Τουριστικός οδηγός για τη Χιρόνα

Τι να κάνετε στη Χιρόνα, πέρα ​​από το αεροδρόμιο

Για πολλούς, η Girona είναι αεροδρόμιο και όχι πόλη - ένας φτηνός τρόπος να φτάσει στην Ισπανία με τη Ryanair και τίποτα περισσότερο. Αλλά η Χιρόνα είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε για τις δικές της αξίες.

Ένα δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι από τη Βαρκελώνη παίρνει το Figueres και τη Girona , δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε τόσο Girona και το εξαιρετικό Μουσείο Salvador Dali σε ένα ταξίδι.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Χιρόνα

Κάθε φορά που οι Ryanair έχουν τις πτήσεις τους στη Χιρόνα σε χαμηλές τιμές (που είναι αρκετά συχνά).

Δραστηριότητες σε Χιρόνα

Πόσο καιρό για να μείνετε στη Χιρόνα

Αν έρχεστε στη Χιρόνα σε μία από αυτές τις πρωινές πτήσεις Ryanair, τότε θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον την πρώτη σας μέρα και νύχτα εδώ. Θα μπορούσατε να γεμίσετε τη δεύτερη μέρα με τα μουσεία της πόλης.

Ημερήσιες εκδρομές από τη Χιρόνα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την Girona είναι ότι κάνει πολλά μέρη στη βόρεια Καταλονία πολύ πιο προσιτά από ό, τι αν προσπαθούσατε να φτάσετε σε αυτά από τη Βαρκελώνη, ιδιαίτερα το Μουσείο Νταλί στο Figueres .

Πού να έχω;

Στη Βαρκελώνη , βέβαια.

Απόσταση από τη Χιρόνα

Από τη Βαρκελώνη 100χλμ-1 ώρα με το αυτοκίνητο, 1 ώρα με το τρένο. Δεν βολικό λεωφορείο.

Από τη Μαδρίτη 700χλμ-7 ώρες με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει τρένο ή λεωφορείο.

Από τη Σεβίλλη 1124km-12h με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει τρένο ή λεωφορείο.

Πρώτες εντυπώσεις

Η Girona είναι μια τέλεια πρώτη στάση στις ισπανικές διακοπές σας .

Κάντε μια σύντομη βόλτα από το σταθμό των λεωφορείων / τρένων που διασχίζει τη Βαρκελώνη και τη Gran Via de Jaume I. Διασχίστε τον ποταμό και θα βρείτε το κέντρο τουριστικών πληροφοριών στην Rambla de la Libertat, όπου μπορείτε να πάρετε έναν καλό χάρτη της περιοχής.

Οι δρόμοι και οι πλατείες γύρω από το κέντρο πληροφοριών, όπως το Ciutadans, η Plaça del Vi και η προαναφερθείσα Rambla de la Libertat, έχουν μια σειρά από ευχάριστες καφετέριες και μπαρ. Διαφέρουν σημαντικά στην τιμή και στην ποιότητα - αποφεύγουν τα πραγματικά φτηνά πράγματα που απευθύνονται στους τουρίστες και πάνε για κάτι δύο ή τρία ευρώ περισσότερο - θα είναι πολύ καλύτερα.

Πέρα από αυτούς τους δρόμους είναι όπου τα πράγματα γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα, με μια σειρά από πλατείες, στενά δρομάκια και εκκλησίες, πριν συναντήσετε τον καθεδρικό ναό. Αλλά μην σταματήσετε εκεί, συνεχίστε πέρα ​​από τον καθεδρικό ναό για να βρείτε μερικούς όμορφους κήπους.

Μόλις τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα ξεραθούν, διπλό πίσω, διασχίζουν τον ποταμό και επισκέπτονται την Plaça de la Independencia, μια ζωντανή πλατεία που είναι ιδανική για να τελειώσετε τη βόλτα σας.