Λίμνη Τρασιμένο Ταξιδιωτικός Οδηγός

Την Τέταρτη Μεγαλύτερη Λίμνη της Ιταλίας και έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ούμπρια

Λίμνη Τρασιμένο Χαρακτηριστικά

Η έκταση του λαμπερού νερού που περιβάλλεται από λοφώδεις ελαιώνες, σειρές αμπελώνων και πυκνά δάση γνωστά ως λίμνη Trasimeno είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες στις κεντρικές ιταλικές περιοχές της Umbria και της Τοσκάνης. Η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας , Trasimeno είναι δακτυλιωμένη με μικροσκοπικά μεσαιωνικά πέτρινα χωριά σκαρφαλωμένα στην κορυφή των ακρωτηρίων που εκτείνονται στο νερό ή σε λόφους σε απόσταση.

Οι καταστροφικοί πύργοι, τα στωτικά φρούρια, οι αναγεννησιακές εκκλησίες και οι στοχαστικές μονές σκαρφαλώνουν στην κυρτή ύπαιθρο. Η ίδια η λίμνη είναι χρωματισμένη με φωτεινά πανιά και μικρά παστέλ ξύλινα ψαροκάικα, τοποθετημένα στο φόντο των τριών όμορφων νησιών της λίμνης, και τα φλογερά ηλιοβασιλέματα της είναι γνωστά για να είναι από τα πιο δραματικά στην Ιταλία.

Lake Trasimeno Τοποθεσία

Η λίμνη βρίσκεται στην περιοχή της Ούμπριας (βλέπε χάρτη ), αν και η βόρεια ακτή της λίμνης αγκαλιάζει στενά τα σύνορα σε γειτονική Τοσκάνη. Πράγματι, η λεκάνη του Trasimeno εκτείνεται προς τα δυτικά στην Τοσκάνη ως Montepulciano και ως βόρεια ως Cortona . Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι η Περούτζια , περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά.

Πού να μείνετε στη λίμνη Trasimeno

Τα καλύτερα ξενοδοχεία σε λίμνες της πόλης περιλαμβάνουν το Hotel La Vela στο Passignano sul Trasimeno , το Villa Sensi στο Tuoro sul Trasimeno και το Hotel La Torre στην πόλη Castiglione del Lago . Υπάρχουν πολλά κατασκήνωση γύρω από τη λίμνη.

Για διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, το Il Fontanaro διαθέτει πολλές επιλογές για ξενώνες κοντά στο χωριό Paciano, περίπου 13 χιλιόμετρα από τη λίμνη.

Πώς να φτάσετε στη λίμνη Trasimeno

Τα δύο κοντινότερα αεροδρόμια είναι το Aeroporto Internazionale dell'Umbria (San Francesco d'Assisi), περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της λίμνης Trasimeno στο Sant'Egidio, ανάμεσα στην Περούτζια και την Ασίζη, και το Aeroporto di Firenze (Amerigo Vespucci), που βρίσκεται λίγο έξω από τη Φλωρεντία, περίπου 140 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της λίμνης Trasimeno κατά μήκος της λεωφόρου A1 Autostrada.

Η λίμνη Trasimeno είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο από το αυτοκινητόδρομο Α1 είτε από τη Φλωρεντία (έξοδος από τη Valdichiana) είτε από τη Ρώμη (έξοδος Fabro ή Chiusi-Chianciano Terme).

Αρκετές πόλεις της λίμνης κάθονται κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών Μιλάνο-Φλωρεντία-Ρώμη (σταθμοί Castiglione del Lago, Chiusi-Chianciano Terme και Terontola) και Ancona-Foligno-Florence (σταθμοί Magione, Passignano sul Trasimeno και Tuoro sul Trasimeno). Ελέγξτε τα δρομολόγια τρένων στην Trenitalia.

Μεταφορά για να φτάσετε στη λίμνη

Εκτός από τα παραπάνω τρένα, τοπικά λεωφορεία συνδέουν πόλεις γύρω από τη λίμνη και τα πλοία πηγαίνουν στα νησιά. Δείτε το Umbria Mobilita (μόνο στα ιταλικά) ή ελέγξτε τα δρομολόγια στις πόλεις. Η λίμνη είναι δακτυλιωμένη από μια σειρά δρόμων που εναλλάσσονται μεταξύ των τμημάτων της εθνικής οδού (κυρίως γύρω από το βόρειο άκρο) και των τμημάτων του τοπικού δρόμου (κυρίως του νότιου άκρου).

Πότε για να πάει στη λίμνη Trasimeno

Οι πόλεις που βρίσκονται ακριβώς στη λίμνη έχουν ατμόσφαιρα στο θέρετρο και έξω από την υψηλή περίοδο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, οι επισκέπτες μπορούν να διαπιστώσουν ότι πολλά εστιατόρια, καταλύματα, καταστήματα και άλλες υπηρεσίες είναι κλειστά ή έχουν περιορισμένες ώρες. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, η λίμνη βουίζει με τους επισκέπτες που απολαμβάνουν το ήπιο κλίμα, τις ηλιόλουστες παραλίες και τα όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, αν και οι πιο πολυσύχναστοι μήνες είναι η καλοκαιρινή περίοδος που περιλαμβάνει τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Φεστιβάλ Λίμνης Τρασιμένο

Στις ημέρες που περιβάλλουν τις διακοπές της Ιταλίας την 1η Μαΐου, το φεστιβάλ Coloriamo i Cieli γεμίζει τον ουρανό κοντά στο Castiglione del Lago με χαρταετούς χρωματικούς τόνους, καθώς οι λάτρεις συγκεντρώνονται για να πετάξουν τις δημιουργίες τους πάνω από τη λίμνη Trasimeno. Στο Passignano sul Trasimeno, οι ντόπιοι γιορτάζουν το Palio delle Barche στα τέλη Ιουλίου, όταν οι δρομείς ντυμένοι με τη μεσαιωνική κούρσα δρόμων στους δρόμους μέχρι τα νερά της λίμνης που φέρουν τα σκάφη τους στους ώμους τους. Τον Αύγουστο, η Città della Pieve κατέχει το δικό της Palio, το Palio dei Terzieri , που διαθέτει τοξότες που προσπαθούν να χτυπήσουν ένα "ταύρο ταύρου" σε περιστρεφόμενους ξύλινους ταύρους. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το φεστιβάλ Trasimeno Blues διοργανώνει μουσικές συναυλίες, εκθέσεις και εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και χώρους γύρω από τη λίμνη.

Λίμνη Τρασιμένο Κουζίνα

Το κρασί της λίμνης, το ελαιόλαδο, τα ψάρια και τα όσπρια φημίζονται για την αριστεία τους λόγω του μικροκλίματος της λεκάνης του Trasimeno.

Το Fagiolina del Trasimeno, το κληρονομιά που μοιάζει με μαύρα μάτια, μαγειρεύει σε μια κρεμώδη, γευστική σούπα ή πλάκα που συνδυάζει καλά με το λίμνη ψαριών γλυκού νερού, συμπεριλαμβανομένου του tench, στο δρόμο του να γίνει προϊόν DOP (προστατευόμενης προέλευσης). Άλλα τοπικά ψάρια περιλαμβάνουν γατόψαρο, κυπρίνο, χέλι, μυρμήγκια, γαρίδες και πέρκα. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Olio d'Oliva del Trasimeno παράγεται από τους τεράστιους ελαιώνες που καλύπτουν τις πλαγιές. Η φρουτώδης γεύση του, με μια έντονη πικρή και πικάντικη εμφάνιση, είναι ιδανική για τα ψάρια της λίμνης. Συνδυάστε αυτό το γεύμα με το Vino Colli del Trasimeno, ένα από τα τοπικά ελαφρά κόκκινα ή λευκά κρασιά.

Νησιά της λίμνης Trasimeno

Πόλεις για επίσκεψη στη λίμνη Trasimeno