Πότε να πάτε στο Safari

Η καλύτερη στιγμή για να πάει σε σαφάρι στην Ανατολική και τη Νότια Αφρική

Ο καλύτερος χρόνος για ένα αφρικανικό σαφάρι είναι όταν τα ζώα είναι εύκολο να βρεθούν και σε πυκνούς αριθμούς. Η απόφαση για το πότε θα ξεκινήσετε το σαφάρι εξαρτάται από την χώρα στην οποία θέλετε να επισκεφθείτε και πότε είστε σε θέση να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Οι εποχές διαφέρουν στην Ανατολική και τη Νότια Αφρική, ώστε να μπορείτε πραγματικά να σχεδιάσετε ένα μεγάλο σαφάρι για σχεδόν κάθε μήνα του έτους, εάν είστε ευέλικτοι για το πού θέλετε να πάτε.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό συγκεκριμένης χώρας για τον απόλυτο χρόνο για να σχεδιάσετε ένα σαφάρι.

Ένα μηνιαίο οδηγό μήνα για την καλύτερη χώρα που επισκέπτεστε για ένα σαφάρι περιλαμβάνεται επίσης. Το τελευταίο μέρος αυτού του άρθρου είναι για αν ψάχνετε για σαφάρι ειδικά για ζώα, όπως ένα γορίλα ή ένα σαφάρι χιμπατζή.

Κενύα

Ο καλύτερος χρόνος για να πάει σε σαφάρι στην Κένυα και να γνωρίσετε μια τεράστια πυκνότητα και ποικιλία της άγριας ζωής είναι όταν η ετήσια μετανάστευση εκατομμυρίων wildebeest, zebra και gnu κατεβαίνουν στις πεδιάδες του Mara με τα αρπακτικά κοντά. Η καλύτερη στιγμή για να δείτε αυτό το θέαμα άγριας ζωής είναι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Άλλα πάρκα στην Κένυα είναι επίσης εξαιρετικά και η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτά θα είναι κατά τη διάρκεια των ξηρών εποχών - Ιανουάριο έως Μάρτιο και Ιούλιος έως Οκτώβριο.

Με την έλλειψη νερού κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων, τα ζώα τείνουν να συγκεντρώνονται σε πιο συγκεντρωμένους αριθμούς γύρω από μόνιμες τρύπες νερού, ποτάμια και λίμνες, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να βρεθούν. Η βλάστηση είναι επίσης λιγότερο πλούσια, πράγμα που απλά σημαίνει ότι η προβολή των ζώων από απόσταση είναι ευκολότερη.

Περισσότερες συμβουλές για την προβολή των ζώων ενώ βρίσκεστε σε σαφάρι ...

Τανζανία

Αν θέλετε να δείτε την Μεγάλη Μετανάστευση , ξεκινήστε στα βόρεια πάρκα της Τανζανίας . το Serengeti και το Ngorongoro. Ο καλύτερος χρόνος για να γίνει μάρτυρας της μετανάστευσης είναι πιθανώς Φεβρουάριος - Μάρτιος, όταν οι νέοι και η ζέβρα έχουν τους νέους. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε το να βλέπετε τα μωρά ζώα, αλλά και τα αρπακτικά ζώα βρίσκονται στον υψηλότερο αριθμό.

Επειδή οι αγέλες επικεντρώνονται επίσης στο νότο του Serengeti, είναι εύκολο να σχεδιάσετε την προβολή της άγριας ζωής σας σε αυτήν την περιοχή και να βρείτε μια εταιρεία σαφάρι που προσφέρει διαμονή εκεί. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο Tanzania Safari Planner .

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο είναι η ξηρά περίοδος της Τανζανίας και είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε όλα τα πάρκα (και μπορείτε πάντα να περάσετε στην Masai Mara της Κένυας για να δείτε την Μεγάλη Μετανάστευση αυτή τη στιγμή). Τα νότια πάρκα της Τανζανίας είναι τέλεια για να επισκεφθείτε αυτή τη στιγμή, αφού τα ζώα τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από μόνιμο νερό και δεν είναι τόσο ζεστά και υγρά.

Όλα τα πάρκα της Τανζανίας υποφέρουν από τις βροχοπτώσεις που συνήθως πέφτουν από τον Μάρτιο μέχρι το Μάιο στο Βορρά και από το Νοέμβριο μέχρι το Μάιο στο Νότο και στο Δύση . Οι δρόμοι ξεθωριάζουν και με δεδομένο το τεράστιο μέγεθος των πάρκων της Τανζανίας, τα ζώα τείνουν να εξαπλώνονται, γεγονός που καθιστά την προβολή της άγριας ζωής λιγότερο ικανοποιητική (αν ψάχνετε για τεράστιους αριθμούς ζώων).

Το Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό και υγρό, ειδικά στη Δυτική και τη Νότια Τανζανία, γεγονός που το καθιστά λίγο ανήσυχο για να περάσετε πολύ χρόνο στον θάμνο.

Αν θέλετε να προσθέσετε μια βουτιά στο όρος Κιλιμάντζαρο στο σαφάρι σας, ο καλύτερος χρόνος για πεζοπορία είναι ο Ιανουάριος - Μάρτιος και Σεπτέμβριος - Οκτώβριος.

Ουγκάντα

Η Ουγκάντα ​​έχει μερικά πολύ καλά Εθνικά Πάρκα τα οποία επισκέπτονται καλύτερα από τον Δεκέμβριο - τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο - Σεπτέμβριο όταν είναι κυρίως ξηρά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν την Ουγκάντα ​​ως προορισμό σαφάρι πάνε να δουν τις Γορίλες των Βουνών . Αν και η βροχή είναι πιθανό όλο το χρόνο, οι βροχερές εποχές καθιστούν το ταξίδι μέχρι τους γορίλες ιδιαίτερα δύσκολο, γι 'αυτό αποφύγετε τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Ζάμπια

Ο καλύτερος χρόνος για να απολαύσετε την άγρια ​​φύση της Ζάμπια είναι από το Σεπτέμβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου που είναι το τέλος της ξηρασίας. Οι ελέφαντες αφθονούν και μεγάλα κοπάδια βουβάλου, impala, ζέβρας και άλλοι συναθροίζονται στην Κάτω Κοιλάδα Zambezi. Απρίλιος-Σεπτέμβριος είναι επίσης μια καλή στιγμή για να πάει, αλλά πέρα ​​από αυτούς τους μήνες πολλά πάρκα στη Ζάμπια όλα εκτός αλλά κλείσει λόγω αδιάβατων δρόμων. Τον Νοέμβριο, υπάρχει μια μικρότερη έκδοση της Μεγάλης Μετανάστευσης, όπου συγκεντρώνονται 30.000 wildebeest στο Εθνικό Πάρκο Liuwa Plain της Ζάμπια, που δεν έχουν γίνει μάρτυρες πολλών, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε ένα ταξίδι γύρω.

Οι Καταρράκτες Βικτωρίας είναι εντυπωσιακοί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μετά την περίοδο των βροχών. Θα πάρετε εντελώς εμποτισμένο στο οστό με το βροντερό ψεκασμό που βγαίνει από τις πτώσεις αυτή τη στιγμή του έτους.

Ζιμπάμπουε

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τα εξαιρετικά πάρκα άγριας ζωής της Ζιμπάμπουε, ειδικά το Hwange, το μεγαλύτερο απόθεμα θηραμάτων στη χώρα.

Το White Water rafting στο Zambezi είναι το καλύτερο από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν το νερό είναι χαμηλό και τα ρέματα είναι γρήγορα.

Οι Καταρράκτες Βικτωρίας είναι εντυπωσιακοί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μετά την περίοδο των βροχών. Μπορεί να έχετε δυσκολία να δείτε όλες τις πτώσεις που οφείλονται σε τεράστιες ποσότητες ψεκασμού μπορεί να είναι αρκετά καταρρακτώδεις.

Μποτσουάνα

Ιούνιος έως Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη στιγμή για να πάει σε σαφάρι στη Μποτσουάνα. Υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής και ο καιρός είναι ακόμα ωραίος και ζεστός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τεράστια κοπάδια συναθροίζονται γύρω από το Δέλτα του Οκαβάνγκο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάνοντας ένα ταξίδι σε ένα mokoro (παραδοσιακό κανό) εξαιρετικά ανταμείβοντας.

Η Μποτσουάνα είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς για σαφάρι στην Αφρική, επειδή πολλά από τα πάρκα είναι απροσπέλαστα οδικώς και πρέπει να νοικιάσετε ένα μικρό αεροπλάνο για να φτάσετε εκεί. Εάν έχετε την καρδιά σας σε εξαιρετικά πάρκα της Μποτσουάνα, αλλά δεν μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά, δείτε μερικές από τις ευκαιρίες σεζόν ώμων τον Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο.

Ναμίμπια

Το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι ο πρωταρχικός προορισμός σαφάρι της Ναμίμπια και η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η ξηρή εποχή της Ναμίμπια (παρόλο που είναι κυρίως έρημος, εξακολουθούν να υπάρχουν εποχές στη Ναμίμπια!) Και τα ζώα συγκεντρώνονται γύρω από τις τρύπες του νερού που διευκολύνουν την προβολή.

Πολλά πουλιά έρχονται στη Ναμίμπια και ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφτείτε είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για πολύ ζεστό και υγρό καιρό.

Νότια Αφρική

Οι πρωταρχικές περιοχές σαφάρι στη Νότια Αφρική γύρω από το Εθνικό Πάρκο Kruger είναι καλύτερα να επισκεφθείτε από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και ξηρός. Αλλά τα πάρκα άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής έχουν καλύτερη υποδομή από τα περισσότερα πάρκα στην Αφρική, έτσι οι βροχοπτώσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι οι δρόμοι θα ξεπλύνουν. Υπάρχουν επίσης πολλά εξαιρετικά πάρκα παιχνιδιών στην περιοχή του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, τα οποία βιώνουν λιγότερη βροχή κατά τους χειμερινούς μήνες από ό, τι στα βόρεια της χώρας.

Πότε για να πάει σε ένα σαφάρι μερικές φορές εξαρτάται από το πότε μπορείτε πραγματικά να λάβει διακοπές. Αν ψάχνετε για την καλύτερη εμπειρία σαφάρι και δεν σας πειράζει σε ποια χώρα πηγαίνετε, αυτό είναι ένας χρήσιμος οδηγός για σας. Είναι ένας μήνας ανά μήνα για τις καλύτερες ευκαιρίες προβολής ζώων στην Αφρική.

Αν έχετε έναν προορισμό στο μυαλό και θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος χρόνος για να πάτε στο σαφάρι είναι, ρίξτε μια ματιά στο πρώτο μέρος του άρθρου.

Αν έχετε συγκεκριμένα ζώα στο μυαλό σας και θέλετε να δείτε, όπως γορίλες, χιμπατζήδες ή φάλαινες, δείτε το συμπέρασμα του άρθρου για τις καλύτερες στιγμές για να κάνετε σαφάρι ειδικά για τα ζώα.

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος χρόνος σαφάρι στην Κένυα, την Τανζανία και την Ουγκάντα. Ο καιρός είναι συνήθως ξηρός και τα ζώα θα συγκεντρωθούν σε πυκνούς αριθμούς γύρω από τις μόνιμες παροχές νερού. Το μεταναστευτικό πουλί, το ζέβρα και το gnu μπορεί να βρεθεί στα βόρεια πάρκα της Τανζανίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ιδιαίτερα στις νότιες πεδιάδες Ndutu και Salei.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να πάει σε σαφάρι στα βόρεια πάρκα της Τανζανίας, επειδή γεννιούνται συνήθως χιλιάδες wildebeest περίπου αυτή τη φορά. Το μεγαλύτερο μέρος του αγριόγατου γεννιέται μέσα στην ίδια περίοδο τριών εβδομάδων. Αν σας αρέσουν τα μωρά ζώα , η Κένυα, η Τανζανία και η Ουγκάντα ​​είναι όλα τέλεια αυτήν την εποχή του χρόνου. Η νότια Τανζανία μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό και υγρό αυτήν την εποχή του χρόνου, οπότε κολλήστε στα βόρεια πάρκα εάν νομίζετε ότι ο καιρός θα σας ενοχλήσει.

Μάρτιος

Η Ανατολική Αφρική εξακολουθεί να είναι η κατάλληλη θέση στις αρχές Μαρτίου, αν ψάχνετε για την καλύτερη εμπειρία σαφάρι στην Αφρική. Η Κένυα, η Τανζανία και η Ουγκάντα ​​βρίσκονται ακόμα στην ξηρά και η πυκνότητα και η ποικιλομορφία των ζώων δεν μπορούν να συνδυαστούν αλλού αυτό το μήνα. Αν επισκέπτεστε την Ουγκάντα ​​και θέλετε να δείτε τις γορίλες θα πρέπει να αποφύγετε τον Μάρτιο.

Απρίλιος

Ο Απρίλιος είναι ένας καλός μήνας για όσους ψάχνουν για φτηνές σαφάρι επειδή οι βροχές αρχίζουν συνήθως στην Ανατολική Αφρική και βρίσκονται στην πορεία τους στη Νότια Αφρική. Οι βροχές φέρνουν άφθονο νερό και τα ζώα τείνουν να διασκορπιστούν καθιστώντας τους πιο δύσκολο να βρεθούν ενώ σε σαφάρι. Η βλάστηση αρχίζει να γίνεται πολύ πλούσια και μπορεί να εμποδίσει τις απόψεις σας για τα ζώα. Και ίσως το πιο σημαντικό, οι χωματόδρομοι στα εθνικά πάρκα μπορούν να ξεπλυθούν και να γίνουν αδιάβατοι.

Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα εξαιρετικό σαφάρι στην Τανζανία χωρίς τα πλήθη, ειδικά στα βόρεια πάρκα. Η Νότια Αφρική μπαίνει στον εαυτό της τον Απρίλιο με ψυχρότερους και ξηρότερους καιρούς. Η Μποτσουάνα και η Ναμίμπια είναι καλά στοιχήματα για τον Απρίλιο.

Οι Καταρράκτες της Βικτώριας (Ζάμπια / Ζιμπάμπουε) είναι το πιο εντυπωσιακό τους τον Απρίλιο με την έναρξη των ισχυρών βροχών. Συνδυάζονται εύκολα με μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε προορισμό σαφάρι της Νότιας Αφρικής.

Ενδέχεται

Τον Μάιο, η καλύτερη χώρα για να πάει σε σαφάρι είναι πιθανώς η Ζάμπια. Η Ζάμπια προσφέρει ένα πραγματικά άγριο αφρικανικό σαφάρι (και τα καλύτερα σαφάρι με τα πόδια ) και δεν υπάρχουν πάρα πολλοί μήνες όταν τα πάρκα μπορούν να λειτουργούν με πλήρη κλίση, οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτείτε όταν μπορείτε. Η υπόλοιπη Νότια Αφρική είναι επίσης καλή, αν και η ξηρή περίοδος είναι καλά στο δρόμο της.

Εάν έχετε την καρδιά σας σε σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής, ο Μάιος δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε, αλλά θα δείτε ακόμα πολλά ζώα, ειδικά στην Τανζανία. Βεβαιωθείτε ότι τα στρατόπεδα και τα καταλύματα στα οποία θέλετε να πάτε είναι ανοιχτά. Θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε κάποιες ωραίες εκπτώσεις.

Ιούνιος

Η Νότια Αφρική βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο σαφάρι μέχρι τον Ιούνιο. Η Νότια Αφρική, η Μποτσουάνα, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε και η Ναμίμπια απολαμβάνουν την υψηλή εποχή τους αυτήν την εποχή του χρόνου. Να είστε προετοιμασμένοι για μερικές ψυχρές νύχτες και να φέρετε ένα σακάκι για τις πρώτες πρωινές κινήσεις.

Ιούλιος - Σεπτέμβριος

Επιλέξτε τον προορισμό σας από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Κάθε σημαντικός προορισμός σαφάρι είναι προετοιμασμένοι για τις επιχειρήσεις. Ο Masai Mara της Κένυας καθορίζει το πράσινο χαλί για εκατομμύρια μεταναστευτικά παιδιά. Αυτή είναι η εποχή εκείνων των θεαματικών διαβάσεων στα ποτάμια με τους κροκόδειλους που περιμένουν για αδύνατο wildebeest να σκοντάψει στα χέρια τους πότισμα.

Τα πάρκα της Νότιας Αφρικής είναι στεγνά και γεμάτα ποικιλία, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε από το bar lodge σας με θέα σε μια βρύση.

Δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει επίσης όταν το βόρειο ημισφαίριο παίρνει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα πάρκα μπορούν να γεμίσουν και να κάνουν κράτηση καλά εκ των προτέρων. Αν ψάχνετε για ένα σαφάρι του προϋπολογισμού, δοκιμάστε μια διαφορετική σεζόν.

Οκτώβριος

Η Ζιμπάμπουε, η Κένυα και η Τανζανία είναι τα καλύτερα μέρη για ένα σαφάρι τον Οκτώβριο. Η μικρή εποχή των βροχών δεν έχει φτάσει ακόμα και οι μήνες ξηρού καιρού κάνουν την προβολή παιχνιδιών πολύ ανταμείβοντας.

Νοέμβριος

Ενώ η Νότια Αφρική ξεκινά την εποχή της βροχής με σημαντική θερμότητα και υγρασία, η Ζάμπια εξακολουθεί να είναι ένας καλός προορισμός για ένα σαφάρι, λόγω μιας μοναδικής εκδήλωσης άγριας ζωής που λαμβάνει χώρα στο εθνικό πάρκο Liuwa Plain. Μία μικρότερη εκδοχή της μεγάλης μετανάστευσης στην ανατολική Αφρική λαμβάνει χώρα και για τους λάτρεις των σαφάρι, αυτό μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό για να το δείτε. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα πάρκα της Ζάμπια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι στην αιχμή τους, αλλά η προβολή παιχνιδιών είναι ακόμα δίκαιη.

Η Βόρεια Τανζανία είναι το καλύτερο μέρος για να πάει σε σαφάρι το Νοέμβριο, καθώς τα αποδημητικά κοπάδια επιστρέφουν στις πεδιάδες του Σερενγκέτι .

Εάν είσαστε κακοποιός, το Delta Okavango της Μποτσουάνα αρχίζει να γεμίζει με μεταναστευτικά πουλιά αυτό το μήνα, ξεκινώντας την εποχή αναπαραγωγής (η οποία διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο).

Δεκέμβριος

Η ανατολική Αφρική βασιλεύει για άλλη μια φορά ως ο καλύτερος προορισμός για σαφάρι αν θέλετε να περάσετε τα Χριστούγεννα στον θάμνο. Η Κένυα, η Τανζανία και η Ουγκάντα ​​απολαμβάνουν λίγο ξηρό καιρό και εξαιρετική προβολή παιχνιδιών.

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Πότε να πάτε στο σαφάρι καθορίζεται μερικές φορές από ποια ζώα θα θέλατε να δείτε. Ο καλύτερος χρόνος για να πάτε στα σαφάρι για να δείτε μια μεγάλη ποικιλία ζώων καλύπτεται στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου. Αλλά αν θέλετε να σχεδιάσετε το σαφάρι σας γύρω από το να βλέπετε γορίλες, χιμπατζήδες, πουλιά ή φάλαινες, είναι σημαντικό να περάσετε το ταξίδι σας τέλεια.

Γορίλλες

Οι γορίλες είναι στην πραγματικότητα μια έλξη όλο το χρόνο, αφού οικότοπός τους έχει μειωθεί τόσο σημαντικά, δεν θα μπορούσαν να περιπλανηθούν μακριά ακόμη και αν ήθελαν.

Ωστόσο, η παρακολούθηση των γορίλλων είναι δύσκολη στις καλύτερες εποχές και κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, τα απότομα μονοπάτια και η λάσπη μπορούν να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη τη διαχείριση. Πολύ βροχή επίσης κάνει πιο δύσκολο να τραβήξετε καλές φωτογραφίες και αφού έχετε μόνο μια ώρα με τις γορίλες, θα ήταν κρίμα να μην πάρετε ένα καλό στιγμιότυπο ή δύο. Οι κύριες εποχές βροχών στη Ρουάντα, την Ουγκάντα ​​και τη ΛΔΚ είναι από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.

Χιμπατζήδες

Τα σαφάρι χιμπατζής βρίσκονται στη Δυτική Τανζανία και την Ουγκάντα. Όπως και τα σαφάρι των γορίλλων , μπορούν να γίνουν όλο το χρόνο, αλλά η βροχερή περίοδος κάνει το περπάτημα στα δάση λίγο πιο σκληρό και οι ευκαιρίες για φωτογράφηση δεν είναι τόσο καλές όσο στην ξηρή περίοδο (Ιούλιος - Οκτώβριος και Δεκέμβριος). Ωστόσο, η βροχή σημαίνει επίσης ότι οι χιμπατζήδες δεν πρέπει να περιπλανηθούν πολύ για να βρουν νερό και είναι ευκολότερο να εντοπιστούν (Φεβρουάριος-Ιούνιος, Νοέμβριος-Μέσος Δεκέμβριος).

Φάλαινες

Η Νότια Αφρική προσφέρει μερικές από τις καλύτερες φάλαινες στον κόσμο παρακολουθώντας ειδικά εάν δεν θέλετε να βγαίνετε σε μια βάρκα, αλλά θα θέλατε να τις δείτε από την ακτή.

Ο καλύτερος χρόνος για να παρακολουθήσετε τις φάλαινες είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο όταν η ακτή του ακρωτηρίου ζωντανεύει με εκατοντάδες φάλαινες νότιας-δεξιάς. Μπορείτε επίσης να δείτε τις κεφαλές, τις φάλαινες του Bryde και τους orcas.

Πουλιά

Η καλύτερη εποχή για να δείτε τα πουλιά στη Νότια Αφρική είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Μποτσουάνα, η Αγκόλα, η Ζιμπάμπουε, η Ζάμπια και το Μαλάουι είναι όλοι εξαιρετικοί προορισμοί για πτηνοτρόφους και πολλά σαφάρι πουλιών.

Στην Ανατολική Αφρική , ο καλύτερος χρόνος για να πάει κανείς είναι ο Ιανουάριος - Μάρτιος. Κένυα, Τανζανία, Ουγκάντα ​​και Αιθιοπία είναι όλοι δημοφιλείς προορισμοί για πτηνοτροφία.

Η Δυτική Αφρική προσφέρει επίσης μια τεράστια και συναρπαστική ποικιλία πουλιών, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Καμερούν, τη Γκάμπια και άλλους προορισμούς είναι κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού χειμώνα από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Δείτε το Safari Planner για πληροφορίες σχετικά με τους καλύτερους προορισμούς για να δείτε το Big 5 (ελέφαντες, ρινόκερος, λεοπάρδαλη, βουβάλια και λιοντάρι), κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι και πολλά άλλα.