Ζώνη σταθερότητας φυτών στο Μέμφις, Τενεσί

Εάν έχετε διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο κηπουρικής ή έχετε περιηγηθεί σε έναν κατάλογο σπόρων, έχετε δει πιθανώς μια αναφορά σε "ζώνες". Τεχνικά γνωστές ως ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών, αποκαλούνται μερικές φορές κλιματολογικές ζώνες, ζώνες φύτευσης ή ζώνες κηπουρικής. Η ζώνη στην οποία ζείτε καθορίζει ποια φυτά θα ευδοκιμήσουν και πότε θα πρέπει να φυτευτούν.

Memphis, Tennessee βρίσκεται στην κλιματική ζώνη 7, τεχνικά τόσο 7α όσο και 7b, αν και σπάνια θα δείτε μια διάκριση μεταξύ των δύο βιβλίων και καταλόγων.

Οι Ζώνες Ζωτικής Ικανότητας USDA καθορίζονται από τη μέση ετήσια ελάχιστη θερμοκρασία χειμώνα, κάθε Ζώνη αντιπροσωπεύει ένα τμήμα 10 βαθμών Φαρενάιτ με ελάχιστες θερμοκρασίες. Υπάρχουν 13 ζώνες, αν και οι περισσότερες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ταιριάζουν μεταξύ των ζωνών 3 και 10.

Η ζώνη 7 εμφανίζει τυπικά την τελευταία ημερομηνία χωρίς παγετό την άνοιξη μέχρι τις 15 Απριλίου και την τελευταία ημερομηνία χωρίς παγετό το φθινόπωρο στις 30 Οκτωβρίου, αν και οι ημερομηνίες αυτές μπορεί να διαφέρουν μέχρι δύο εβδομάδες. Η ζώνη του Memphis είναι πολύ ευπροσάρμοστη και τα περισσότερα φυτά εκτός από τα τροπικά φυτά μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα στην περιοχή.

Μερικά από τα καλύτερα ετήσια λουλούδια για τη Ζώνη 7 είναι μαργαρίτες, impatiens, snapdragons, γεράνια και ηλιοτρόπια. Όποιος έχει επισκεφτεί το ηλιοτρόπιο στο Agricenter κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ξέρει να είναι αλήθεια!

Μερικά από τα καλύτερα πολυετή λουλούδια για τη Ζώνη 7 περιλαμβάνουν μαύρα μάτια Susans, hostas, χρυσάνθεμα, clematis, ίριδες, παιώνια και ξεχνάμε.

Οι ζώνες ανθεκτικότητας προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως κατευθυντήριες γραμμές αντί για σκληρούς και γρήγορους κανόνες. Πολλοί παράγοντες εμπλέκονται στην επιτυχία ενός φυτού, συμπεριλαμβανομένης της βροχόπτωσης, του επιπέδου σκιάς, της φυτικής γενετικής, της ποιότητας του εδάφους και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους παρακάτω πόρους:

Ενημερώθηκε από τον Holly Whitfield τον Νοέμβριο του 2017