Υψηλή ζήτηση εργασίας και προοπτική σταδιοδρομίας στο Μίτσιγκαν

STEM και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Παρά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη του Ντιτρόιτ, το Μίτσιγκαν εξακολουθεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Upjohn Institute Blog, ο Μίτσιγκαν κατέλαβε την 5η θέση στο έθνος για θετική αύξηση της απασχόλησης από το 2009 έως το 2011.

STEM Jobs

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας του Μίτσιγκαν, ότι το κράτος εξακολουθεί να φιλοξενεί το δίκαιο μερίδιό του στις θέσεις εργασίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM).

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την EconomicModeling.com, Michigan κατέλαβε την 8η θέση στο έθνος (που συνδέεται με την Καλιφόρνια και τη Μινεσότα) για το τμήμα της θέσεις STEM.

Άλλες κατηγορίες στις οποίες το Μίτσιγκαν έχει υψηλότερο ποσοστό θέσεων εργασίας σε σύγκριση με άλλα κράτη περιλαμβάνουν την παραγωγή (κατασκευαστές μοντέλων μετάλλων, κατασκευαστές εργαλείων και εργαλείων), προετοιμασία τροφίμων, εξυπηρέτηση και, τέλος, επαγγέλματα υγειονομικής περίθαλψης

Επαγγέλματα Υγείας

Στην πραγματικότητα, η υγειονομική περίθαλψη μπορεί να είναι απλώς η βιομηχανία της επιλογής όταν εξετάζει την απασχόληση στο Μίτσιγκαν, καθώς πολλά επαγγέλματα της κατηγορίας είτε είναι σε υψηλή ζήτηση είτε πληρώνουν πολύ καλά. Σύμφωνα με τις κορυφαίες θέσεις εργασίας του Michigan για το 2012, οι νοσηλευτές, οι οικογενειακοί και γενικοί ιατροί και οι βοηθοί γιατρού είναι και οι δύο σε ζήτηση και πληρώνουν καλά.

Απασχόληση υψηλής ζήτησης που απαιτεί πτυχίο πανεπιστημίου

Το Τμήμα Τεχνολογίας, Διοίκησης & Προϋπολογισμού του Μίτσιγκαν δημιούργησε έναν κατάλογο των 50 θέσεων εργασίας του Μίτσιγκαν που καθορίζει τις υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας που αναμένεται να είναι σε υψηλή ζήτηση στο Μίτσιγκαν μέχρι το 2018.

Ενώ τα STEM και τα επαγγέλματα υγειονομικής περίθαλψης εκπροσωπούνται σίγουρα στον κατάλογο, υπάρχουν πολλά άλλα επαγγέλματα ενδιαφέροντος. Οι κορυφαίες θέσεις εργασίας που απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου περιλαμβάνουν:

Λίγο έως κανένα κολλέγιο

Σύμφωνα με το Hot 50 του Michigan, οι δέκα πρώτες θέσεις στον κατάλογο που απαιτούν δύο ή λιγότερα έτη σπουδών στο κολέγιο ή στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν:

Πού στο Michigan να βρουν θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με το Τμήμα Τεχνολογίας, Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Μίτσιγκαν, οι κορυφαίες τοποθεσίες για την ανάπτυξη της απασχόλησης στο Μίτσιγκαν (μέχρι το 2018) περιλαμβάνουν το Ann Arbor, τη Βορειοδυτική Κάτω Χερσόνησο, το Grand Rapids, το Central Michigan και το Muskegon.

Τούτου λεχθέντος, το EconomicModeling.com κατατάσσεται στις δύο περιοχές του Μίτσιγκαν στα 10 από τα πιο ανταγωνιστικά μετρό της Αμερικής από το 2010. Η περιοχή Grand Rapid-Wyoming κατατάχθηκε 7η σε εθνικό επίπεδο, ενώ η περιοχή Ντιτρόιτ-Ουράν-Λιβόνια κατατάχθηκε 10η.

Αυτοαπασχόληση και Καινοτομία

Ενώ τα STEM και τα επαγγέλματα υγειονομικής περίθαλψης είναι καλά στοιχήματα για την απασχόληση στο Μίτσιγκαν τα επόμενα χρόνια, το κράτος σημειώνει επίσης υψηλά σημάδια για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Άλλες στατιστικές εργασίας και σταδιοδρομίας

Πηγές