Φίλοι με λεπτές ίνες

Καμήλες, Yaks, Goats και Llamas Είναι "Οικογένεια" στο Tregellys Fiber Farm

Ξέρω δύο μητέρες που δεν μπορούν να κρατήσουν τα ονόματα των παιδιών τους ίσια. Λοιπόν, ήμουν εντυπωσιασμένος, καθώς ο Ed Cothey με αγάπη με εντυπωσίασε με την ονομασία μας, καθώς εισηγήθηκε τα 150 ζώα που μοιράζονται το σπίτι του στο Tregellys Fiber Farm στο Hawley , Μασαχουσέτη. Ναι, είπα καμήλες!

Ο Cothey και η σύζυγός του, Jody, αγόρασαν την αγροικία Dodge του 1806 το 1994 και το γραφικό παλαιό αγρόκτημα με πατάτες που βλέπει στους λόφους της δυτικής Μασαχουσέτης φιλοξενεί σήμερα ένα θησαυροφυλάκιο ζώων που παράγουν ίνες και το μεγαλύτερο στούντιο οργανικής φυσικής βαφής στην ανατολική ακτή , Αποχρώσεις φυσικό βραστήρα Dye Studio.

Ο μετασχηματισμός του ακινήτου ξεκίνησε με μια φαινομενικά αθώα χειρονομία. Η Cotheys διέθεσε ένα τρυπάνι ξύλου για μερικές γαλακτοπαραγωγές αίγες και γεννήθηκε η Tregellys, μια λέξη της Κορνουάλης που σημαίνει "κρυμμένη οικία". Οι γαλακτοπαραγωγές αίγες δεν διαρκούσαν πολύ - «δεν ήθελα να το καθημερινά γάλα», είπε ο Cothey. Οι αντικαταστάσεις τους ήταν τρεις λαλάδες, δύο χοίροι και δύο πρόβατα Merino. "Είχε ξεπεράσει απότομα", είπε.

Αυτό το "κρυμμένο" αγρόκτημα εργασίας και οι εξωτικοί κάτοικοι των ζώων, τα στούντιο ύφανσης, το εργαστήριο βαφής και το κατάστημα λιανικής πώλησης με νήματα, ακατέργαστες ίνες για handspinners, σετ πλεξίματος πλεκτών και τελικά χειροποίητα ρούχα, αξίζει να σταματήσετε την πεπατημένη διαδρομή ή ακόμα και ένα ξεχωριστό ταξίδι. Προσβάσιμο από τη διαδρομή 2, το μονοπάτι Mohawk, το Tregellys Fiber Farm καλωσορίζει τους επισκέπτες τις περισσότερες ημέρες από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., αλλά θα χρειαστεί να καλέσετε μπροστά (413) 625-9492, έρχονται. Σχολικές και άλλες ομαδικές επισκέψεις μπορούν επίσης να οργανωθούν με ραντεβού - τα παιδιά θα αγαπούν να δουν μια τέτοια ποικιλία ζώων σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ζωολογικό κήπο.

Τις μέρες της εβδομάδας, μπορείτε συχνά να παρακολουθήσετε τον εργάτη Jody McKenzie στην εργασία στο στούντιο βαφής.

Όποιος αγαπά να πλέκει και που εκτιμά τα ωραία υφάσματα θα πάει ga-ga όταν βλέπουν τα ζωντανά νήματα που δημιουργεί ο McKenzie. Κομμάτια νήματος και συστάδες ακατέργαστων ινών σε ένα ουράνιο τόξο βοτανικών αποχρώσεων τοποθετούν τους τοίχους του καταστήματος λιανικής πώλησης της φάρμας, το οποίο διαθέτει επίσης χειροποίητα κουβέρτες, σάλια, κασκόλ και χαλιά, πλέξιμο και ύφανση και ακόμη και πλήρες κιτ με όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε πουλόβερ χρησιμοποιώντας αυτά τα μοναδικά νήματα.

Ο Ed Cothey ήταν αγρότης και αλιέας βαθέων υδάτων για 28 χρόνια πριν έρχεται στην Αμερική και κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1996 μεταβίβασε δεξιότητες που έμαθαν ως εμπορικός ψαράς στο έργο της ύφανσης. Τα χειροποίητά του είναι ένα από τα πιο μοναδικά προϊόντα της φάρμας και αυτό λέει πολλά, δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε ίνες καμήλας απλά οπουδήποτε.

Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ινών που παράγονται στο Tregellys είναι μοχάρα από μια φυλή των γογγώων. Το μεγαλύτερο μέρος του μοχέρ αναμειγνύεται με μαλλί και περιστρέφεται στο Spinnery Green Mountain στο Putney, Βερμόντ. Περισσότερες εξωτικές ίνες παράγονται από τα πρόβατα Navajo Churro που κατοικούν στο αγρόκτημα, τα ισλανδικά πρόβατα, τα λαμάδες, τα yaks και τα καραμέλα Bactrian ή με δύο βέργες.

Οι Ed και Jody Cothey σώζουν πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα και επιδιώκουν να εκτρέψουν σπάνια είδη, συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν είναι παραγωγοί ινών γουναρικών. Το Tregellys Fiber Farm φιλοξενεί τα γαϊδούρια Baudet du Poitou, που πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη και σπανιότερη φυλή γαϊδάρων στον κόσμο, καθώς και σπάνια πουλιά όπως οι πάπιες από την Κίνα, οι μαύροι κύκνοι από την Αυστραλία και οι χήνες Shetland που εξαφανίζονται στις νήσους Shetland. Η Bess, μια καμήλα που εμφανίστηκε στην ταινία στην ταινία Antonio Banderas «Ο Δέκατος Τριακοσίων Πολεμιστής», ήταν υποσιτισμένος και ανόητος όταν οι Cotheys την έφεραν «στο σπίτι». Κάθε ζώο δεν έχει μόνο ένα όνομα, αλλά μια μοναδική ιστορία και ρόλο σε αυτήν την "οικογένεια" - ακόμα και το μικρό, ευερέθιστο σκυλί, του οποίου η δουλειά, όπως φαίνεται, ήταν να κρατήσει τα yaks στα δάχτυλα των ποδιών.

Επόμενη Σελίδα: Αν πάτε ...

Το Tregellys Fiber Farm, με τους εξωτικούς κατοίκους των ζώων, τα στούντιο ύφανσης, το εργαστήριο βαφής και το κατάστημα λιανικής πώλησης που διαθέτει νήματα, ακατέργαστες ίνες για handspinners, σετ πλεκτών πλεξίματος και τελικά χειροποίητα υφάσματα, αξίζει τον κόπο να απενεργοποιήσετε το μονοπάτι Mohawk ή ακόμα και ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Αν πηγαίνεις ...

Τοποθεσία: Το Tregellys Fiber Farm και Shades Natural Kettle Dye Studio βρίσκεται στο 15 Dodge Branch Road στο Hawley της Μασαχουσέτης.

Οδηγίες: Από τη διαδρομή 91, ακολουθήστε τη διαδρομή 2 (μονοπάτι Mohawk) Δυτική, περνάτε από τους καταρράκτες του Shelburne και αμέσως μετά το overpass, στρίψτε δεξιά στην διαδρομή 112 Νότια προς Ashfield. Στη γραμμή Ashfield / Buckland, στρίψτε δεξιά στην οδό Clesson Brook Road. Συνεχίστε 2-1 / 2 μίλια και κάνετε το τρίτο σας δεξιά επάνω στο δρόμο Dodge. Όταν οι περόνες δρόμου, συνεχίστε προς τα δεξιά. Το αγρόκτημα βρίσκεται στο τέλος αυτού του χωματόδρομου. Από τη διαδρομή 2 ανατολικά, στρίψτε αριστερά στη διαδρομή 112 Νότια προς Ashfield και προχωρήστε όπως παραπάνω.

Κλήση μπροστά: Πρέπει να καλέσετε μπροστά για να κάνετε ρυθμίσεις για να επισκεφθείτε το αγρόκτημα. Καλέστε (413) 625-6448 για να κανονίσετε την επίσκεψή σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε email στο Tregellys Fiber Farm, tregellysfibers@aol.com, για περισσότερες πληροφορίες.

Επόμενη Σελίδα: Περισσότερες Φωτογραφίες Tregellys Fiber Farm