Οδηγός για την επίσκεψη στην πόλη Tuscan Hill της Cortona

Η Cortona είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις λόφων στην Τοσκάνη και παρουσιάζεται στο βιβλίο Francis Mayes Under the Tuscan Sun , που αργότερα έγινε σε μια ταινία. Οι μεσαιωνικοί δρόμοι του είναι ευχάριστοι να περιπλανηθείτε και θα σας ανταμείψει με θαυμάσια θέα στην ύπαιθρο κατά μήκος των μεσαιωνικών τειχών της πόλης. Η Cortona έχει υπολείμματα του προρωμαινού Ετρουσκικού παρελθόντος, των αναγεννησιακών καλλιτεχνών Luca Signorelli και Fra Angelico και του μπαρόκ καλλιτέχνη Pietro di Cortona.

Τοποθεσία της πόλης Cortona

Η Cortona βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Τοσκάνης (βλέπε το χάρτη της Τοσκάνης ), πολύ κοντά στα σύνορα της περιοχής Umbria και της λίμνης Trasimeno . Οι πλησιέστερες πόλεις είναι το Arezzo στην Τοσκάνη και η Περούτζια στην Ούμπρια.

Μεταφορά στην Κορτόνα

Η Cortona είναι προσβάσιμη με το τρένο από τη Ρώμη, τη Φλωρεντία ή το Arezzo. Υπάρχουν δύο σταθμοί, κάτω από την πόλη, στην Terontola-Cortona ή στο Camucia-Cortona . Από κάθε σταθμό, ένα λεωφορείο τρέχει στο λόφο, φτάνοντας στην Piazza Garibaldi λίγο έξω από το κέντρο. Η Cortona είναι επίσης προσβάσιμη με λεωφορείο από κοντινές πόλεις και χωριά της Τοσκάνης. Εάν οδηγείτε, πάρτε την έξοδο A1 Valdichiana, μετά τον αυτοκινητόδρομο Siena-Perugia και έξοδο από το Cortona-San Lorenzo . Ακολουθήστε τις πινακίδες για Cortona.

Προσανατολισμός της Cortona

Ο δρόμος προς την Κορτόνα από την κοιλάδα ξεκινάει κοντά στους τάφους της Ελλας της Μελόνε . Στο δρόμο προς το λόφο, θα περάσετε περισσότερους Ετρούσκους τάφους, ελαιώνες και την Αναγεννησιακή Εκκλησία της Santa Maria delle Grazie al Calcinaio .

Εάν οδηγείτε, αναζητήστε το πάρκινγκ το συντομότερο δυνατόν, όταν βρίσκεστε κοντά στην κορυφή του λόφου. Αν φτάνετε με το λεωφορείο, θα φτάσετε στην Piazza Garibaldi , ένα προνομιούχο σημείο. Από την πλατεία, περπατήστε κατά μήκος της Via Nazionale , το μοναδικό επίπεδο δρόμο, στο ιστορικό κέντρο, την Piazza Republica και την Piazza Signorelli .

Στην πορεία, θα περάσετε το τουριστικό γραφείο στη Via Nazionale, 42 .

Πού να μείνετε στην Cortona

Η Villa Marsili (ελέγξτε τις τιμές των ξενοδοχείων στο TripAdvisor) είναι ένα 4 αστέρων ξενοδοχείο Beaux Arts μέσα στα τείχη της πόλης. Δείτε περισσότερα κορυφαία ξενοδοχεία Cortona , είτε στο ιστορικό κέντρο μέσα στους τοίχους είτε πολύ κοντά στην πόλη. Ο ξενώνας νεότητας της Cortona, Ostello San Marco (ελέγξτε τις τιμές των ξενοδοχείων στο TripAdvisor), έχει καλές εγκαταστάσεις σε ένα παλιό μοναστήρι στη Via Maffei μέχρι το λόφο από την Piazza Republica .

Δραστηριότητες σε Cortona

Πάνω από τη Cortona

Το Le Celle di Cortona, ένα φραγκισκανικό μοναστήρι, κρατά το σπαρτιατικό κελί όπου έμεινε ο Άγιος Φραγκίσκος όταν κήρυξε εκεί το 1211. Είναι περίπου 45 λεπτά με τα πόδια στο δάσος έξω από τους τοίχους. Η εκκλησία και οι κήποι μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν.

Το φρούριο Medici του 16ου αιώνα πάνω από την Κορτόνα έχει υπέροχη θέα στη λίμνη Trasimeno. Ακολουθήστε τη Via S. Margheritta ανηφορικά στους υπέροχους κήπους του φρουρίου.