Τανζανία Σχεδιαστής Safari

Τανζανία Σαφάρι - Εισαγωγή και βόρειο κύκλωμα

Η Τανζανία είναι ο καλύτερος προορισμός σαφάρι στην Αφρική. Υπάρχει μια απίστευτη ποσότητα άγριας ζωής σε μια μεγάλη ποικιλία των εθνικών πάρκων, μερικά από τα οποία λαμβάνουν μόνο ένα χέρι γεμάτο τουρίστες κάθε χρόνο.

Βόρειο κύκλωμα της Τανζανίας

Τα πιο δημοφιλή σαφάρι στην Τανζανία (και το λιγότερο ακριβό) συνήθως περιλαμβάνουν αρκετά πάρκα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Δεδομένου ότι μπορείτε να πετάξετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kilimanjaro (που βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Arusha και Moshi), μπορείτε επίσης να αποφύγετε να αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αστικές περιοχές και να μπείτε στον θάμνο το συντομότερο δυνατό.

Πολλοί επισκέπτες του σαφάρι αυτές τις μέρες ενδιαφέρονται επίσης για την επίσκεψη στις τοπικές φυλές καθώς εντοπίζουν τα "μεγάλα πέντε" . Τα περισσότερα σαφάρι θα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη σε ένα χωριό Maasai, ένα σχολείο ή ένα οργανωμένο κυνήγι με τον τοπικό Hadzabe.

Καλύτερος χρόνος για να μεταβείτε στο Safari στη Βόρεια Τανζανία

Η ετήσια μετανάστευση εκατομμυρίων wildebeest και zebra είναι μια πραγματικά αξιοσημείωτη παράσταση άγριας ζωής και αξίζει τον προγραμματισμό. Ο καλύτερος χρόνος για να γίνει μάρτυρας της μετανάστευσης είναι πιθανώς Φεβρουάριος - Μάρτιος, όταν οι νέοι και η ζέβρα έχουν τους νέους. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε το να βλέπετε τα μωρά ζώα, αλλά και τα αρπακτικά ζώα βρίσκονται στον υψηλότερο αριθμό. Επειδή οι κοπάδιες επικεντρώνονται επίσης στα νότια του Serengeti, είναι εύκολο να προγραμματίσετε την προβολή της άγριας ζωής σας σε αυτήν την περιοχή και να βρείτε μια εταιρεία σαφάρι που προσφέρει διαμονή εκεί (βλ. Παρακάτω). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση, κάντε κλικ εδώ

Η Τανζανία αξίζει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων. θα είστε σε θέση να παρακολουθήσετε μια θαυμάσια άγρια ​​φύση, ανενόχλητοι από άλλους τουρίστες.

Η χαμηλή περίοδος είναι Μάιος - Ιούνιος, όταν οι βροχερές βροχοπτώσεις κάνουν πολλούς δρόμους απλώς αδιάβατοι. Η βροχή σημαίνει επίσης ότι το νερό είναι άφθονο και τα ζώα είναι σε θέση να διασκορπιστούν σε μια ευρύτερη περιοχή - καθιστώντας πιο δύσκολο για σας να τα εντοπίσετε. Περισσότερα για το κλίμα της Τανζανίας και περισσότερα - Καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Τανζανία .

Τα βόρεια πάρκα

Στα βόρεια πάρκα περιλαμβάνονται το Serengeti , το Ngorongoro, η Lake Manyara και το Tarangire. Μπορείτε να δείτε περισσότερα άγρια ​​ζώα που σκέφτεστε ότι είναι δυνατόν και να απολαύσετε πολλά διαφορετικά πάρκα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο χώρος συντήρησης του Serengeti και του Ngorongoro είναι όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την απίστευτη μετανάστευση εκατομμυρίων wildebeest και zebra - ακολουθούμενη με ενθουσιασμό από τους θηρευτές τους. Θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό τουλάχιστον 5 ημερών για ένα αξιοπρεπές σαφάρι.

Η Βόρεια Τανζανία φιλοξενεί αρκετές φυλές, κυρίως το Maasai και το Hadzabe.

Ορισμένα από τα πάρκα στο βόρειο κύκλωμα περιλαμβάνουν:

Προσθήκες στο βόρειο κύκλωμα

Περισσότερα για τον Safaris της Τανζανίας

Τα περισσότερα σαφάρι στην Τανζανία περιλαμβάνουν πάρκα στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ο κρατήρας Serengeti και ο κρατήρας Ngorongoro. Αλλά τα νότια πάρκα της Τανζανίας είναι πιο περιζήτητα από τους λάτρεις των σαφάρι. Εάν θέλετε μια πραγματική εμπειρία θάμνων χωρίς τα τουριστικά μίνι λεωφορεία, τότε θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα πάρκα που περιγράφονται παρακάτω στο δρομολόγιό σας. Τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στο high-end του εύρους τιμών, επειδή είναι οικεία και εξυπηρετούν σε μικρές ομάδες.

Το νότιο κύκλωμα

Τα νότια εθνικά πάρκα προσφέρουν μια πραγματικά άγρια ​​εμπειρία. Αν πετάτε στο Dar es Salaam, το Εθνικό Πάρκο Mikumi είναι εύκολα προσβάσιμο οδικώς. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρετε μια πτήση σε ένα μικρό αεροσκάφος για να φτάσετε σε αυτά τα πάρκα και αποθεματικά.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το νότιο κύκλωμα
Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε πάρκα στη νότια Τανζανία είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (Ιούνιος - Νοέμβριος), επειδή οι δρόμοι είναι ικανοί και μπορείτε πραγματικά να οδηγήσετε γύρω (που βοηθάει στο σαφάρι!). Η ξηρή περίοδος σημαίνει επίσης ότι το παιχνίδι είναι πιο συγκεντρωμένο γύρω από τα ποτάμια που διασχίζουν αυτά τα τεράστια πάρκα, καθιστώντας έτσι πιο εύκολο να εντοπίσετε την άγρια ​​φύση. Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε νεαρά ζώα, αλλά ο καιρός είναι πολύ ζεστός και υγρός. Περισσότερα για το κλίμα της Τανζανίας και περισσότερα - Καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Τανζανία .

Πάρκα και αποθέματα στη νότια Τανζανία

Πρόσθετα στο νότιο κύκλωμα

Περισσότερα για τον Safaris της Τανζανίας

Δυτικό Σαφάρι της Τανζανίας

Η Δυτική Τανζανία είναι το λιγότερο επισκέφθηκε μέρος της Τανζανίας αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον για τους ταξιδιώτες με αίσθηση περιπέτειας. Δυτική Τανζανία είναι επίσης όπου μπορείτε να δείτε χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Υπάρχουν δύο πάρκα που μπορείτε να δείτε χιμπατζήδες (δείτε παρακάτω), αλλά σημειώστε ότι τα παιδιά κάτω των 10 δεν επιτρέπεται συνήθως να παρακολουθούν αυτά τα πρωτεύοντα.

Θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό τουλάχιστον 4 ημερών για να επισκεφθείτε τα πάρκα της δυτικής Τανζανίας.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το δυτικό κύκλο

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα πάρκα στη Δυτική Τανζανία είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (Ιούνιος - Νοέμβριος), επειδή οι δρόμοι μέσα στα πάρκα είναι αποδεκτοί. Η ξηρή περίοδος σημαίνει επίσης ότι το παιχνίδι είναι πιο συγκεντρωμένο γύρω από τα ποτάμια που διασχίζουν αυτά τα τεράστια πάρκα, καθιστώντας έτσι πιο εύκολο να εντοπίσετε την άγρια ​​φύση. Κατά την προβολή των χιμπατζήδων όμως, η υγρή περίοδος (Δεκέμβριος-Απρίλιος) καθιστά λίγο πιο εύκολο να βρεθούν οι χιμπατζήδες, καθώς δεν χρειάζεται να περιπλανηθούν πολύ μακριά για να πάρουν νερό. Περισσότερα για το κλίμα της Τανζανίας και περισσότερα - Καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Τανζανία .

Πάρκα και αποθέματα στη Δυτική Τανζανία

Πρόσθετα στο Δυτικό Κύκλωμα

Περισσότερα για τον Safaris της Τανζανίας

Τέλη στάθμευσης

Τα τέλη εισόδου στο πάρκο διαφέρουν ανά εθνικό πάρκο. Τα αναφερόμενα τέλη ισχύουν για μία μόνο ημέρα. Ορισμένα πάρκα απαιτούν επίσης να πάρετε έναν οδηγό και ότι το τέλος είναι συνήθως γύρω στα 10 δολάρια. Οι Τανζανικοί υπήκοοι επιτρέπεται να πληρώνουν τέλη σε ταλνάνια σελλίνια. όλοι οι άλλοι πρέπει να πληρώσουν σε δολάρια ΗΠΑ.

Οι τρέχουσες τιμές για το Serengeti είναι 80 USD ανά άτομο ανά ημέρα. Το Tarangire και η Lake Manyara είναι 45 δολάρια ΗΠΑ. Η Katavi και η Ruaha είναι 40 USD ανά ημέρα. Η Περιοχή Κράτησης Ngorongoro είναι μια ανάμικτη δέσμη τελών και κανονισμών όπου κοστίζει 60 δολάρια ανά άτομο για να εισέλθει στην περιοχή διατήρησης, αλλά άλλα 100 δολάρια ανά όχημα που εισέρχεται στον Κρατήρα (για 6 ώρες). Το Εθνικό Πάρκο Kilimanjaro χρεώνει 60 δολάρια την ημέρα, οπότε αν πεζοπορείτε στο βουνό, να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τουλάχιστον 300 δολάρια σε τέλη πάρκου.

Φυσικά, όλα αυτά τα ποσοστά υπόκεινται σε αλλαγές. Για μια πληρέστερη λίστα των τελών, πατήστε εδώ

Μετάβαση στην Τανζανία

Εάν σχεδιάζετε ένα σαφάρι στη Βόρεια Τανζανία, το καλύτερο αεροδρόμιο για να φτάσετε είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Kilimanjaro (KIA). Η KLM έχει καθημερινές πτήσεις από το Άμστερνταμ. Η Αιθιοπία και η Κένυα Airways πετούν επίσης στο ΚΙΑ.

Αν σχεδιάζετε ένα σαφάρι στα νότια και δυτικά της Τανζανίας, τα περισσότερα δρομολόγια θα αρχίσουν στο Νταρ ες Σαλάμ . Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς που εκτελούν δρομολόγια προς το Dar es Salaam περιλαμβάνουν τις British Airways, KLM και Swissair (οι οποίες κωδικοποιούνται με τη Delta).

Οι περιφερειακές πτήσεις προς Νταρ ες Σαλλάμ, Ζανζιβάρη και τμήματα της βόρειας Τανζανίας εκτελούν τακτικά πτήσεις από τη Ναϊρόμπι (Κένυα Αερογραμμές, Air Κένυα) και την Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπιακές Αερογραμμές).

Τανζανία στην Κένυα από το ομόσπονδο κράτος

Αν θέλετε να συνδυάσετε ένα σαφάρι της Τανζανίας με ένα σαββατόριο της Κένυας, υπάρχουν πολλά σημεία διέλευσης των συνόρων. Τα λεωφορεία μετακινούνται τακτικά από τη Μομπάσα στο Νταρ ες Σαλάμ, το Ναϊρόμπι στο Νταρ ες Σαλάμ, το Ναϊρόμπι στην Αρούσα και το Βόϊ στο Μόσχι. Εάν είστε σε μια περιοδεία που συνδυάζει τις δύο χώρες, η μεταφορά θα συμπεριληφθεί και συνήθως περιλαμβάνει μια κίνηση με λεωφορείο από το Ναϊρόμπι στην Αρούσα (5 ώρες).

Γύρω από το Safari στην Τανζανία

Πολλοί τουρίστες στο σαφάρι στην Τανζανία θα βρεθούν σε μια περιοδεία που θα περιλαμβάνει μεταφορά. Το πιο συνηθισμένο όχημα σαφάρι είναι το τζιπ. Τα περισσότερα τζιπ του σαφάρι είναι ανοιχτά και θα πάρετε ωραία και σκονισμένα ενώ γελάτε κατά μήκος των χωματόδρομων. Η ανοιχτή οροφή σας δίνει καλύτερες ευκαιρίες να φωτογραφίσετε τα ζώα. Όσο φθηνότερα το σαφάρι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να ταξιδεύετε σε μικρά μίνι λεωφορεία γύρω από τα πάρκα παιχνιδιών.

Πτήσεις εντός της Τανζανίας

Για να φτάσετε από τη βόρεια Τανζανία στην πρωτεύουσα Dar es Salaam ή να πετάξετε στη Ζανζιβάρη, υπάρχουν αρκετές τακτικές πτήσεις που μπορείτε να πάρετε.

Το Precision Air προσφέρει δρομολόγια μεταξύ όλων των μεγάλων πόλεων της Τανζανίας. Οι Περιφερειακές Αερογραμμές προσφέρουν πτήσεις προς Grumeti (Serengeti), Manyara, Sasakwa, Seronera, Dar es Salaam, Arusha και πολλά άλλα. Για γρήγορες πτήσεις προς την Τανζανία από την Τανζανία, ελέγξτε το ZanAir

Εάν κάνετε κράτηση για ένα σαφάρι με ταξιδιωτικό πράκτορα, οι πτήσεις μεταξύ αποθεμάτων θα συμπεριληφθούν συνήθως, ειδικά εάν βρίσκεστε στο νότιο ή δυτικό κυκλωμα.

Μπαλόνια Σαφάρη

Μπορείτε να απολαύσετε ένα σαφάρι με μπαλόνι ζεστού αέρα στα εθνικά πάρκα Serengeti και Selous. Οι πτήσεις περιλαμβάνουν πρωινό και τοστ σαμπάνιας στο τέλος της πτήσης. Οι τιμές ξεκινούν από 450 δολάρια ανά άτομο. (Δεν υπάρχουν παιδιά κάτω των 7 ετών).

Self-Drive Safaris στην Τανζανία
Αν σκοπεύετε να δείτε τα μεγάλα πάρκα στη Βόρεια Τανζανία, τότε η ενοικίαση του αυτοκινήτου σας αξίζει τον κόπο. Ο δρόμος από την Arusha προς το Serengeti θα σας οδηγήσει στη λίμνη Manyara και τον κρατήρα Ngorongoro. Είναι σε λογική κατάσταση πάρα πολύ, αν και να πάρει στο κάμπινγκ σας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο μόλις είσαστε μέσα στις πύλες του πάρκου.

Για την υπόλοιπη χώρα, η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου δεν συνιστάται ιδιαίτερα επειδή οι δρόμοι δεν είναι πολύ καλοί να πω, η βενζίνη είναι δαπανηρή και όλη η εμπειρία μπορεί να πάρει μερικά από την ευχαρίστηση να απολαύσετε το όμορφο περιβάλλον σας. Εάν έχετε φίλους με ένα αυτοκίνητο που ζουν στην Τανζανία, αφήστε τους να σας οδηγήσουν.

Πληροφορίες ενοικίασης αυτοκινήτων και τιμές: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Green; Africapoint; Νότια ταξίδια.

Safari Lodging

Οι περισσότεροι πράκτορες ξεναγήσεων σε σαφάρι θα έχουν εγκαταστήσει καταλύματα που χρησιμοποιούν ανά διαδρομή. Εάν προγραμματίζετε το σαφάρι σας ανεξάρτητα, ακολουθεί ένας κατάλογος διαφόρων ξενοδοχείων και εταιρειών που εκμεταλλεύονται κατασκηνώσεις και στρατοπεδεύσεις γύρω από την Τανζανία. Όλα αυτά είναι αρκετά πολυτελή και σίγουρα εκπληκτικά στις ρυθμίσεις τους.

Για περισσότερα καταλύματα στην Τανζανία δείτε αυτό το πλήρες κατάλογο των καταλυμάτων.

Τι να Pack για το Τανζανικό σαφάρι σας

Αυτή είναι μια βασική λίστα συσκευασίας . Είναι σημαντικό να θυμάστε να συσκευάζετε φως, ειδικά αν παίρνετε πτήσεις charter μεταξύ πάρκων επειδή το βάρος αποσκευών περιορίζεται σε 10-15 kg (25 - 30 lbs) το μέγιστο.

Αντικατάσταση οδηγών και οδηγών

Συμβουλές συνήθως δίνονται για καλή εξυπηρέτηση στην Τανζανία. Στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μια άκρη 10% είναι φυσιολογική. Για τους οδηγούς και τους οδηγούς USD 10-15 την ημέρα είναι αποδεκτή. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος θα συμβουλεύσει ή πόσο, ζητήστε συμβουλές από τον εκπρόσωπό σας.

Συνιστώμενοι φορείς εκμετάλλευσης Safari στην Τανζανία

Παρακάτω είναι οι τουριστικοί πράκτορες που πιστεύω ότι ενθαρρύνουν τον υπεύθυνο τουρισμό στην Τανζανία. Αυτό σημαίνει ότι θα εξασφαλίσουν ότι έχετε μεγάλη εμπειρία χωρίς να βλάπτετε το περιβάλλον, την άγρια ​​φύση και τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Ενώ είναι συχνά φθηνότερο να κλείσετε ένα σαφάρι σε τοπικό επίπεδο μόλις φτάσετε σε μια χώρα, οι διαδηλώσεις στην Arusha είναι πιεστικές και όχι πάντα ειλικρινείς. Ελέγξτε πρώτα με το τοπικό κέντρο τουριστικών πληροφοριών για να βεβαιωθείτε ότι το "φτηνό σαφάρι" δεν βρίσκεται στη μαύρη λίστα.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το σχεδιασμό του σαφάρι σας, μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα σαφάρι μου εδώ, και μπορείτε επίσης να μου στέλνετε e-mail.

Τανζανικά Σαφάρι Tour Operators

Εάν ενδιαφέρεστε να δείτε τα κέρδη του σαφάρι σας που επιστρέφονται στην τοπική κοινότητα, τότε η κράτηση με έναν τοπικό οργανωτή ταξιδιών εξασφαλίζει αυτό σε κάποιο βαθμό. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή μια εταιρεία είναι τοπική, δεν σημαίνει ότι η εκτίμησή της για τους υπαλλήλους της, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες είναι αναγκαστικά καλύτερη από τις ξένες εταιρίες σαφάρι. Οι χειριστές των σαφάρι που αναφέρονται παρακάτω είναι εξ όσων γνωρίζω, φιλικά προς το περιβάλλον και φιλικά προς την κοινότητα ρούχα.

Διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες που πωλούν Safaris στην Τανζανία

Οι εταιρείες σαφάρι που αναφέρονται παρακάτω ασκούν τα υψηλότερα επίπεδα του "υπεύθυνου τουρισμού" από όσο γνωρίζω. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μέρος των κερδών τους πηγαίνει προς την οικοδόμηση και υποστήριξη τοπικών σχολείων, ιατρικών κλινικών και έργων διατήρησης.

Τανζανία Σαφάρι Blogs, Οδοιπορικά και Podcasts