Πώς να πάρετε μια κουκέτα ντους

Εάν έχετε επιλέξει ένα σαφάρι όπου το στρατευμένο ή κινητό σας στρατόπεδο προσφέρει κάτι που ονομάζεται "ντους κουβά", συγχαρητήρια! Τα καταιονιστικά ντους είναι φιλικά προς το περιβάλλον και εξοικονομούν πολύτιμο νερό, χωρίς να υποφέρετε από οποιαδήποτε δυσφορία. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ζεστό νερό σας, και ακόμα καταφέρνετε να ξεπλύνετε όλη τη σκόνη σαφάρι.

Μια κουκέτα ντους στο σαφάρι είναι κοινή σε στρατιωτικές κατασκηνώσεις που θέτουν το περιβάλλον σε ένα ασφάλιστρο.

Αν παρακολουθείτε τη μεγάλη μετανάστευση σε ένα κινητό στρατόπεδο, τα κουζινάκια προσφέρουν μια μικρή πολυτέλεια ζεστού νερού που διαφορετικά δεν είναι διαθέσιμη σε πιο βασικές κάμπινγκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα απολαύσετε ακόμα ένα ιδιωτικό ντους με ντους και αρκετό ζεστό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας, το σώμα σας και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό.

Πώς λειτουργεί ένα ντους κουβάδων;

Ένα ντους κουβά στα περισσότερα καταυλισμούς σαφάρι στην Αφρική θα χρησιμοποιήσει μια αδιάβροχη τσάντα ή κουβά που είναι προσαρτημένη σε ένα πόλο με ένα σφυρί και σχοινί. Ο κάδος και ο πόλος είναι έξω από τη σκηνή σας, και θα γεμίσει μια δεξαμενή ή μολύβι απευθείας σε έναν σωλήνα και μια κεφαλή ντους που βρίσκεται μέσα σε μια ιδιωτική σκηνή κολύμβησης (συχνά με ιδιωτικό μπάνιο στα πιο πολυτελή στρατόπεδα). Ο κάδος είναι χαμηλωμένος στο έδαφος, γεμάτος με λίγα γαλόνια ζεστού νερού και έπειτα ανυψωθεί στο επίπεδο του ντους. Μπορείτε να ελέγξετε τη ροή του ντους σας με μία βρύση που είναι συνήθως συνδεδεμένη κοντά στο ντους.

Πότε μπορείτε να πάρετε ένα κουβά ντους;

Ο διαχειριστής κατασκηνώσεων ή το προσωπικό θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά προειδοποίησης γενικά για να ετοιμάσει το ζεστό νερό. Είναι καλύτερο να παίρνετε ένα καθημερινό ντους μετά την τελευταία διαδρομή παιχνιδιού σας , επειδή θα πάρετε μόνο σκονισμένο πάλι αν παίρνετε ένα πριν από εκείνη την ώρα. Θα ακούσετε γενικά το προσωπικό να γεμίσει το ντους σας, ή θα σας δώσει μια φωνή "ντους έτοιμο".

Πόσο νερό υπάρχει σε ένα ντους κουβάδων;

Ένα ντους κουβάδων συνήθως θα σας δώσει 10-15 λίτρα, ή περίπου 5 γαλόνια ΗΠΑ. Αν υπάρχουν δύο από εσάς που χρησιμοποιούν τον ίδιο κάδο, θα πρέπει να είστε αρκετά γρήγοροι για το ντους σας (δείτε συμβουλές παρακάτω για να κάνετε το ντους να διαρκεί περισσότερο). Αν ταξιδεύετε σόλο, θα έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το ζεστό νερό.

Εύχρηστες συμβουλές για να βελτιώσετε την εμπειρία του καταιονισμού σας