στην Place de l'Etoile και τα Ηλύσια Πεδία (μετρό: Charles de Gaulle-Etoile).

Τα παραδοσιακά ταξί είναι μια τελευταία επιλογή, αλλά μπορεί να είναι ακριβός και να πάρει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Αυτό είναι, ωστόσο, μια καλή επιλογή αν έχετε μεγάλες ποσότητες αποσκευών ή εάν υπάρχουν επιβάτες με σημαντικούς περιορισμούς κινητικότητας. Δείτε περισσότερα στον οδηγό μας για τη λήψη ταξί από και προς το αεροδρόμιο .

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι τιμές των εισιτηρίων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο ήταν ακριβείς κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, αλλά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.