Πέτρινη Πόλη (Τανζανία)

Οδηγός για την Πέτρινη Πόλη, Ζανζιβάρη

Η Stone Town είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σουαχίλης στην Ανατολική Αφρική . Είναι μοναδική εκκαθάριση, στενά δρομάκια διακοσμούνται με (μερικά κτερίσματα) όμορφα κτίρια. Ιδρύθηκε από τους αραβικούς εμπόρους σκλάβων και μπαχαρικών στις αρχές του 19ου αιώνα, η Stone Town είναι η πολιτιστική καρδιά της Ζανζιβάρης. Είναι ένας χώρος μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που επέτρεψε σε μερικά από τα όμορφα σπίτια να αποκτήσουν μια πολύ αναγκαία ανακαίνιση. Βρίσκεται ακριβώς στον Ινδικό Ωκεανό και βλέπει στην ηπειρωτική και εμπορική πρωτεύουσα της Τανζανίας, Dar es Salaam.

Ιστορία της Πέτρας

Η Stone Town παίρνει το όνομά της από τα περίτεχνα σπίτια που χτίστηκαν με τοπική πέτρα από τους αραβικούς εμπόρους και σκλάβους κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Εκτιμάται ότι περίπου 600.000 σκλάβοι πωλήθηκαν μέσω της Ζανζιβάρης μεταξύ 1830-1863. Το 1863 υπογράφηκε μια συνθήκη για την κατάργηση του εμπορίου σκλάβων, που συμφωνήθηκε από τους βρετανούς και τους σουλτάνους της Ομάν που κυβέρνησαν τη Ζανζιβάρη αυτή τη στιγμή. Η Stone Town ήταν επίσης μια σημαντική βάση που χρησιμοποιούσαν πολλοί Ευρωπαίοι εξερευνητές όπως ο David Livingstone. Τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τα μπαλκόνια σε ορισμένα κτίρια αντικατοπτρίζουν αυτήν την μεταγενέστερη ευρωπαϊκή επιρροή.

Τα αξιοθέατα της Stone Town

Όλα τα αξιοθέατα του Stone Town βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Δεν πρέπει να χάσετε:

Εκδρομές στην Πόλη της Πόλης

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα περιπλανηθείτε γύρω από την Stone Town από μόνοι σας, υπάρχουν διαθέσιμες εκδρομές καθώς και κρουαζιέρες με ηλιοβασίλεμα σε ένα Dhow (παραδοσιακό ιστιοφόρο που χρησιμοποιείται σε όλη την ανατολική ακτή της Αφρικής).

Πολλές εκδρομές στην Stone Town μπορούν επίσης να συνδυαστούν με μια επίσκεψη στις κοντινές φυτείες Spice. Ακολουθούν μερικές περιηγήσεις:

Ξενοδοχεία Πέτρι Καϊν

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Stone Town είναι εκείνα που έχουν ανακαινίσει παραδοσιακά σπίτια Swahili σε μικρά, οικεία ξενοδοχεία:

Να φτάσουμε στην Πέτρινη Πόλη

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια μεγάλης ταχύτητας από το λιμάνι του Dar es Salaam μέχρι την Stone Town. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μισή ώρα και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν επί τόπου από το γραφείο εισιτηρίων (ή touts) για δολάρια ΗΠΑ.

Χρειάζεστε το διαβατήριό σας, καθώς οι αρχές θα σας ζητήσουν να το ελέγξετε.

Αρκετές περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες θα σας οδηγήσουν επίσης στη Ζανζιβάρη (το αεροδρόμιο απέχει μόλις 5χλμ. Από την Stone Town):

Πόροι και περισσότερα για την πόλη της Πέτρας