Η ιστορία πίσω από το διάσημο Cafe του Χόλιγουντ στο Μισισιπή

Ο Marc Cohn είναι Αμερικανός τραγουδοποιός και βραβευμένος με βραβείο Grammy, ο οποίος διερευνά μουσικά είδη, όπως rock, folk και εναλλακτική χώρα. Με καθαρή αξία 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Cohn είναι πιο γνωστός για το τραγούδι του Walking in Memphis , το οποίο έγινε επιτυχία το 1991. Το τραγούδι έλαβε υποψηφιότητες όπως το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς και το βραβείο Grammy για την καλύτερη φωνητική παράσταση των ανδρών pop. Δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Cher, ο Lonestar, ο Barett Baber και ο Dustin Christensen κάλυψαν τα τραγούδια μεταξύ 1995 και 2015.

Στο τραγούδι υπάρχει μια γραμμή που παζλίζει ακόμα και τους διάφορους Memphians: «Τώρα ο Muriel παίζει πιάνο κάθε Παρασκευή στο Χόλιγουντ». Στη δεκαετία του 1980, ένας τραγουδιστής και πιανίστας ευαγγελίου που ονομάζεται Muriel Wilkins έπαιζε πράγματι το πιάνο κάθε βράδυ της Παρασκευής σε ένα καφέ που ονομάζεται Hollywood Cafe. Έχει εμφανιστεί στο Hollywood Cafe εδώ και χρόνια μαζί με άλλους θρυλικούς μουσικούς, όπως ο γιος του bluesman Son House.

Το 1986, ο Marc Cohn επισκέφθηκε το Hollywood Cafe και παρακολούθησε το Muriel για πάνω από μία ώρα. Τότε κλήθηκε να τραγουδήσει Amazing Grace μαζί της, που τον ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι του. Τελικά ένωσε μαζί της την οικογενειακή και μουσική ζωή του, και έγιναν κοντά - ακόμη και παρακολούθησε το γάμο του στη Νέα Υόρκη. Ο Cohn δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το νόημα του τραγουδιού περιβάλλει το ταξίδι που θα βαφτιστεί στον κόσμο της μουσικής μπλουζ, σαν μια "πνευματική αφύπνιση".

Το Cafe του Χόλιγουντ

Το Hollywood Cafe είναι ένα μικρό εστιατόριο που βρίσκεται 20 μίλια νότια της Μέμφιδας στο 1585 Old Commerce Road στο Robinsonville, Mississippi.

Το καφενείο είναι ακόμα ανοιχτό σήμερα και διαθέτει όλα τα νότια πράγματα, όπως το γατόψαρο, τα λαχανικά της χώρας και μια σωστή βοήθεια ψυχής.

Το Hollywood Cafe αναφέρθηκε επίσης από το διάσημο συγγραφέα John Grisham στο βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις, "A Time to Kill", και ήταν τακτικό πριν από τη δημοτικότητά του. Οι ταξιδιώτες που αναζητούν μια γευστική εμπειρία στο εστιατόριο του 1922 θα βιώσουν τη νότια φιλοξενία, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάθονται δίπλα σε πολιτικούς, διασημότητες και τουρίστες.

Πραγματα να κανεις

Η γύρω περιοχή του Hollywood Cafe περιλαμβάνει επίσης το County Tunica, το οποίο είναι γνωστό για τα περίφημα καζίνο όπως το Horseshoe, το Gold Strike και το Tunica Roadhouse. Βρίσκεται βόρεια του Μισισιπή, το Tunica είναι επίσης γνωστό για τα γήπεδα του γκολφ και είναι ένα κοινό σημείο εκκίνησης για το Μισισιπή Blues Trail, έναν αυτοκινητόδρομο με γραφικές διαδρομές μέσα από την ιστορία και τα σημεία ενδιαφέροντος. Οι ταξιδιώτες μπορούν να σταματήσουν από το Gateway To The Blues Visitor Centre & Museum πριν επισκεφθείτε ορόσημα όπως το Tunica RiverPark, το Μουσείο Tunica και το Bluesville Performance Hall.

Μερη για φαγητο

Αφού επισκεφθείτε το Hollywood Cafe, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μερικές επιπλέον τοπικές κηλίδες για να φάτε. Το Blue & White Restaurant είναι ένα αμερικανικό diner που είναι ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα και φιλικό για χορτοφάγους. Εκείνοι που αναζητούν μια φανταστική επιλογή μπορούν να επιλέξουν το Jack Binions Steak House και οι άνθρωποι που επιζητούν ότι στο μεταξύ μπορούν να σταματήσουν δίπλα στην πλατεία Village Square Buffett για ένα μείγμα ποικιλίας χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επιλογές. Φθηνότερες επιλογές περιλαμβάνουν το Burz Bar 80z, το Μεξικό Grill, το Waffle House και το Downtown Deli του Jeffcoat.