Οδηγός για την Τελετή των Κλειδιών στον Πύργο του Λονδίνου

Αιώνια παράδοση συμβαίνει κάθε βράδυ

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ μεγάλο για την παράδοση και ιδιαίτερα για κάθε παράδοση που έχει να κάνει με τον μονάρχη. Η τελετή των κλειδιών στον Πύργο του Λονδίνου , ένα μεσαιωνικό φρούριο που χτίστηκε από τον William the Conqueror το 1066, είναι ένα τέτοιο και χρονολογείται από αιώνες. Ουσιαστικά, απλά κλείνει όλες τις πόρτες στον Πύργο του Λονδίνου και οι επισκέπτες επιτρέπεται να συνοδεύσουν τον υπεύθυνο για όσο διάστημα εφαρμόζουν εκ των προτέρων.

Αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από την εξασφάλιση της μπροστινής πόρτας τη νύχτα. Η τελετή των κλειδιών περιλαμβάνει το επίσημο κλείδωμα των διάσημων πύλων στον Πύργο του Λονδίνου . Ο Πύργος πρέπει να είναι κλειδωμένος επειδή στεγάζει τα Κοραλλιογενή Κοσμήματα και έχει συμβεί με τον ίδιο τρόπο κάθε βράδυ για περίπου επτά αιώνες.

Τι συμβαίνει

Κατά τη διάρκεια της τελετής των κλειδιών, ο επικεφαλής Yeoman Warder συνοδεύεται γύρω από τον Πύργο που κλειδώνει όλες τις πόρτες μέχρι να "αμφισβητηθεί" από τον φρουρό, τον οποίο πρέπει να απαντήσει πριν ολοκληρώσει την εργασία. Η ίδια διατύπωση χρησιμοποιήθηκε κάθε βράδυ για εκατοντάδες χρόνια, εκτός από το όνομα του κυρίαρχου μονάρχη.

Οι επισκέπτες γίνονται δεκτοί στον Πύργο υπό συνοδεία στις 21:30. Μεταξύ 40 και 50 επισκεπτών γίνονται δεκτοί να παρακολουθήσουν την Τελετή των Κλειδιών κάθε βράδυ.

Κάθε βράδυ, ακριβώς στις 9:52 μ.μ., ο Chief Yeoman Warder του Πύργου βγαίνει από τον Πύργο Byward, ντυμένος με κόκκινο χρώμα, φέρνοντας ένα φανάρι κεριού στο ένα χέρι και τα Κλειδιά της Βασίλισσας στο άλλο.

Περπατάει στην Πύλη του Τραβητή για να συναντήσει μεταξύ δύο και τεσσάρων μελών του συντάγματος των δασών Foot Guards, που τον συνέδεσαν καθ 'όλη τη διάρκεια της τελετής. Ένας στρατιώτης παίρνει το φανάρι, και περπατούν στο βήμα προς την εξωτερική πύλη. Όλοι οι φύλακες και οι αστυνομικοί που υπηρετούν χαιρετούν τα κλειδιά της βασίλισσας καθώς περνούν.

Ο Warder κλειδώνει την εξωτερική πύλη και γυρνάνε πίσω για να κλειδώσουν τις πύλες βελανιδιάς των πύργων του Μεσαίωνα και των Πύργων.

Και οι τρεις επιστρέφουν στη Πύλη του Τραβητή, όπου τους περιμένει ένας φρουρός. Κατόπιν αυτός ο διάλογος αρχίζει:

Sentry: "Σταματήστε, που έρχεται εκεί;"

Επικεφαλής Yeoman Warder: "Τα κλειδιά."

Sentry: "Ποια είναι τα κλειδιά;"

Warder: Τα κλειδιά της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Sentry: "Περάστε τότε, όλα καλά."

Και οι τέσσερις άνδρες περπατούν στην καμάρα του αιματηρού πύργου και προς τα βήματα προς τα πόδια, όπου βρίσκεται η κύρια φρουρά. Ο αρχηγός Yeoman Warder και η συνοδεία του σταματούν στους πρόποδες των βημάτων και ο υπεύθυνος αξιωματικός δίνει εντολή στη φρουρά και συνοδεία για να παρουσιάσει τα όπλα.

Ο Chief Yeoman Warder κινείται δύο βήματα προς τα εμπρός, ανεβάζει το καπό του Tudor ψηλά στον αέρα και καλεί "Θεός να διατηρήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ". Ο φρουρός απαντάει στο "Amen" ακριβώς όπως το ρολόι χτυπά στις 10 μ.μ. και το "The Duty Drummer" ακούγεται το τελευταίο μήνυμα στο σφυρί του.

Ο αρχηγός Yeoman Warder παίρνει τα κλειδιά πίσω στο σπίτι της Βασίλισσας και η φρουρά απέρριψε.

Πριν και μετά την τελετή, ένας Yeoman Warder που ενεργεί ως οδηγός παρέχει περισσότερες εξηγήσεις για τον Πύργο του Λονδίνου και την ιστορία του. Οι επισκέπτες συνοδεύονται στην έξοδο στις 10:05 μ.μ.

Πώς να πάρετε εισιτήρια

Τα εισιτήρια είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο εκ των προτέρων. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση αυτών των εισιτηρίων μόλις αποφασίσετε να πάτε, αφού έχουν κλείσει μήνες πριν και συχνά μέχρι ένα χρόνο εκ των προτέρων και δεν υπάρχει λίστα αναμονής.

Για να εφαρμόσετε πρέπει να συμπεριλάβετε όλα τα ονόματα στο κόμμα σας. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μέχρι έξι σε μια ομάδα μεταξύ 1 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου και έως 15 σε μια ομάδα μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 31 Μαρτίου.

Σημαντικές σημειώσεις

Όταν πηγαίνετε στην τελετή των κλειδιών, πάρτε το αρχικό σας εισιτήριο που εκδόθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου. Οι καθυστερημένοι δεν θα γίνουν δεκτοί, οπότε είναι επιτακτικό να είστε εγκαίρως για αυτό το γεγονός. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες εγκαταστάσεις τουαλέτας ή αναψυκτικού και δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από κανένα μέρος της τελετής.