Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στο Λιντς με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα

Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στο Λιντς

Το Λιντς απέχει περίπου 195 μίλια, βόρεια της πλατείας Trafalgar Square του Λονδίνου. Είναι η γενέτειρα του εικονικού βρετανικού σήματος Marks & Spencer και είναι σήμερα μία από τις πρωτεύουσες μόδας, τροφίμων και αθλημάτων της Αγγλίας. Το Royal Armouries Museum στο Λιντς είναι το μέρος για να επισκεφθείτε για αυθεντικές αποχρώσεις και να δείτε πλήρες σετ πανοπλισμού σαμουράι. Αποτελεί επίσης το μοναδικό πλήρες σύνολο ινδικών πανοπλιών οπλισμού, το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό θέαμα.

Είτε πηγαίνετε στο κατάστημα, να δειπνήσετε, να επισκεφθείτε ένα μουσείο, είτε να καλύψετε την αγαπημένη σας ομάδα, αυτοί οι πόροι πληροφοριών θα σας επιτρέψουν να συγκρίνετε τις επιλογές ταξιδιού.

Διαβάστε περισσότερα για το Leeds .

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Τα τρένα της Virgin East Coast τρέχουν στο σταθμό Leeds από το London Kings Cross κάθε μισή ώρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες, 10 λεπτά. Οι ναύλοι το 2017 ξεκίνησαν σε περίπου £ 44 για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής που αγοράστηκε εκ των προτέρων ως δύο εισιτήρια μονής κατεύθυνσης εκτός αιχμής. Αυτός ο ναύλος περιλάμβανε την έξοδο από το Λονδίνο μεταξύ 9:35 π.μ. και 10:35 π.μ. και αφήνοντας το Λιντς από τις 9 μ.μ. έως τις 11 το βράδυ. Χρησιμοποιώντας το Εθνικό Δίκτυο Σιδηροδρόμων Ερευνών φτηνότερων ναύλων, βρήκαμε ένα ακόμη φθηνότερο ναύλο των £ 38, είμαι και επιστρέφω στις 10:25 π.μ., αν και δεν είναι μια ιδιαίτερα πρακτική λύση.

Ταξιδιωτικές συμβουλές του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες εταιρείες σιδηροδρόμων προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προκαταβολής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "επιστροφής", καθώς είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Για να βρείτε τα φθηνότερα ναύλα, χρησιμοποιήστε το National Rail Reach Finder (Φτηνές τιμές αναζήτησης). Αν σχεδιάζετε μπροστά και είστε ευέλικτοι όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Όταν συμπληρώσετε τη φόρμα αναζήτησης στον ανιχνευτή των ναύλων, σημειώστε τα κουτάκια "Οποιαδήποτε ώρα" προς τα δεξιά για τις καλύτερες προσφορές.

Με λεωφορείο

Οι εθνικοί λεωφορείοι της National Express εκτελούν λεωφορεία από το Λονδίνο προς το Λιντς από το σταθμό Victoria Coach Station Τα λεωφορεία φεύγουν κάθε μισή ώρα μέχρι τις 11:30 π.μ. και στη συνέχεια κάθε ώρα μέχρι τις 8 μ.μ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, 30 λεπτά. Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online. Χρησιμοποιήστε τον online ανιχνευτή ναύλων για να πάρετε τα φθηνότερα εισιτήρια.

UK Travel Tip Η National Express προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό διαφημιστικών εισιτηρίων "funfare" που είναι πολύ φθηνά (£ 6.50 για ναύλο £ 39.00, για παράδειγμα). Αυτά μπορούν να αγοραστούν μόνο στο διαδίκτυο και συνήθως δημοσιεύονται στον ιστότοπο ένα μήνα έως λίγες εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Αξίζει να ελέγξετε τον ανιχνευτή ιστότοπων για να δείτε εάν τα εισιτήρια "funfare" είναι διαθέσιμα για το ταξίδι που επιλέξατε.

Με το αυτοκίνητο

Το Leeds βρίσκεται 195 μίλια βόρεια του Λονδίνου μέσω των αυτοκινητοδρόμων M1 και M621. Χρειάζονται περίπου τρεις ώρες, 40 λεπτά για να οδηγείτε σε τέλειες συνθήκες. (Λόγος συμβουλών: ποτέ δεν είναι τέλειες συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο Μ1, έτσι ώστε να σχεδιάσετε ρεαλιστικά ένα ταξίδι τεσσάρων ωρών ή και περισσότερο) . Είναι επίσης λιγότερο από μία ώρα από το York μέσω του A64. Λάβετε υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως μεγαλύτερη από $ 1.50 έως $ 2.00 ανά τετραγωνικό.

Από τον αέρα

Αν βιάζεστε πραγματικά, μπορείτε να πετάξετε στο Αεροδρόμιο Leeds Bradford από το Λονδίνο Heathrow. Η πτήση διαρκεί περίπου μία ώρα και κοστίζει μεταξύ £ 95 και £ 260 μετ 'επιστροφής. Τον Ιούλιο του 2017, η British Airways διαφημίζει το καλύτερο αεροπορικό εισιτήριο μετ 'επιστροφής, στις £ 93. Υπάρχουν φθηνά δρομολόγια λεωφορείων και πούλμαν από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης, αλλά μέχρι να φτάσετε τουλάχιστον μισή ώρα σε κάθε άκρο της διαδρομής (εάν το ταξίδι αρχίζει στο Heathrow κατά τη διάρκεια της ώρας) καλύτερα να πάρετε το τρένο.