Καταλονία Ταξιδιωτικός Οδηγός

Τι να κάνετε στην Καταλονία

Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Καταλονία κατευθύνονται κατευθείαν στη Βαρκελώνη όταν επισκέπτονται την περιοχή - και πολύ σωστά, καθώς είναι ο καλύτερος προορισμός της Ισπανίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα στην Καταλονία.

Πόλεις και κωμοπόλεις στην Καταλονία

Μεγάλες πόλεις και καταστήματα στην Καταλονία, κατά σειρά «σημασίας» για τον τουρίστα:

  1. Βαρκελώνη
  2. Figueres
  3. Tarragona
  4. Girona
  5. Sitges

Καταλονία σε μια εβδομάδα

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε μια εβδομάδα στη Βαρκελώνη, αλλά αν θέλετε να δείτε περισσότερα από την περιοχή, δοκιμάστε αυτό το δρομολόγιο:

Ξεκινήστε στο Figueres - περάστε μισή ημέρα στο μουσείο Dali και το υπόλοιπο της ημέρας στη Girona, όπου θα πρέπει να μείνετε τη νύχτα. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τη Βαρκελώνη και περάστε εκεί πέντε ημέρες. Τελειώστε με μια μέρα στην Ταραγόνα.

Καταρράκτες της Καταλονίας

Πώς να φτάσετε στην Καταλονία

Η Καταλονία βρίσκεται στα σύνορα με τη Γαλλία, έτσι είναι μια μεγάλη πρώτη στάση όταν επισκέπτεστε την Ισπανία πάνω από τη γη. Η Βαρκελώνη είναι επίσης καλά συνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ισπανία με τρένο και λεωφορείο υψηλής ταχύτητας. Εναλλακτικά, αν θέλετε να πετάξετε, υπάρχουν τρία διεθνή αεροδρόμια στην Καταλονία .

Ξεναγήσεις της Καταλονίας

Η Βαρκελώνη είναι μια τόσο δημοφιλής πόλη που πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τη Βαρκελώνη μόνο όταν βρίσκονται στην περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας.

Υπάρχει σίγουρα αρκετό να κάνετε στη Βαρκελώνη για να σας διασκεδάσουμε για λίγες μέρες ή εβδομάδες (διαβάστε περισσότερα σε αυτόν τον Τουριστικό Οδηγό της Βαρκελώνης ), αλλά θα ήταν ντροπή να παραμελούν ορισμένα από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής. Για όσους βιάζονται, ή εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο και δεν θέλουν να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, μια οργανωμένη περιήγηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την περιοχή.

Ξενάγηση των Figueres του Νταλί και της Εβραϊκής Χιρόνας

Συνδυάστε ένα ταξίδι στο Figueres, τη γενέτειρα του Ισπανό καλλιτέχνη Salvador Dalí, με ένα ταξίδι στη Χιρόνα, το οποίο έχει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα εβραϊκά τρίμηνα στην Ευρώπη.

Το μουσείο Dalí στο Figueres είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του και πρέπει να το πιστέψετε - το πιο σουρεαλιστικό θέαμα που θα δείτε στο ταξίδι σας στην Καταλονία - καλά, εκτός από τα έργα ζωγραφικής του Dalí μέσα στο μουσείο!

Αφού τραβήξετε τα αριστουργήματα του Ντάλι, θα επισκεφτείτε τη Χιρόνα και την καλά διατηρημένη εβραϊκή συνοικία της. Θα είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε τη Χιρόνα σε μεγάλο βαθμό μόνοι σας.

Ξεναγήσεις του Δήμου Χιρόνα και της Κόστα Μπράβα

Η Χιρόνα έχει μακρά ιστορία, που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε γύρω στο 76 π.Χ. Ο ποταμός Onyar διαχωρίζει καταλλήλως την πόλη σε δύο, χωρίζοντας την παλιά πόλη από τη νέα. Η περιήγηση θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στο Santuari dels Angels, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα σε ολόκληρη την περιοχή της Girona. Από εδώ θα φτάσετε στο Pals, μια μικρή πόλη που μεγάλωσε από ένα φρούριο. Από τους Pals κατευθυνθείτε στο ψαροχώρι Calella de Palafrugell, περνώντας το Begur στο δρόμο. Οι καθαρές γραμμές των ασβεστωμένων κατοικιών θα είναι εμφανείς εδώ και θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε τις βραχώδεις ακτές ή ίσως να κάνετε μια βουτιά στα φιλόξενα νερά.

Ξενάγηση της Ρωμαϊκής Ταραγόνα και των παραλιών του Sitges

Μετά την Μερίδα στην Εξτρεμαδούρα, η Ταραγόνα έχει τα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια στην Ισπανία. Η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Iberia (το ρωμαϊκό όνομα για την Ισπανία), το Tarragona έχει ένα θαυμάσιο υδραγωγείο και τα ερείπια ενός ρωμαϊκού αμφιθέατρου για να εξερευνήσετε, πριν την περιήγησή σας στο Roc de Sant Gaieta, ένα μικρό χωριό μεσογειακού στιλ με το μίγμα των σπιτιών ψαράδων του Ibizan, των αυλών της Σεβίλλης και της επιρροής των Ρωμαίων-Γκρέκο.

Τέλος, μια επίσκεψη στις αμμώδεις παραλίες του Sitges, όπου θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τον ήλιο.