Ιταλία ταξίδι με τρένο

Πώς να ταξιδέψετε στα ιταλικά τρένα

Το ταξίδι με τρένο στην Ιταλία είναι φθηνό σε σύγκριση με τις γύρω χώρες. Υπάρχει όμως ένα αλίευμα: οι μεγάλες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ιταλία τείνουν να έχουν μια τεράστια αναβάθμιση και τα καθίσματα κατά τη διάρκεια των "ωρών αιχμής" μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν στα ιταλικά περιφερειακά τρένα. Μπορούμε να σας προσφέρουμε συμβουλές που θα σας οδηγήσουν σε αυτό το εμπόδιο. Αλλά πρώτα, τα βασικά στοιχεία για το ταξίδι με τρένο στην Ιταλία.

Ιταλία Χάρτης δρομολογίων τρένων

Το ταξίδι με το τρένο είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για να επισκεφθείτε μεγάλες και μεσαίες πόλεις.

Πού μπορείτε να πάτε στο ιταλικό τρένο; Ελέγξτε αυτόν τον ιταλικό σιδηροδρομικό χάρτη για τα ταξίδια της Ευρώπης.

Τύποι τρένων στην Ιταλία

Θα αναφέρουμε πρώτα τους τύπους τρένων με κόστος και ταχύτητα, ακριβό και γρήγορο τρένο. Αυτά τα τρένα είναι όλα μέρος της εθνικής σιδηροδρομικής γραμμής, Trenitalia.

Frecce και Eurostar (ES ή Treni Eurostar Italia )
Frecce είναι τα γρήγορα τρένα της Ιταλίας που τρέχουν μόνο μεταξύ των περισσότερων μεγάλων πόλεων. Οι κρατήσεις θέσεων σε τρένα Frecce είναι υποχρεωτικές και συνήθως περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Τα τρένα Eurostar Italia αντικαταστάθηκαν ως επί το πλείστον από τη σειρά Frecce που εξυπηρετεί μεγάλες πόλεις και τα βλέπετε στον ιστότοπο της Trenitalia ως Frecciarossa, Frecciargento και Frecciabianca. Ωστόσο, στο σκάφος αναχώρησης στο σταθμό μπορούν ακόμη να οριστούν από το ES .

Τα τρένα Intercity και Intercity Plus
Το Intercity είναι σχετικά γρήγορα τρένα που διανύουν το μήκος της Ιταλίας, σταματώντας σε πόλεις και μεγάλες πόλεις. Παρέχεται υπηρεσία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Τα πούλμαν πρώτης κατηγορίας προσφέρουν ελαφρώς καλύτερες θέσεις και είναι γενικά λιγότερο κατοικημένες. Οι κρατήσεις θέσεων είναι υποχρεωτικές για τα τρένα Intercity Plus και το τέλος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου. Οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν και για τα περισσότερα τρένα της Intercity.

Regionale (περιφερειακά τρένα)
Αυτά είναι τα τοπικά τρένα, τα οποία τρέχουν συχνά γύρω από το έργο και τα σχολικά προγράμματα.

Είναι φθηνά και συνήθως αξιόπιστα, αλλά τα καθίσματα είναι δύσκολο να βρεθούν σε μεγάλες διαδρομές. Πολλά περιφερειακά τρένα έχουν μόνο καθίσματα δεύτερης κατηγορίας, αλλά εάν είναι διαθέσιμα, εξετάστε την πρώτη θέση, ζητώντας την Prima Classe per favore , είναι λιγότερο πιθανό να είναι γεμάτη ειδικά κατά τους χρόνους μετακίνησης και δεν κοστίζει πολύ περισσότερο.

Βρείτε τον προορισμό σας στα δρομολόγια τρένων

Στους σιδηροδρομικούς σταθμούς εμφανίζονται και τα λευκά και τα κίτρινα / πορτοκαλιά δρομολόγια τρένων. Για τις αναχωρήσεις τρένων, ελέγξτε την κίτρινη / πορτοκαλί έγχρωμη αφίσα. Θα σας πει τη διαδρομή, τις κύριες ενδιάμεσες στάσεις, τις ώρες που τρέχουν τα τρένα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη στήλη σημειώσεων. περιμένετε αλλαγές στο πρόγραμμα για τις Κυριακές και τις αργίες (υπάρχουν γενικά λιγότερα τρένα που εκτελούνται τις Κυριακές). Οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί διαθέτουν ένα μεγάλο σκάφος ή μια μικρή τηλεόραση που απαριθμεί τρένα τα οποία θα φτάσουν ή θα αναχωρήσουν σύντομα και ποια διαδρομή χρησιμοποιούν.

Αγοράστε ένα ιταλικό τρένο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσετε ένα εισιτήριο τρένου στην Ιταλία ή πριν πάτε:

Για ταξίδια σε περιφερειακά τρένα, σημειώστε ότι ένα εισιτήριο τρένου σας αγοράζει τη μεταφορά σε ένα τρένο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάρετε μια θέση σε αυτό το τρένο. Εάν διαπιστώσετε ότι το τρένο σας είναι γεμάτο και δεν μπορείτε να βρείτε μια θέση στη δεύτερη τάξη, μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε έναν αγωγό και να ρωτήσετε αν το εισιτήριό σας μπορεί να αναβαθμιστεί στην πρώτη θέση.

Συχνές Ερωτήσεις για το Ταξιδιωτικό Ταξίδι: Θα έπρεπε να αγοράσω ένα Rail Pass για ταξίδια με τρένο στην Ιταλία;

Ιδιωτικές εταιρείες σιδηροδρόμων

Η Italo , μια ιδιωτική εταιρεία σιδηροδρόμων, τρέχει γρήγορα τρένα σε διαδρομές μεταξύ μερικών από τις μεγάλες πόλεις.

Σε ορισμένες πόλεις, χρησιμοποιούν μικρότερους σταθμούς και όχι τον κεντρικό σταθμό, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα ελέγξετε ποιος σταθμός θα χρησιμοποιήσει το τρένο σας εάν κάνετε κράτηση για ένα εισιτήριο της Italo .

Ορισμένες μικρές ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες εξυπηρετούν πόλεις σε έναν τομέα όπως το Ente Autonomo Volturno που έχει διαδρομές από τη Νάπολη σε μέρη όπως η ακτή Αμάλφι και η Πομπηία ή το Ferrovie del Sud Est που εξυπηρετεί τη νότια Puglia.

Επιβίβαση στο τρένο σας

Μόλις έχετε ένα εισιτήριο, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το τρένο σας. Στην ιταλική γλώσσα, τα κομμάτια ονομάζονται binari (οι αριθμοί των κομματιών παρατίθενται κάτω από τον κάδο απορριμμάτων στον πίνακα αναχώρησης). Στους μικρότερους σταθμούς όπου οι αμαξοστοιχίες περνούν από το σταθμό θα πρέπει να πάτε υπόγεια χρησιμοποιώντας το sottopassagio ή κάτω από το πέρασμα για να φτάσετε σε ένα κομμάτι που δεν είναι Binario uno ή κομμάτι νούμερο ένα. Σε μεγαλύτερους σταθμούς όπως το Milano Centrale , όπου τα τρένα τραβούν προς το σταθμό και όχι περνούν, θα δείτε τα τρένα με επικεφαλίδες, με πινακίδες σε κάθε τροχιά που δείχνουν την επόμενη αναμενόμενη αμαξοστοιχία και την ώρα αναχώρησης.

Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να υπολογίσετε πότε και πού το τρένο σας θα φύγει με αυτό το διαδραστικό δείγμα Train Departure Board.

Αλλά πριν πάτε στο τρένο σας - επικυρώστε αυτό το εισιτήριο τρένου! Εάν έχετε ένα περιφερειακό εισιτήριο τρένου ή ένα εισιτήριο για μία από τις μικρές ιδιωτικές γραμμές (ή οποιοδήποτε εισιτήριο χωρίς συγκεκριμένο αριθμό τρένου, ημερομηνία και ώρα), λίγο πριν βρεθείτε στο τρένο, βρείτε το πράσινο και το λευκό μηχάνημα (ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα παλιά κίτρινα μηχανήματα) και εισάγετε το τέλος του εισιτηρίου σας. Αυτό εκτυπώνει την ώρα και την ημερομηνία της πρώτης χρήσης του εισιτηρίου σας και την καθιστά έγκυρη για το ταξίδι. Υπάρχουν σκληρά πρόστιμα για την μη επικύρωση του εισιτηρίου σας. Η επικύρωση ισχύει για τα περιφερειακά εισιτήρια τρένων ή για οποιοδήποτε εισιτήριο που δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία, ώρα και αριθμό θέσης σε αυτό.

Μόλις βρείτε το τρένο σας, απλά επιβιβαστείτε. Ίσως χρειαστεί να δείξετε το εισιτήριό σας σε έναν αγωγό μια φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ώστε να το κρατήσετε εκεί που μπορείτε να φτάσετε σε αυτό. Συνήθως υπάρχουν ράφια πάνω από τα καθίσματα για αποσκευές. Μερικές φορές υπάρχουν ειδικά ράφια κοντά στα άκρα κάθε λεωφορείου για τις μεγαλύτερες αποσκευές σας. Σημειώστε ότι δεν θα βρείτε αχθοφόρους στο σταθμό ή περιμένετε από το κομμάτι για να σας βοηθήσουν με τις αποσκευές σας, θα χρειαστεί να πάρετε τις αποσκευές σας στο τρένο μόνοι σας.

Είναι συνηθισμένο να χαιρετίζετε τους συνοδούς επιβάτες όταν καθίσετε. Ένα απλό buon giorno θα κάνει ωραία. Εάν θέλετε να μάθετε αν μια θέση είναι κενή, απλά πείτε το Occupato; ή E libero; .

Στο προορισμό σας

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι πολυσύχναστες θέσεις, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις αποσκευές σας και το πορτοφόλι σας. Μην αφήστε κανέναν να σας προσφέρει να σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας μόλις βγείτε από το τρένο ή σας προσφέρουμε μεταφορά. Αν ψάχνετε για ένα ταξί, κατευθυνθείτε έξω από το σταθμό στο περίπτερο ταξί.

Οι περισσότεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και περιβάλλεται από ξενοδοχεία. Είναι εύκολο να προσαρμόσετε μια ανέμελη προσέγγιση στο ταξίδι, ειδικά στην εκτός εποχής.

Συχνές ερωτήσεις: