Ένας οδηγός για διαφορετικούς τύπους διαμονής στο Serengeti

Το θεαματικό εθνικό πάρκο Serengeti της Τανζανίας καλύπτει μια τεράστια περιοχή, αλλά υπάρχουν εκπληκτικά λίγες επιλογές διαμονής (ιδιαίτερα σε σύγκριση με το μικρότερο εθνικό πάρκο Masai Mara που βρίσκεται απέναντι από τα σύνορα της Κένυας ). Σε αποθεματικό που καλύπτει 5.700 τετραγωνικά μίλια / 14.760 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υπάρχουν μόνο δώδεκα περίπου μόνιμες κατοικίες και στρατόπεδα προσφοράς.

Η τουριστική βιομηχανία της Τανζανίας έχει πάντα προσανατολιστεί περισσότερο προς τους πελάτες υψηλού επιπέδου, μια απόφαση που έχει περιορίσει τον αριθμό καταλυμάτων και κατασκηνώσεων που κατασκευάστηκαν στο Serengeti.

Σε πολλά επίπεδα, αυτό είναι καλό - καθώς λιγότερες επιλογές διαμονής σημαίνει λιγότερη συγκέντρωση και περισσότερο χώρο για αδέσμευτη φύση. Ωστόσο, σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν λιγότερες επιλογές διαμονής στην Τανζανία απ ​​'ότι στα εθνικά πάρκα της γειτονικής Κένυας.

Για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στο Serengeti, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τη διαμονή σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καταλυμάτων, που κυμαίνονται από στρατόπεδα με τέντες έως καταλύματα πέντε αστέρων, και το καθένα προσφέρει μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Η τοποθεσία είναι επίσης το κλειδί, ειδικά αν σχεδιάζετε το ταξίδι σας γύρω από τη διάσημη μετανάστευση wildebeest και zebra . Κρατήστε ένα δωμάτιο σε λάθος περιοχή του πάρκου σε λάθος χρόνο του έτους, και θα μπορούσατε να χάσετε το θέαμα εντελώς.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων που προσφέρονται στο Serengeti, καθώς και μερικές συστάσεις για κάθε κατηγορία.

Προγραμματίζοντας τον προϋπολογισμό σας

Όποια και αν είναι η επιλογή διαμονής που επιλέγετε, ένα σαβάνι Serengeti δεν είναι φθηνό. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρόφιμα και οι προμήθειες πρέπει να εισάγονται στα ξενοδοχεία και τα στρατόπεδα εκτός του πάρκου. Τα ημερήσια τέλη στάθμευσης κοστίζουν 60 δολάρια ανά άτομο, με επιπλέον χρέωση που καταβάλλεται ανά όχημα.

Παρόλο που είναι συχνά ακριβό, τα καταλύματα μπορούν να είναι ένας καλός τρόπος για να διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας, καθώς τα ποσοστά είναι συνήθως όλα - που σημαίνει ότι μόλις φτάσετε, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους καλύπτεται ήδη.

Για όσους διαθέτουν αυστηρότερο προϋπολογισμό, υπάρχουν κάποιες βασικές δημόσιες κάμπινγκ στο Serengeti. Εάν επιλέγετε να παραμείνετε σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να είστε απολύτως αυτάρκεις. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρετε ό, τι χρειάζεστε για να φροντίσετε τον εαυτό σας, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών και των εγκαταστάσεων μαγειρέματος Τα κινητά στρατοπεδωμένα στρατόπεδα προσφέρουν μια άλλη επιλογή κάπου μεταξύ καταλυμάτων και κατασκηνώσεων όσον αφορά τις ανέσεις και την τιμή, ενώ τα μόνιμα στρατιωτικά στρατόπεδα μπορεί μερικές φορές να είναι οι πιο ακριβές επιλογές όλων.

Κινητό Τέντες

Τα κινητά στρατόπεδα είναι εποχιακά στρατόπεδα που μετακινούνται κάθε λίγους μήνες προκειμένου να συμβαδίσουν με τα πρότυπα μετανάστευσης της άγριας ζωής. Ακόμα κι αν δεν είστε κάμπινγκ, αξίζει να περάσετε τουλάχιστον μερικές νύχτες κάτω από καμβά. και παρόλο που δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλεκτρικό ρεύμα, τα περισσότερα κινητά στρατόπεδα είναι πολύ άνετα. Η τουαλέτα ξεπλένει, το ντους είναι ζεστό , και τη νύχτα, οι εκσφενδονιστικοί ιππότες παρέχουν το τέλειο σκηνικό. Το βασικό πλεονέκτημα ενός κινητού στρατοπέδου είναι ότι είστε πάντα στην καρδιά της δράσης - και στο Serengeti, αυτό σημαίνει καθίσματα μπροστινών γραμμών στην ετήσια Μεγάλη Μετανάστευση .

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

Μόνιμες Κατασκηνωτικές Τέντες

Πολύ διαφορετικά από τα κινητά στρατόπεδα, τα μόνιμα στρατοπεδωμένα στρατόπεδα περιλαμβάνουν κάποιο καμβά, παρόλο που ουσιαστικά είναι περισσότερο σαν καταλύματα με κατάλληλα έπιπλα, βελούδινα λινά και γκουρμέ μενού. Τείνουν να είναι πολύ ρομαντικοί, πολύ πολυτελείς και βρίσκονται σε μερικές από τις καλύτερες περιοχές του πάρκου. Τα μόνιμα στρατοπεδωμένα στρατόπεδα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν μεγάλο προϋπολογισμό και θέλουν να ζήσουν τη μαγεία της ζωής στον θάμνο χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν τις πολυτέλειες των συμβατικών καταλυμάτων του ξενοδοχείου.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

Βίλλες στην Κεντρική Σερενγκέτι

Το κεντρικό Serengeti έχει περιορισμένη επιλογή μόνιμων καταλυμάτων, ενώ οι κινητοί και στρατιωτικοί κατασκηνωτές είναι γενικά μια καλύτερη επιλογή σε αυτή την περιοχή του πάρκου.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές για όσους δεν τους αρέσει η ιδέα να κάμπινγκ, πρέπει να αποφύγουν τα υπερβολικά υψηλά έξοδα των πιο πολυτελών μόνιμων στρατοπέδων ή να σχεδιάσουν να ταξιδέψουν όταν τα κινητά στρατόπεδα έχουν μετακινηθεί αλλού. Μην χάσετε αυτό το τμήμα του πάρκου - ο μόνιμος πληθυσμός άγριας πανίδας είναι απαράμιλλος και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

Οικισμοί σε άλλα μέρη του Serengeti

Αν ψάχνετε για στερεούς τοίχους, αφρώδεις πισίνες και απογευματινές θεραπείες spa, το εξωτερικό Serengeti είναι το σπίτι σε μερικά από τα πιο παρακμιακά καταλύματα στην Αφρική. Παρόλο που είστε λίγο πιο μακριά από την άγρια ​​φύση υψηλής πυκνότητας του κεντρικού Serengeti, τα περισσότερα καταλύματα μπορούν να οργανώσουν εξειδικευμένες οδηγημένες κινήσεις παιχνιδιών στα καλύτερα αξιοθέατα. Προσφέρονται συνήθως όλες οι τιμές δωματίων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθημερινή βλάστηση για γεύματα.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν:

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 13 Ιανουαρίου 2017.