Συμβουλές για τη διαχείριση χρημάτων στη Γαλλία

Αποφύγετε τις κοινές οικονομικές δυσκολίες

Πριν φτάσετε στο αεροπλάνο ή τρένο για το Παρίσι, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή κατανόηση για το πώς να χειριστείτε τα χρήματα ενώ είστε στο εξωτερικό. Πολλοί επισκέπτες στην πόλη του φωτός ανησυχούν για να διαπιστώσουν ότι οι υποθέσεις τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δουλέψουν μετρητά, να πληρώσουν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή ακόμα και να χρεωθούν, απλά δεν ισχύουν πάντα στη Γαλλία. Θα αποφύγετε το άγχος αν μαθαίνετε μπροστά από το χρόνο τι να περιμένετε.

Διαβάστε παρακάτω για απαντήσεις σε μερικές από τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων ενώ βρίσκεστε στο Παρίσι και βεβαιωθείτε ότι τα θέματα μετρητών δεν προκαλούν κράμπα στο ταξίδι σας.

Μετρητά, πιστωτικές κάρτες ή επιταγές ταξιδιωτών;

Ο προγραμματισμός πληρωμής με συνδυασμό μετρητών, πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και επιταγή ταξιδιωτών μπορεί να είναι η καλύτερη στρατηγική κατά την επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα. Εδώ γιατί: οι μηχανές ATM δεν είναι πάντα άμεσα διαθέσιμες σε ορισμένα σημεία μέσα και γύρω από το Παρίσι, έτσι ώστε να στηριχθείτε αποκλειστικά σε μετρητά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Επιπλέον, τα περισσότερα ΑΤΜ χρεώνουν μέτρια έως απότομα τέλη για τη λήψη χρημάτων, πέραν εκείνων που χρεώνει η δική σας τράπεζα στο σπίτι.

Παρομοίως, η μεταφορά μεγάλων ποσών μετρητών δεν είναι η ασφαλέστερη προσέγγιση: το pickpocketing είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα του Παρισιού .

Μπορεί τώρα να υποθέσετε ότι η πληρωμή αποκλειστικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα είναι το καλύτερο σας στοίχημα, αλλά τα σχέδιά σας πιθανότατα θα αποδυναμωθούν: στο Παρίσι, λίγα καταστήματα, εστιατόρια ή αγορές δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 15 ή 20 ευρώ.

Επιπλέον, ορισμένες πιστωτικές κάρτες , ιδιαίτερα οι American Express και Discover, δεν γίνονται αποδεκτές σε πολλά σημεία πώλησης στο Παρίσι. Η Visa είναι η πιο ευρέως αποδεκτή πιστωτική κάρτα στα καταστήματα και τα εστιατόρια του Παρισιού, με το Mastercard να βρίσκεται πολύ πίσω. Αν έχετε κάρτα Visa, σχεδιάζετε συχνά να χρησιμοποιείτε αυτήν την κάρτα.

Όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς ελέγχους, γνωρίζετε ότι είναι πλέον σπάνια αποδεκτοί ως πληρωμές από τους πωλητές στο Παρίσι - παρόλο που η American Express διαθέτει γραφείο στο κέντρο του Παρισιού!

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, θα πρέπει πρώτα να τα εξοφλήσετε. Συμβουλή: Αποφύγετε την εξαργύρωση των ταξιδιωτικών επιταγών στα γραφεία συναλλάγματος στο αεροδρόμιο ή στις βαριές τουριστικές περιοχές του Παρισιού, ή θα επιβαρυνθείτε με υψηλές χρεώσεις υπηρεσιών. Επικεφαλής ευθεία για το πρακτορείο American Express στις 11 Rue Scribe (Μετρό: Όπερα ή RER Γραμμή Α, Auber). Δεν θα χρεωθείτε επιπλέον τέλη εδώ και οι γραμμές είναι συχνά μακρές για τον συγκεκριμένο λόγο.

Να είστε έτοιμοι για το ταξίδι σας: 3 σημαντικά βήματα για να πάρετε

Όποια και αν είναι οι μέθοδοι πληρωμής που επιλέγετε τελικά στις επόμενες διακοπές σας στο Παρίσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα ακόλουθα 3 βασικά βήματα για να σας φέρουμε οικονομικά έτοιμο για το ταξίδι σας.

1. Συμβουλευτείτε τις εταιρείες τραπεζών και πιστωτικών καρτών σας και ενημερώστε τους ότι ταξιδεύετε στο εξωτερικό και πρέπει να επαληθεύσετε τα όρια απόσυρσης και πίστωσης. Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε περιορισμός που θα σας εμποδίσει να πάρετε χρήματα ή να κάνετε πληρωμές στο Παρίσι θα ακυρωθεί προτού πάτε: πολλοί φθάνουν στον προορισμό τους μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους λόγω περιορισμών στις διεθνείς πληρωμές. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει το καθεστώς χρέωσης υπηρεσιών της τράπεζάς σας: αν δεν το κάνετε αυτό, θα έχετε ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εκπλήξεις στην επόμενη τραπεζική σας δήλωση.

2. Για να κάνετε πληρωμές και να κάνετε ανάληψη μετρητών στο Παρίσι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό PIN στις περισσότερες περιπτώσεις .

Τα πακέτα ATM και τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών του Παρισιού είναι γενικά εξοπλισμένα για κωδικούς PIN που αποτελούνται μόνο από αριθμούς. Εάν ο κωδικός PIN περιλαμβάνει γραμματοσειρές, βεβαιωθείτε ότι έχετε τροποποιήσει τον κωδικό σας προτού φύγετε. Προσπαθώντας να το κάνετε ξανά στο εξωτερικό μπορεί να μην είναι δυνατό, ανάλογα με την πολιτική της τράπεζάς σας.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε απομνημονεύσει τον κωδικό PIN πριν από το ταξίδι σας. Η εισαγωγή ενός εσφαλμένου κωδικού τρεις συνεχόμενες φορές σε ένα ΑΤΜ θα έχει ως αποτέλεσμα την "τρώγη" της κάρτας σας από το μηχάνημα ως μέτρο ασφαλείας.

3. Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να βασίζεστε κυρίως σε μετρητά, αγοράστε μια ζώνη χρήματος . Οι ζώνες χρήματος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευθείτε από το pickpocketing. Συγκρίνετε Τιμές

Πρέπει να ξέρω ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν ATMS;

Όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανών ATM στο Παρίσι διαθέτει επιλογή αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον, πολλά τερματικά ηλεκτρονικής πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών έκδοσης εισιτηρίων στο μετρό του Παρισιού , σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια γλώσσα πριν κάνετε την επιλογή σας και να πληρώσετε.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την τράπεζά μου πίσω στο σπίτι;

Ζητήστε από την τράπεζά σας να σας δώσει έναν διεθνή αριθμό χωρίς χρέωση που θα μπορείτε να καλέσετε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα. Επίσης, συμβουλευτείτε την τράπεζά σας για να δείτε εάν έχουν μια "αδελφή" τράπεζα ή υποκατάστημα στη Γαλλία. Μπορεί να είστε σε θέση να χειριστείτε τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε μια αδελφή υπηρεσία στο Παρίσι.

Πώς μπορώ να μάθω ποια είναι η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία;

Ένα ιδιαίτερα ισχυρό ευρώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τα χρήματα και τον προϋπολογισμό ένα πονηρό σημείο για τους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής, οι οποίοι συχνά εκπλήσσονται για να δουν πόσο οι παριζιάνικες διακοπές τους τους κόστισαν σε αμερικανικά ή καναδικά δολάρια. Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις, μπορείτε να συμβουλευτείτε τους πόρους του διαδικτύου, όπως για να μάθετε πόση αξία αξίζει το νόμισμά σας σε Ευρώ.

Ελέγξτε τους λογαριασμούς σας online ή τηλεφωνικά μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και η συναλλαγματική ισοτιμία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τι για την εθιμοτυπία στο Παρίσι;

Η απόρριψη στο Παρίσι δεν είναι η υποχρέωση που μπορεί να είναι στη Βόρεια Αμερική. Μια χρέωση υπηρεσιών 15% προστίθεται αυτόματα στο λογαριασμό σας σε καφετέριες και εστιατόρια. Ωστόσο, το waitstaff στο Παρίσι δεν λαμβάνει συνήθως αυτή τη χρέωση υπηρεσιών ως πρόσθετους μισθούς, οπότε αν η υπηρεσία είναι καλή, συνιστάται ένα επιπλέον 5-10% στο συνολικό ποσό.

Πώς μπορώ να αποφύγω τις απάτες;

Δυστυχώς, μια μικρή μειοψηφία πωλητών στο Παρίσι μπορεί να προσπαθήσει να επωφεληθεί από τους επισκέπτες που δεν μιλούν γαλλικά, πεζοπορώντας την τιμή λιανικής πώλησης αγαθών ή υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις, στις αγορές ψύλλων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός αλυσίδας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τιμές πριν από την πληρωμή και ζητήστε από τους πωλητές να σας δείξουν το συνολικό ποσό στο μητρώο ή σε χαρτί εάν δεν το κάνουν. Με την πιθανή εξαίρεση των αγορών ψύλλων, μην επιχειρήσετε, ωστόσο, να αλλάξετε. Η Γαλλία δεν είναι το Μαρόκο και η προσπάθεια να διαπραγματευτεί μια τιμή μπορεί να προκαλέσει ξινή απάντηση. Εάν παρατηρήσετε ότι χρεώνεστε περισσότερο από την τιμή που σημειώνεται, ωστόσο, ευγενικά το επισημάνετε.

Οι μηχανές ATM μπορούν να είναι τα αγαπημένα σημεία για πιθανούς απατεώνες και πορτοφολάδες στο Παρίσι. Μείνετε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την ανάληψη μετρητών και μην προσφέρετε βοήθεια σε όποιον επιθυμεί να «μάθει να χρησιμοποιεί το μηχάνημα» ή που σας εμπλέκει σε συνομιλία ενώ εισάγετε τον κωδικό PIN. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας στο απόλυτο απόρρητο.