Λονδίνο προς Υόρκη με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στην Υόρκη

Οι καλές σιδηροδρομικές συνδέσεις κάνουν το York πιο προσβάσιμο από το κεντρικό Λονδίνο από ό, τι νομίζετε, δεδομένης της απόστασης των 210 μιλίων (το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων πρέπει να έχει επιλέξει το York για έναν καλό λόγο). Είναι λίγο βαρύ ταξίδι για μια ημερήσια εκδρομή από την πρωτεύουσα. Αλλά αν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια πολύ σύντομη επίσκεψη και δεν σας πειράζει να περάσετε τέσσερις ώρες σε τρένα (περίπου δύο ώρες κάθε φορά), θα μπορούσατε να τραβήξετε λίγο χρόνο σε αυτή τη δημοφιλή πόλη με τείχη.

Η Υόρκη βρίσκεται επίσης σε προνομιακή θέση στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και στο μέσο της διαδρομής στη δημοφιλή διαδρομή μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες και συμβουλές για να αποφασίσετε μεταξύ των επιλογών μεταφοράς.

Περισσότερα για το York.

Πώς να φτάσετε στο York

Με το τρένο

Τα Virgin Trains τρέχουν τρία ή τέσσερα τρένα μια ώρα κατά μήκος της κύριας γραμμής της Ανατολικής Ακτής προς το σταθμό του York από το σταθμό London King's Cross. Οι περισσότεροι είναι άμεσες υπηρεσίες, αλλά στο τρένο στο Ντόνκαστερ σταματάει μία ώρα ανά ώρα και συνεπάγεται την αλλαγή σε υπηρεσία σταυροδρόμι για το τελευταίο σκέλος της Υόρκης. Υπάρχει μικρή χρονική διαφορά μεταξύ των άμεσων και των διασυνοριακών υπηρεσιών, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου δύο ώρες. Αυτή είναι μια δημοφιλής διαδρομή, έτσι ώστε τα τρένα να φύγουν από το Λονδίνο τακτικά από τις 6:15 π.μ. έως τις 22:00. Το φθηνότερο από την κορυφή, πρόβλεψη επιστροφής (μετ 'επιστροφής) - το οποίο υποβλήθηκε για τον Απρίλιο του 2018 - ήταν £ 38 όταν αγοράστηκε ως δύο εισιτήρια με μονό (ή μονόδρομο). Τα εισιτήρια μετ 'επιστροφής για αυτή τη διαδρομή μπορούν να κοστίζουν έως και τρεις φορές περισσότερο, οπότε θυμηθείτε να κλείσετε ξεχωριστά εισιτήρια μιας ημέρας και να κάνετε κράτηση μερικές εβδομάδες νωρίτερα αν μπορείτε.

Ταξιδιωτική συμβουλή του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες σιδηροδρομικές εταιρείες προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προπληρωμής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "μετ 'επιστροφής", καθώς είναι συχνά (αλλά όχι πάντα) φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής.

Με λεωφορείο

Το National Express εκτελεί τουλάχιστον τέσσερις απευθείας δρομολόγια την ημέρα στη Γιόρκ (απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό York) από το London Coach Station. Το ταξίδι διαρκεί πέντε και μισή ώρα, αλλά υπάρχουν αρκετά γρήγορα δρομολόγια κάθε μέρα που διαρκούν πέντε ώρες και 15 λεπτά. Τα μακρύτερα ταξίδια συνήθως σταματούν στο Λιντς. Ο ναύλος μετ 'επιστροφής είναι κάτω από £ 40 όταν είναι κρατημένος ως δύο εισιτήρια μονής κατεύθυνσης. Ωστόσο, αν πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική κράτηση τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, θα μπορούσατε να προσγειώσετε εισιτήρια για λιγότερο από 30 λεπτά με ταξίδι μετ 'επιστροφής, συμπεριλαμβανομένου ενός τέλους κράτησης £ 1. Αναζητήστε το πλαίσιο "Χαμηλά κόμιστρα" στην αρχική σελίδα της National Express για να πάρετε τα χαμηλότερα online τέλη.

Νέο το 2018, μπορείτε τώρα να πληρώσετε για τα λεωφορεία National Express με το Amazon. Αν έχετε λογαριασμό Amazon, μπορείτε να πληρώσετε γρήγορα τα εισιτήρια χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε λογαριασμό στην εταιρεία λεωφορείων ή να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία πληρωμής σας.

Συμβουλή ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου - Πριν να κλείσετε το εισιτήριό σας, ανατρέξτε στο πλαίσιο "Χαμηλός ναύλος" στην εθνική σελίδα της National Express. Η εταιρεία προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό ταξιδιωτικών εισιτηρίων στις πιο δημοφιλείς διαδρομές που είναι £ 5 σε κάθε τρόπο. Οι προορισμοί αλλάζουν συχνά και ίσως να μην βρείτε τη Γιόρκ στη λίστα, αλλά είναι σίγουρο ότι αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Εάν υπάρχουν ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις διαθέσιμες όταν θέλετε να ταξιδέψετε, θα τις βρείτε και σε αυτή τη σελίδα.

Με το αυτοκίνητο

Η Υόρκη βρίσκεται 210 μίλια βόρεια του Λονδίνου μέσω του δικτύου αυτοκινητοδρόμων M1 / ​​M62. Χρειάζονται 4 με 5 ώρες για να οδηγείτε. Λάβετε υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο) και η τιμή μπορεί να ισούται περίπου με 5,50 δολάρια το γαλόνι ή περισσότερο.

UK Travel Tip - Η Υόρκη είναι μια μικρή, μεσαιωνική μεσαιωνική πόλη που είναι πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες. Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε στην Υόρκη, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Park & ​​Ride της πόλης. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν σε μία από τις έξι εγκαταστάσεις Park & ​​Ride που δακτυλογραφούν την πόλη. Το ταξίδι μετ 'επιστροφής για το λεωφορείο προς το κέντρο της πόλης και πίσω, το 2018, κοστίζει £ 3,10. Ένας ενήλικας που πληρώνει εισιτήριο μπορεί να πάρει μέχρι τρία παιδιά κάτω των 16 ετών δωρεάν σε αυτό το πρότυπο εισιτήριο - ένα πραγματικό όφελος για οικογενειακούς ταξιδιώτες. Μόλις βρίσκεστε μέσα στα τείχη της πόλης της Υόρκης, δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε.