Αεροδρόμια στην Αφρική

Πληροφορίες για το αφρικανικό αεροδρόμιο και τι να περιμένετε για επιλογές μεταφοράς

Μετά από μια μακρινή πτήση, είναι πολύ βολικό να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε όταν προσγειωθείτε στον αφρικανικό προορισμό σας. Δεν περιλαμβάνονται οι τιμές των ταξί ή των λεωφορείων από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, καθώς τα ποσοστά κυμαίνονται καθημερινά. Βρείτε έναν τοπικό επιβάτη στην πτήση σας και να του ζητήσετε να πάτε πριν από την προσγείωση.

Πολλές αφρικανικές χώρες επιβάλλουν φόρο αναχώρησης που συνήθως πρέπει να καταβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ. Μερικές φορές ο φόρος περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου σας, αλλά μερικές φορές όχι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον $ 40 δολάρια στην τσέπη πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Αγκόλα

Η Αγκόλα διαθέτει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα Λουάντα .

Μποτσουάνα

Η Μποτσουάνα έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα, τη Γκαμπορόνε.

Αίγυπτος

Οι περισσότεροι διεθνείς επιβάτες θα φτάσουν στο Κάιρο ή στο Σαρμ ελ-Σέιχ. Οι εκδρομές συχνά περιλαμβάνουν μια εσωτερική πτήση στο Λούξορ.

Κάιρο

Σαρμ ελ-Σέιχ

Luxor

Αιθιοπία

Η Αιθιοπία έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα, την Αντίς Αμπέμπα.

Γκάνα

Η Γκάνα διαθέτει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα Ακρά.

Κενύα

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Κένυας βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα, το Ναϊρόμπι . Η Μομπάσα στην ακτή είναι ένα δημοφιλές σημείο εισόδου για πτήσεις charter από την Ευρώπη.

Ναϊρόμπι

Μομπάσα

Λιβύη

Η Λιβύη έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Τρίπολης.

Μαδαγασκάρη

Η Μαδαγασκάρη έχει μια μεγάλη διεθνή αεροπορική εταιρεία κοντά στην πρωτεύουσα της, Ανταναναρίβο.

Μαλάουι

Το Μαλάουι έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα της, Lilongwe. Το εμπορικό κεφάλαιο της χώρας, το Blantyre, διαθέτει επίσης ένα αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται κυρίως για περιφερειακές πτήσεις.

Lilongwe

Blantyre

Μάλι

Το Μάλι έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα του, το Μπαμάκο.

Μαυρίκιος

Ο Μαυρίκιος βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού.

Μαρόκο

Το Μαρόκο διαθέτει αρκετά διεθνή αεροδρόμια. το κύριο είναι στην Καζαμπλάνκα, όπου θα πετούσατε από τη Βόρεια Αμερική.

Casablanca

Μαρακές

Μοζαμβίκη

Η Μοζαμβίκη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια το ένα στο Μαπούτο και το άλλο στη Βηρία. Οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να πετάξουν στην πρωτεύουσα Maputo (στη νότια Μοζαμβίκη).

Ναμίμπια

Η Ναμίμπια έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα Windhoek.

Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι μια μεγάλη χώρα και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό οποιασδήποτε χώρας στην Αφρική. Η υποδομή δεν είναι μεγάλη, οπότε η πτήση στο εσωτερικό είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να φτάσετε γρήγορα (να είστε έτοιμοι για χάος). Η Νιγηρία έχει αρκετά μεγάλα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων το Kano (στο Βορρά) και το Abuja (πρωτεύουσα της Κεντρικής Νιγηρίας), αλλά το διεθνές αεροδρόμιο που οι περισσότεροι επισκέπτες είναι πιθανό να φτάσουν είναι λίγο έξω από τη νότια πόλη του Lagos.

Επανένωση

Ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για πολλούς Ευρωπαίους, το νησί Ρεουνιόν βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στον Μαυρίκιο. Υπάρχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το νησί.

Ρουάντα

Η Ρουάντα έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την πρωτεύουσα, το Κιγκάλι.

Σενεγάλη

Η Σενεγάλη έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ντακάρ. Η South African Airways πραγματοποιεί καθημερινές απευθείας πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Ντακάρ και το Delta έχει πτήσεις από Ατλάντα προς Ντακάρ.

Οι Σεϋχέλλες

Το κύριο διεθνές αεροδρόμιο των Σεϋχελλών βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί Mahe.

Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική έχει δύο κύρια διεθνή αεροδρόμια στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν. Το Durban διαθέτει επίσης διεθνές αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται κυρίως από περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες. Η Νότια Αφρική διαθέτει αρκετές αεροπορικές εταιρείες με χαμηλό προϋπολογισμό που πετούν σε περιφερειακό επίπεδο

Γιοχάνεσμπουργκ

Κέιπ Τάουν

Durban

Τανζανία

Η Τανζανία διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια, ένα εκτός της πρωτεύουσας Dar es Salaam (στον Ινδικό Ωκεανό) και το άλλο κοντά στην Αρούσα (και το Κιλιμάντζαρο). Οι πτήσεις με charter και ορισμένοι διεθνείς αερομεταφορείς πετούν απευθείας στη Νήσο Ζανζιβάρη (κωδικός αεροδρομίου: ZNZ)

Νταρ ες Σαλάμ

Arusha και Moshi (Βόρεια Τανζανία)

Τυνησία

Οι περισσότερες διεθνείς τακτικές πτήσεις προς την Τυνησία φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο λίγο έξω από την Τύνιδα. Η Τυνησία είναι ένας μεγάλος παραθαλάσσιος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους και πολλές πτήσεις charter προσγειώνονται στο Μοναστήρι (κωδικός αεροδρομίου: MIR), Sfax (κωδικός αεροδρομίου: SFA) και Djerba (κωδικός αεροδρομίου: DJE).

Ουγκάντα

Η Ουγκάντα ​​έχει ένα διεθνές αεροδρόμιο έξω από το Entebbe, το οποίο είναι ακόμα αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα Kampala.

Ζάμπια

Η Ζάμπια έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο έξω από την πρωτεύουσα της, τη Λουσάκα και ένα μικρότερο αεροδρόμιο στο Livingstone (κωδικός αεροδρομίου: LVI) το οποίο χρησιμοποιείται για περιφερειακές πτήσεις.

Ζιμπάμπουε

Η Ζιμπάμπουε έχει ένα σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα, τη Harare.