Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Κένυα;

Η απάντηση στην ερώτηση "πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Κένυα;" απαντά καλύτερα με μια άλλη ερώτηση - τι θέλετε να κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί; Υπάρχουν βέλτιστοι χρόνοι για να πάτε στο σαφάρι, να ψάχνετε για το wildebeest και τη ζέβρα της Μεγάλης Μετανάστευσης, να χαλαρώσετε στην παραλία και να ανεβείτε στο διάσημο Όρος της Κένυας. Συχνά, οι ώρες αιχμής υπαγορεύονται από τις καιρικές συνθήκες , αλλά μερικές φορές υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Φυσικά, εάν ψάχνετε να εξερευνήσετε την Κένυα με έναν προϋπολογισμό, ίσως θέλετε να αποφύγετε την εποχή αιχμής συνολικά, επειδή ένας μικρός συμβιβασμός σχετικά με τον καιρό ή την καταγραφή της άγριας ζωής σημαίνει συνήθως πολύ φθηνότερα ποσοστά για εκδρομές και διαμονή.

Ο Καιρός της Κένυας

Επειδή η Κένυα βρίσκεται στον ισημερινό , δεν υπάρχει πραγματικό καλοκαίρι και χειμώνα. Αντ 'αυτού, το έτος χωρίζεται σε βροχερές και ξηρές εποχές . Υπάρχουν δύο ξηρές εποχές - μια σύντομη περίοδος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. και ένα πολύ μεγαλύτερο που διαρκεί από τα τέλη Ιουνίου έως τον Οκτώβριο. Οι βραχείες βροχές πέφτουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, αλλά μακράν η πιο υγρή εποχή είναι η περίοδος από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Οι θερμοκρασίες είναι σχετικά σταθερές σε κάθε περιοχή της Κένυας, αλλά ποικίλλουν από το ένα σημείο στο άλλο σύμφωνα με την ανύψωση. Η ακτή, για παράδειγμα, είναι πολύ θερμότερη από τα οροπέδια της κεντρικής Κένυας, ενώ το όρος Κένυα είναι τόσο ψηλό ώστε να είναι μόνιμα καλυμμένο με χιόνι. Η υγρασία επίσης αυξάνεται σε χαμηλότερα υψόμετρα, ενώ η άγονη βόρεια είναι τόσο ζεστή και ξηρή.

Πιάνοντας τη Μεγάλη Μετανάστευση

Κάθε χρόνο, η Τανζανία και η Κένυα παρέχουν το σκηνικό για ένα από τα πιο εκπληκτικά γυαλιά άγριας ζωής παγκοσμίως - τη Μεγάλη Μετανάστευση . Εκατομμύρια wildebeest και ζέβρα ξεκινούν τη χρονιά στο εθνικό πάρκο Serengeti της Τανζανίας, στη συνέχεια βγαίνουν σταδιακά προς βορρά προς τα πιο άφθονα βοσκότοπα του Maasai Mara .

Εάν θέλετε να δείτε τα κοπάδια που διασχίζουν τον γεμάτο κροκόδειλο ποταμό Μάρα (τον ιερό αγρό της Μεγάλης Μετανάστευσης σαφάρι), ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι τον Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, τα ζώα που επιβιώνουν από αυτή την ύπουλη διασταύρωση γεμίζουν τις πεδιάδες της Μάρας. Αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος χρόνος για να δείτε τις κοπάδιες, και τα αρπακτικά που ακολουθούν στο πέρασμά τους.

Η καλύτερη στιγμή για να πάει στο Safari

Αν δεν προσπαθείτε να πιάσετε τη Μεγάλη Μετανάστευση, έχετε περισσότερες επιλογές όσον αφορά την περίοδο αιχμής σαφάρι. Γενικά, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι κατά τη διάρκεια των ξηρών εποχών (Ιανουάριος-Φεβρουάριος ή Ιούνιος-Οκτώβριος). Σε αυτές τις στιγμές, τα ζώα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν όχι μόνο επειδή ο θάμνος είναι λιγότερο πυκνός, αλλά επειδή η έλλειψη νερού σημαίνει ότι ξοδεύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους γύρω από τις υδροληψίες. Η σύντομη υγρή περίοδος έχει επίσης τα οφέλη της. Αυτή τη στιγμή, τα πάρκα είναι όμορφα πράσινα και υπάρχουν πολύ λιγότεροι τουρίστες. Οι βροχές πέφτουν κυρίως το απόγευμα, και τα μεταναστευτικά πουλιά φθάνουν για να επωφεληθούν από την ξαφνική αφθονία των εντόμων. Είναι καλύτερα να αποφύγετε την καλοκαιρινή περίοδο από τις Μάρτιος έως Μάιος, ωστόσο, επειδή οι βροχές είναι συχνά αμείλικτες.

Η καλύτερη στιγμή για να ανέβεις στην Κένυα

Ο καλύτερος (και ασφαλέστερος) χρόνος για να ανεβείτε στο όρος Κένυα είναι κατά τις ξηρές εποχές.

Γενικά, οι μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο θεωρούνται οι πιο αξιόπιστοι μήνες από την άποψη του καιρού - σε αυτές τις εποχές, μπορείτε να περιμένετε ξεκάθαρες, ηλιόλουστες μέρες με αρκετή ζεστασιά για να εξουδετερώσετε τις ψυχρές νύχτες που προκαλούνται από ψηλά υψόμετρα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι επίσης καλοί μήνες και μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση για όσους προτιμούν τις διαδρομές τους λιγότερο γεμάτες. Όποια και αν είναι η χρονική στιγμή που αποφασίζετε να επιχειρήσετε τη σύνοδο κορυφής, σιγουρευτείτε ότι πακετάρετε για κάθε περίσταση, καθώς οι θερμοκρασίες και ο καιρός μπορούν να αλλάξουν δραματικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ανύψωσή σας.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την ακτή

Ο καιρός στις ακτές της Κένυας παραμένει ζεστός και υγρός καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη και κατά την ξηρή περίοδο, η βροχή μπορεί να πέσει - αλλά η υγρασία και οι βροχοπτώσεις είναι χειρότερες από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Η σύντομη περίοδος ξηρασίας (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) είναι επίσης το πιο καυτό, αλλά δροσερό παράθυρο αεράκια βοηθούν να καταστεί η θερμότητα ανεκτή.

Γενικά, ο καλύτερος τρόπος να αποφασίσετε πότε θα επισκεφθείτε την ακτή είναι να δώσετε προτεραιότητα στις άλλες πτυχές του ταξιδιού σας πρώτα. Εάν σχεδιάζετε να συνδυάσετε ένα ταξίδι στη Μομπάσα με μερικές εβδομάδες ψάχνει για αγέλες wildebeest στο Maasai Mara, ταξίδια τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Αν σχεδιάζετε να χαλαρώσετε στο Malindi μετά την πεζοπορία στο όρος Κένυα, ο Ιανουάριος ή ο Φεβρουάριος είναι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε.