Να φτάσετε στο Μάρα Από το Σερενγκέτι της Αφρικής

Η διέλευση από το Mara στο Serengeti (ή το αντίστροφο) είναι απλή αν είστε ζέβρα ή νήπιο. Εκατομμύρια από αυτούς κάνουν αυτό το ταξίδι κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της λεγόμενης μεγάλης μετανάστευσης . Τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αν και αν είστε άνθρωπος σε σαφάρι, καθώς η απόκτηση από το Masai Mara της Κένυας στο Serengeti της Τανζανίας απαιτεί ένα αρκετά κυκλικό ταξίδι.

Όταν κοιτάξετε έναν χάρτη, φαίνεται τόσο απλό. Τα σύνορα Τανζανίας / Κένυας τρέχουν μεταξύ του Σερενγκέτι και του Μασάι Μάρα , θα πρέπει να είναι εύκολο να σχεδιάσετε ένα ταξίδι για να διασχίσετε από το έδαφος.

Ωστόσο, πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες σαφάρι θα σας πουν, είναι αδύνατο και πρέπει να πετάξετε (μέσω του Ναϊρόμπι ή του Arusha - το οποίο απαιτεί εκτροπή). Αλλά πηγαίνετε σε μερικά από τα ταξιδιωτικά φόρουμ και υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που διασχίζουν χερσαία σύνορα. Έτσι ποιος είναι σωστός;

Διασχίζοντας την Ιεζανία

Μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα δυτικά του Masai Mara και του Serengeti (μεταξύ Κένυας και Τανζανίας) σε ένα μικρό συνοριακό σταθμό που ονομάζεται Isebania. Το πρόβλημα για έναν ταξιδιωτικό πράκτορα που κάνει κράτηση για ένα ταξίδι είναι οι απρόβλεπτες ανατροπές στη συνοριακή θέση. Το ταξίδι είναι επίσης μακρύ και ανώμαλο και στις δύο πλευρές των συνόρων, είναι ακόμα ένα 6ωρο αυτοκίνητο για να φτάσετε σε ένα στρατόπεδο στην Μάρα από την Ιεζανία. Εάν πηγαίνετε από την Κένυα στην Τανζανία, θα αναγκαστείτε να περάσετε μια μέρα στην άλλη στο Mwanza στην πλευρά της Τανζανίας. Από εκεί είναι επίσης τουλάχιστον μια μισή μέρα οδήγησης στα περισσότερα στρατόπεδα και ξενώνες του Serengeti. Έτσι, σίγουρα δεν είναι εξοικονόμηση χρόνου και είναι αμφισβητήσιμο εάν θα σας εξοικονομήσει χρήματα αν δεν ταξιδεύετε σε μια ομάδα.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν επιθυμούν να προσφέρουν τη διέλευση εδάφους ως μέρος ενός πακέτου σαφάρι, διότι δεν είναι ειλικρινά ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι, αλλά και επειδή τα οχήματα δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα, εκτός εάν είναι νηολογημένα και στις δύο χώρες (μόνο τα χερσαία φορτηγά τείνουν να έχουν αυτό το είδος γραφικής εργασίας). Έτσι, ο ταξιδιωτικός πράκτορας πρέπει να έχει ένα πλήρωμα εδάφους τόσο στην Κένυα όσο και στην Τανζανία για να συντονίσει.

Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις ή τα σύνορα είναι απλά απασχολημένα εκείνη την ημέρα, έχετε δύο ομάδες σε κάθε πλευρά που περιμένουν ώρες για να μην γνωρίζουν εάν οι πελάτες χάνονται ή όταν θα εμφανιστούν.

Πληροφορίες πτήσης

Θεωρώντας τις πτήσεις δεν είναι τόσο ακριβές, και μια αεροπορική εταιρεία όπως η Safarlink μπορεί να σας πάρει από τη Μάρα στην Αρούσα μέσα σε λίγες ώρες. Η Kenya Airways διαθέτει επίσης πολλές πτήσεις από το Mara, οι οποίες συνδέονται στο Ναϊρόμπι και σας φέρνουν στην Arusha εγκαίρως για να συνεχίσετε στο Ngorongoro για το βράδυ. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό γεύμα σας στην Arusha και να βρίσκεστε στο Mara εγκαίρως για έναν ιδιοκτήτη ηλιοθεραπείας εάν πετάξετε την "κανονική" διαδρομή.

Μπορείτε επίσης να πετάξετε από τα μικρότερα αεροσκάφη της Μάρας στο Migor, κοντά στα σύνορα. Στη συνέχεια, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φορτηγάκι για να πάτε στην Ιεζανία, να διασχίσετε τα σύνορα με τα πόδια και στη συνέχεια να πάρετε μια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ταρίμε για μια πτήση στο στρατόπεδο του Σερενγκέτι. Αυτό αποφεύγει την ανατροπή μέσω Arusha και Ναϊρόμπι, αλλά είναι επίσης λίγο περίπλοκη για όσους επιθυμούν διακοπές άγχους.

Πληροφορίες για τη διέλευση της γης

Το Namanga, κοντά στο Amboseli στη νοτιοανατολική Κένυα, είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν για πτήσεις και εξακολουθούν να επιθυμούν να απολαύσουν ένα σαφάρι και στις δύο χώρες. Το Amboseli είναι ένα πολύ δημοφιλές εθνικό πάρκο στην Κένυα και προσφέρει εξαιρετική θέα στην άγρια ​​φύση, ειδικά για τους ελέφαντες.

Το Namanga είναι πιο προσιτό από την Isebania, οι δρόμοι είναι καλύτεροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των καθυστερήσεων. Πρέπει ακόμα να διασχίσετε τα σύνορα με τα πόδια για να συναντήσετε τον Κένυα ή τον Τανζανό σας οδηγό, αλλά είναι ευκολότερο να συντονιστείτε. Χρειάζονται περίπου δύο ώρες από τα σύνορα για να φτάσετε στο Amboseli στην Κένυα, ή δύο ώρες για να φτάσετε στην Arusha από τα σύνορα στην Τανζανία.