Χρησιμοποιώντας την χρεωστική σας κάρτα στο εξωτερικό

Οι χρεωστικές κάρτες εκδίδονται από πολλά διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και πιστωτικών ενώσεων. Κάθε ένα από αυτά τα ιδρύματα έχει τους δικούς του κανόνες για το αν μπορείτε ή όχι να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα με ασφάλεια στο εξωτερικό.

Προτού ταξιδέψετε στο εξωτερικό, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας είτε σε αυτόματη ταμειακή μηχανή (ATM) είτε σε τράπεζα σε ξένη χώρα, χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα που εκδόθηκε από την Αμερική.

Επιπλέον, πρέπει να εξετάσετε τις συμβουλές ασφαλείας για να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας ή πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας ενώ ταξιδεύετε. Πάντα έχετε ένα πλάνο εφεδρείας για τα οικονομικά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας μέσω της αμερικανικής σας τράπεζας.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές για να ταξιδέψετε με μια αμερικανική χρεωστική κάρτα, θα πρέπει να είστε σε θέση να πλοηγηθείτε σχεδόν σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς να είστε κλειδωμένοι από την πρόσβαση στα χρήματά σας στο εξωτερικό.

Έρευνες για τοποθεσίες και δίκτυα ATM

Οι χρεωστικές κάρτες "μιλάνε" με το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα μέσω δικτύων υπολογιστών. Η Maestro και η Cirrus, δύο από τα μεγαλύτερα δίκτυα ATM, ανήκουν στη MasterCard, ενώ η Visa διαθέτει το δίκτυο Plus.

Για να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα σε ΑΤΜ, το ATM πρέπει να είναι συμβατό με το δίκτυο του χρηματοπιστωτικού σας ιδρύματος. Μπορείτε να ελέγξετε ποια δίκτυα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοιτάζοντας το πίσω μέρος της χρεωστικής σας κάρτας για λογότυπα δικτύου ATM. Καταγράψτε τα ονόματα του δικτύου πριν ταξιδέψετε.

Τόσο η Visa όσο και η MasterCard προσφέρουν ηλεκτρονικούς εντοπιστές ΑΤΜ.

Χρησιμοποιήστε τους εντοπιστές για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των ΑΤΜ στις χώρες που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα ΑΤΜ στις πόλεις προορισμού σας, θα πρέπει να μάθετε για την ανταλλαγή ταξιδιωτικών επιταγών ή μετρητών σε τοπικές τράπεζες ή θα χρειαστεί να φέρετε μετρητά μαζί σας και να το μεταφέρετε σε ζώνη χρήματος .

Καλέστε την τράπεζά σας

Τουλάχιστον δύο μήνες προτού σχεδιάσετε να ταξιδέψετε, καλέστε την τράπεζα ή την πιστωτική σας ένωση.

Ενημερώστε τον αντιπρόσωπο ότι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα στο εξωτερικό και ρωτήστε εάν ο αριθμός προσωπικών σας στοιχείων (PIN) θα λειτουργήσει στο εξωτερικό. Οι τετραψήφιες τιμές PIN λειτουργούν στις περισσότερες χώρες.

Εάν το ΡΙΝ σας περιέχει μηδενικά, ρωτήστε αν θα παρουσιάσει προβλήματα σε ΑΤΜ εκτός δικτύου. Εάν το PIN σας έχει πέντε ψηφία, ρωτήστε αν μπορείτε να το ανταλλάξετε για έναν τετραψήφιο αριθμό, καθώς πολλά ξένα ATMs δεν αναγνωρίζουν έναν πενταψήφιο κωδικό PIN. Η κλήση προς τα εμπρός θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να αποκτήσετε και να απομνημονεύσετε έναν εναλλακτικό κωδικό PIN.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης σας, ρωτήστε για τα τέλη μετατροπής και μετατροπής νομίσματος στο εξωτερικό. Συγκρίνετε αυτά τα τέλη με αυτά που χρεώνει η εταιρεία πιστωτικών καρτών σας. Τα τέλη ποικίλλουν ευρέως, οπότε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε μια συμφωνία με την οποία μπορείτε να ζήσετε.

Πολλές τράπεζες, πιστωτικές ενώσεις και εταιρείες πιστωτικών καρτών παγώνουν τις κάρτες πελατών εάν οι κάρτες χρησιμοποιούνται εκτός του κανονικού εύρους ταξιδιού του πελάτη. Για να αποφύγετε προβλήματα, καλέστε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σας την εβδομάδα πριν φύγετε. Συμβουλέψτε τους για όλους τους προορισμούς σας και πείτε τους πότε σκοπεύετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αμηχανία μιας απορριφθείσας συναλλαγής ή μιας κατεψυγμένης πιστωτικής κάρτας.

Κάντε ένα πλάνο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και γνωρίστε την ισορροπία σας

Ποτέ μην ταξιδεύετε στο εξωτερικό με μόνο ένα είδος ταξιδιωτικού χρήματος .

Φέρτε μια πιστωτική κάρτα ή κάποιες επιταγές ταξιδιωτών σε περίπτωση που η κάρτα σας ΑΤΜ κλαπεί ή δεν λειτουργήσει.

Πραγματοποιήστε μια λίστα τηλεφωνικών αριθμών επικοινωνίας σε περίπτωση που χάσετε την κάρτα ΑΤΜ. Δεν θα μπορείτε να καλέσετε αριθμούς χωρίς χρέωση ή "800" από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα μπορεί να σας παράσχει έναν εναλλακτικό αριθμό τηλεφώνου που θα χρησιμοποιείται όταν καλείτε από το εξωτερικό.

Αφήστε μια λίστα αριθμών τηλεφώνου και αριθμών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν έμπιστο φίλο. Αυτό το άτομο μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις γρήγορα εάν πληκτρολογήσετε την κάρτα σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα στο λογαριασμό σας για να καλύψετε τα έξοδα ταξιδιού σας, και στη συνέχεια κάποια. Η εξάντληση των μετρητών στο εξωτερικό είναι ο εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη. Δεδομένου ότι πολλά ATMs στο εξωτερικό έχουν ημερήσια όρια απόσυρσης τα οποία μπορεί να μην συμφωνούν με αυτά που επιβάλλονται από το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα, θα πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά σε περίπτωση που συναντήσετε χαμηλότερα όρια απόσυρσης στο ταξίδι σας.

Μείνετε ασφαλείς όταν κάνετε ανάληψη μετρητών

Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο, κάντε όσο το δυνατόν λιγότερα ταξίδια σε ΑΤΜ. Αποθηκεύστε το PIN σας και μην το γράφετε ποτέ σε προφανές σημείο. Πάντα να μεταφέρετε τα χρήματά σας σε μια κρυφή ζώνη χρήματος και να κρατήσετε τα ΑΤΜ και τις πιστωτικές σας κάρτες με τα μετρητά σας.

Αποφύγετε τη χρήση ΑΤΜ τη νύχτα, αν είναι δυνατόν, ειδικά αν είστε μόνοι, και παρακολουθήστε κάποιον άλλο που χρησιμοποιεί το ATM με επιτυχία πριν τοποθετήσετε την κάρτα σας. Οι εγκληματίες μπορούν να τοποθετήσουν ένα πλαστικό περίβλημα στην υποδοχή κάρτας του ΑΤΜ, να συλλάβουν την κάρτα σας και να παρακολουθήσουν να πληκτρολογήσετε τον PIN σας. Όταν η κάρτα σας κολλήσει, μπορούν να την ανακτήσουν και να αποσύρουν μετρητά χρησιμοποιώντας το PIN σας. Εάν βλέπετε κάποιος άλλος πελάτης να αποσύρει μετρητά από ένα ΑΤΜ, τότε αυτό το μηχάνημα είναι ασφαλώς χρήσιμο.

Καθώς ταξιδεύετε, παραλαμβάνετε ATM και εισπράξεις συναλλαγών σε ένα φάκελο ώστε να μπορείτε να τα φέρετε στο σπίτι σας στη σακούλα μεταφοράς. Αποθηκεύστε το φύλλο επιβίβασης της αεροπορικής σας εταιρείας για να αποδείξετε την ημερομηνία επιστροφής. Εάν πρέπει να αμφισβητήσετε μια συναλλαγή, η αποστολή αντιγράφου της απόδειξής σας θα επιταχύνει τη διαδικασία επίλυσης.

Αφού επιστρέψετε στο σπίτι, εξετάστε προσεκτικά τις τραπεζικές δηλώσεις σας και συνεχίστε να το κάνετε για αρκετούς μήνες. Η κλοπή ταυτότητας είναι γεγονός της ζωής και δεν περιορίζεται στη χώρα σας. Αν παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστες χρεώσεις στην δήλωσή σας, ενημερώστε αμέσως το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα, ώστε να μπορέσει να επιλύσει το ζήτημα προτού κάποιος στο εξωτερικό κάψει τα χρήματα που έχετε κερδίσει σκληρά.