Περούτζια ταξιδιωτικός οδηγός

Περούτζια αξιοθέατα, μεταφορές και βασικές πληροφορίες επισκεπτών

Η Περούτζια είναι μια ζωντανή μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη λόφων με ιστορικά κτίρια, πλατείες γεμάτα κόσμο και μοντέρνα καταστήματα. Είναι το σπίτι ενός πανεπιστημίου και μιας μεγάλης σχολής ιταλικών γλωσσών για αλλοδαπούς. Τα ετρουσκικά υπολείμματα εξακολουθούν να είναι ορατά σε πολλά μέρη. Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη και αποτελεί μια καλή βάση για να επισκεφθείτε άλλες πόλεις λόφων στην Ούμπρια όπως η Ασίζη, ο Σπέλο και ο Γκούμπιο. Είναι ένα από τα κορυφαία μέρη για να πάει στην Ούμπρια και επίσης μια από τις προσωπικές μου αγαπημένες πόλεις.

Perugia Τοποθεσία

Η Περούτζια βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Ιταλίας. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Ούμπρια , γνωστή ως "Πράσινη καρδιά της Ιταλίας".

Πού να μείνετε στην Περούτζια

Οι λάτρεις της σοκολάτας ίσως θέλουν να δοκιμάσουν το Etruscan Chocohotel της Περούτζια, όπου υπάρχει εστιατόριο με μενού σοκολάτας.

Περούτζια Αξιοθέατα

Όπως ισχύει για τις περισσότερες πόλεις των λόφων της Ούμπρια και της Τοσκάνης, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια και κατά μήκος των τειχών στην άκρη της πόλης για να δείτε την κοιλάδα. Εδώ είναι τα κορυφαία αξιοθέατα:

Μεταφορές στην Περούτζια

Η Περούτζια φτάνετε με τρένο από μια γραμμή υποκαταστήματος στο Terontola από την κύρια γραμμή Φλωρεντίας-Ρώμης ή στο Foligno από τη γραμμή Ρώμη-Ανκόνα. Από το σιδηροδρομικό σταθμό, πάρτε σχεδόν κάθε λεωφορείο μέχρι το λόφο στην πόλη (ή μπορείτε να περπατήσετε, αλλά είναι ένας απόκρημνος λόφος). Υπάρχει επίσης σε μια μικρή ιδιωτική γραμμή τρένων της Ούμπριας από την Stazione Sant Anna , στα μισά του λόφου κοντά στην Piazza Partigiani , τον τερματικό σταθμό λεωφορείων για περιφερειακά και εθνικά λεωφορεία και ένα μεγάλο πάρκινγκ. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι η Ρώμη, η Πίζα και η Φλωρεντία. Η Περούτζια διαθέτει πλέον αεροδρόμιο με πτήσεις από άλλες περιοχές της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Μεταφορές στην Περούτζια

Η Περούτζια έχει ένα καλό σύστημα λεωφορείων.

Έχει επίσης μια ασυνήθιστη σειρά κυλιόμενων κλιμάκων μέσα από το Rocca Paolina που σας μεταφέρει στο λόφο από την περιοχή της Piazza Partigiani στην Piazza Italia , την κεντρική πλατεία του κέντρου της πόλης. Υπάρχει επίσης μια νέα γραμμή υπεράνω του μετρό, που ονομάζεται minimetrò , που εκτείνεται από τα περίχωρα μέχρι την κορυφή της πόλης.

Φεστιβάλ Περούτζια

Η Περούτζια είναι γνωστή για τη σοκολάτα και κατέχει το φεστιβάλ σοκολάτας της, Eurochocolate, στα μέσα Οκτωβρίου. Η πόλη φιλοξενεί ένα τεράστιο διεθνές Φεστιβάλ Jazz, το Φεστιβάλ Τζαζ της Umbria, το οποίο διεξάγεται για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο και το MusicFestPerugia, δύο εβδομάδες παραστάσεων κλασικής μουσικής σε ιστορικά μνημεία και εκκλησίες τον Αύγουστο.

Τουριστικό γραφείο της Περούτζια

Το κύριο τουριστικό γραφείο είναι στην Piazza IV Novembre κάτω από τις καμάρες κοντά στην πτήση των σκαλοπατιών και πίσω από το σιντριβάνι. Είναι πολύ χρήσιμα και μπορούν να σας βοηθήσουν με κρατήσεις και εισιτήρια συναυλιών.

Σπουδές ιταλικά

Το εξαιρετικό Universita per Stranieri είναι ένα υπέροχο μέρος για να μάθουν ιταλικά. Θα σπουδάσετε με φοιτητές από όλο τον κόσμο. Οι συνεδρίες διαρκούν έναν ή δύο μήνες και έχουν τάξεις σε 5 διαφορετικά επίπεδα. Θα σας βοηθήσουν επίσης να πάρετε τη στέγαση. Σπούδασα εκεί για ένα μήνα και με βρήκαν ένα υπέροχο, φθηνό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.