Μήπως έχει χιόνι στο Μέμφις;

Στατιστικά, το Μέμφις λαμβάνει κατά μέσο όρο 3 ίντσες χιόνι ετησίως. Το ποσό αυτό κατανέμεται στη διάρκεια του χειμώνα και μπορεί να περιλαμβάνει αρκετές διαφορετικές χιονοπτώσεις.

Η μέση χιονόπτωση τον Ιανουάριο είναι 2 ίντσες και η μέση χιονόπτωση τον Φεβρουάριο είναι 1 ίντσα, ενώ υπάρχει τόσο μικρό χιόνι που δεν υπάρχει μέση χιονόπτωση τους υπόλοιπους 10 μήνες.

Πολλοί μακροχρόνιοι κάτοικοι του Μέμφις υποστηρίζουν ότι η πόλη χρησιμοποίησε περισσότερο χιόνι από ό, τι σήμερα.

Οι θεωρίες για να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους θα συμβεί αυτό είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ιδέα ότι τα μπλόφα του ποταμού Μισισιπή εκτρέπουν το χιόνι και η «Πυραμιδική θεωρία» που υποδηλώνει ότι η Bass Pro Pyramid αποκλίνει από τις δύσκολες καταιγίδες του χιονιού. Το τελευταίο παραμένει αναπόδεικτο και είναι εξαιρετικά απίθανο.

Οι δύο μεγαλύτερες χιονοπτώσεις στην ιστορία του Μέμφις συνέβησαν πριν από δεκαετίες, δίνοντας κάποια πίστη στην αντίληψη ότι η πόλη είδε περισσότερο χιόνι. Η πρώτη από αυτές τις χιονοπτώσεις σημειώθηκε μεταξύ 16 και 17 Μαρτίου 1892 και κατέθεσε ένα πλήρες 18 ίντσες του χιονιού στο έδαφος. Το δεύτερο συνέβη στις 22 Μαρτίου 1968, όταν η πόλη κατέληξε με εντυπωσιακό 16,5 ίντσες χιόνι.

Ενώ το Memphis δεν μπορεί να πλησιάσει τη μέση χιονοστιβάδα (25 ίντσες ετησίως), είναι πιθανότερο η πόλη να ζήσει αρκετές μέρες με χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις όπως πάγο, χιόνι και παγωμένη βροχή κάθε χρόνο.

Μπορείτε σίγουρα να περιμένετε κάποιες χειμερινές και παγωμένες μέρες αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Το 1994, το Μέμφις χτυπήθηκε από μια μεγάλη καταιγίδα πάγου που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα δέντρα και τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας περισσότερους από 300.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρισμό για μέρες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εβδομάδες.