Εθνικό αποθεματικό Masai Mara (Κένυα)

Το Masai Mara - Οδηγός για το Premier Εθνικό Πάρκο της Κένυας

Το εθνικό πάρκο Masai Mara είναι το πρωταρχικό πάρκο άγριων ζώων της Κένυας. Ιδρύθηκε το 1961 για να προστατεύσει την άγρια ​​φύση από τους κυνηγούς. Το Masai Mara είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί επισκέπτες έρχονται στην Κένυα και η ομορφιά και η άφθονη άγρια ​​φύση τους δεν θα απογοητεύσουν. Αυτός ο οδηγός για το Masai Mara θα σας πει τι ζώα μπορείτε να περιμένετε να δείτε, την τοπογραφία της περιοχής, πού να μείνετε, πώς να φτάσετε και τι πρέπει να κάνετε πέρα ​​από τις κινήσεις του παιχνιδιού.

Πού βρίσκεται το εθνικό πάρκο Masai Mara;

Το Masai Mara βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κένυα στα σύνορα με την Τανζανία . Το αποθεματικό βρίσκεται στην κοιλάδα Rift με τις πεδιάδες Serengeti της Τανζανίας που εκτείνονται κατά μήκος του νότιου άκρου του. Ο ποταμός Mara περνάει από το απόθεμα (από βορρά προς νότο) που φιλοξενεί άφθονο ιπποπόταμο και κροκόδειλο και κάνει μια ετήσια μετανάστευση πάνω από ένα εκατομμύριο wildebeest και εκατοντάδες χιλιάδες ζέβρες μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση.

Το μεγαλύτερο μέρος του Masai Mara αποτελείται από λοφώδεις χορτολιβαδικές εκτάσεις που τροφοδοτούνται από την άφθονη βροχή, ειδικά κατά τους υγρούς μήνες μεταξύ Νοεμβρίου και Ιουνίου. Οι περιοχές που συνορεύουν με τον ποταμό Μάρα είναι δασωμένες και φιλοξενούν πάνω από αρκετές εκατοντάδες είδη πουλιών. Αυτός ο χάρτης θα σας βοηθήσει να σας προσανατολίσετε.

Η άγρια ​​φύση του Masai Mara

Το Reserve Masai Mara είναι το πιο δημοφιλές πάρκο παιχνιδιού της Κένυας, επειδή είναι σχετικά μικρό (λίγο μικρότερο από το Ρόουντ Άιλαντ ), αλλά φιλοξενεί μια καταπληκτική συγκέντρωση άγριας ζωής.

Είστε σχεδόν εγγυημένο να δείτε το Big 5 . Τα λιοντάρια είναι πλούσια σε όλο το πάρκο, όπως και οι λεοπαρδάλεις, οι τίγρεις , οι ύαινες, η καμηλοπάρδαλη, το impala, το wildebeest, οι topi, οι μπαμπουίνιοι, οι warthogs, οι βούβαλοι, οι ζέβρες, οι ελέφαντες και φυσικά οι ιπποπόταμοι και οι κροκόδειλοι στον ποταμό Μάρα.

Ο καλύτερος χρόνος για να πάει είναι μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, όταν το wildebeest και η ζέβρα είναι στο μεγαλύτερο αριθμό τους και προσφέρουν άφθονο φαγητό για τα λιοντάρια, τους τσιτάχ και τις λεοπαρδάλεις.

Η καλύτερη στιγμή για να δείτε τα ζώα είναι είτε την αυγή ή το σούρουπο. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την επισήμανση της άγριας ζωής δείτε τις συμβουλές μου για ένα επιτυχημένο σαφάρι .

Επειδή το απόθεμα δεν έχει φράκτες, μπορείτε πραγματικά να δείτε τόσο άγρια ​​φύση μέσα στα όριά του όπως και έξω στις περιοχές που κατοικούν οι φυλές Maasai. Το 2005/6 ένας οραματιστής περιβαντολόγος, ο Jake Grieves-Cook πλησίασε το Maasai που κατείχε τη γη δίπλα στο Reserve και προσφέρθηκε να μισθώσει τμήματα του από αυτά. Σε αντάλλαγμα, οι Maasai υποσχέθηκαν να εκκενώσουν τη γη και να μην βόσκουν τα βοοειδή τους. Η γη γρήγορα επανήλθε σε πυκνούς βοσκότοπους και η άγρια ​​φύση ακμάζει. Το Maasai πληρώνεται με ενοίκιο και πολλές οικογένειες επωφελούνται από την απασχόληση σε ορισμένα φιλικά προς το περιβάλλον στρατόπεδα που έχουν συσταθεί. Οι τουριστικοί αριθμοί και τα οχήματα σαφάρι είναι αυστηρά περιορισμένα, γεγονός που μεταφράζεται σε μια πολύ καλύτερη εμπειρία σαφάρι σε όλο τον κόσμο. (Περισσότερα για τις Προστατεύσεις στη Μάρα ). Μέσα στο αποθεματικό, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε 5 ή 6 οχήματα σαφάρι γεμάτα τουρίστες που παίρνουν φωτογραφίες ενός λιονταριού με το σκοτάδι του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα θηλαστικά και τα πτηνά στο απόθεμα, δείτε την σελίδα της Κένυας για την άγρια ​​φύση του Mara

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα και γύρω από το αποθεματικό Masai Mara

Πώς να φτάσετε στο Masai Mara

Το Reserve Masai Mara βρίσκεται 168 μίλια από την πρωτεύουσα του Ναϊρόμπι .

Το ταξίδι διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες με το αυτοκίνητο, επειδή οι δρόμοι είναι αρκετά κακοί και δεν θα πρέπει να επιχειρήσετε αν δεν έχετε όχημα 4WD. Αν σχεδιάζετε να οδηγήσετε, αποφύγετε την εποχή των βροχών, καθώς πολλοί από τους δρόμους γίνονται τελείως αδιάβατοι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οδικές διαδρομές, δείτε τον πολύ περιεκτικό οδηγό της Κένυας για την οδήγηση στο Reserve Masai Mara.

Πολλοί τουρίστες επιλέγουν να πετάξουν στην Εθνική Αποθεματικό Masai Mara λόγω των δρόμων χαμηλής ποιότητας. Αλλά η πτήση κάνει το σαφάρι σας αρκετά ακριβότερο (δεδομένου ότι πρέπει να προσθέσετε τις κινήσεις του παιχνιδιού στην περιήγησή σας) και χάσατε μερικές από τις περιπέτειες του ταξιδιού σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής.

Πολλά πακέτα σαφάρι περιλαμβάνουν αέρα, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα εισιτήριο τοπικά. Το Safarlink προσφέρει δύο προγραμματισμένες πτήσεις ημερησίως από το αεροδρόμιο Wilson. η πτήση διαρκεί 45 λεπτά.

Τέλη εισόδου στο πάρκο

Το 2015 το τέλος εισόδου για το Reserve Masai Mara ήταν $ 80 ανά ενήλικα την ημέρα (υπόκεινται σε αλλαγές ανά πάσα στιγμή!) . Αν δεν εισέλθετε στο Αποθετήριο και δεν βλέπετε την άγρια ​​φύση από το εξωτερικό, ενδέχεται να χρεωθείτε ακόμη μια χρέωση για διαμονή στη γη Maasai από τους Maasai tribesmen, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα συμπεριληφθεί στην τιμή του σαφάρι σας.

Περισσότερα για το Εθνικό Αποθετήριο Masai Mara:

Το Masai Mara διαθέτει πολλά μέρη για διαμονή για όσους αναζητούν πολυτελή καταλύματα, κατά μέσο όρο περίπου $ 200 - $ 500 ανά διανυκτέρευση. Η Μάρα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα πολυτελή στρατόπεδα πολυθρόνων στην Αφρική με ξεπλύνουσες τουαλέτες, εκλεκτή κουζίνα και καταδύσεις που σερβίρονται από σερβιτόρους με λευκά γάντια.

Οι κατασκηνώσεις και οι στρατοπεδεύσεις εντός του αποθεματικού περιλαμβάνουν:

Εδώ είναι ένας χάρτης που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αυτές τις επιλογές διαμονής.

Δεδομένου ότι το αποθεματικό Masai Mara δεν είναι περιφραγμένο, υπάρχει τόσο άγρια ​​φύση για να δει κανείς έξω από το αποθεματικό όσο υπάρχει μέσα. Τα ακόλουθα καταλύματα και κάμπινγκ είναι συνεπώς ίσες για τον επισκέπτη στην περιοχή Reserve Masai Mara:

Οικονομικά καταλύματα στο Masai Mara

Οι επιλογές για οικονομικά καταλύματα στην περιοχή Masai Mara περιορίζονται σε βασικές κατασκηνώσεις. Υπάρχουν πάνω από 20 κάμπινγκ μέσα και γύρω από το Αποθεματικό, αλλά λίγοι χάρτες έχουν καταχωριστεί σε όλους και ορισμένοι είναι εξαιρετικά βασικοί και λίγο ανασφαλείς. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, προσπαθήστε να ζητήσετε πληροφορίες σε οποιαδήποτε από τις πύλες στο αποθετήριο.

Τα περισσότερα κάμπινγκ βρίσκονται κοντά στις πύλες, ώστε να μην χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά.

Ο οδηγός Lonely Planet απαριθμεί το Oloolaimutiek Camp Site κοντά στην πύλη Oloolaimutiek και το στρατόπεδο Riverside κοντά στην πύλη Talek. Και τα δύο στρατόπεδα διοικούνται από το τοπικό Maasai.

Ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα σαφάρι camping camping στο Masai Mara είναι να κάνετε κράτηση με ένα ταξιδιωτικό πράκτορα . Το AfricaGuide προσφέρει ένα καραβάκι κατασκήνωσης 3 ημερών, για παράδειγμα, ξεκινώντας από 270 δολάρια ανά άτομο, το οποίο περιλαμβάνει κατασκήνωση, φαγητό, πάρκο και μεταφορά.

Η Κένυα έχει τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με κάμπινγκ γύρω από το Αποθεματικό.