Η οικογένειά της πετά σχεδόν απαλλαγμένη στις αεροπορικές εταιρείες Southwest Airlines και έτσι μπορεί και η δική σας

Για τις οικογένειες που πετούν στους προορισμούς διακοπών, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Δεν είναι φτηνό.

Η ελεύθερη ή σχεδόν ελεύθερη αεροπορική εισιτήριο είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του ταξιδιού και η Lyn Mettler έχει ανακαλύψει πώς να την επιτύχει για την τετραμελή οικογένειά της.

Με τη στρατηγική αξιοποίηση του συστήματος Rapid Rewards της Southwest Airlines, ο ανεξάρτητος συγγραφέας ταξιδιών και blogger κατάφερε να ταξιδέψει με την οικογένειά του από το σπίτι τους στην Ιντιάνα σε έξι διαφορετικούς προορισμούς, όπως το Ντένβερ, το Fort Myers και το Σαν Ντιέγκο.

Χρησιμοποίησαν περίπου 175.000 μίλια και κατέβαλαν λιγότερα από $ 100 για την οικογένειά της να πετάξει κάθε πτήση γύρου-ταξιδιού.

Η Lyn το πέτυχε αυτό με την εγγραφή για πιστωτικές κάρτες που προσέφεραν μπόνους σημείων στη Southwest Airlines. Έπειτα πραγματοποίησε αγορές όπως κανονικά. Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία της ήταν να πληρώνει τους λογαριασμούς της πιστωτικής κάρτας μηνιαίως, ώστε να είναι σε θέση να ράφω τα σημεία χωρίς να χρεώνουν χρέη.

Εδώ είναι ένα Q & A για το πώς ακριβώς το έκανε:

Οικογενειακές Διακοπές: Ας ξεκινήσουμε με το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα συχνών πτήσεων του Southwest και τι το κάνει να διαφέρει από άλλα προγράμματα.

Lyn Mettler: Το Southwest έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα τακτικών επιβατών που έχει ονομαστεί το κορυφαίο πρόγραμμα αερογραμμών στα βραβεία Freddie. Μου αρέσει επειδή δεν υπάρχουν ημερομηνίες διακοπής, που κάνουν την κράτηση τόσο απλή. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε μια πτήση χωρίς να πληρώσετε ένα τέλος και τα σημεία σας δεν λήγουν ποτέ. Μπορείτε να κερδίσετε πόντους πετώντας, να εγγραφείτε για τις πιστωτικές κάρτες Southwest, να ψωνίσετε μέσω της ηλεκτρονικής πύλης τους, να τρώτε εστιατόρια στο τραπεζαρία τους και να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Έχω κερδίσει ακόμη και 1.000 πόντους μία φορά μόνο για την εγγραφή για τρεις μήνες της Wall Street Journal για $ 3.

Οικογένεια Διακοπές: Πώς σας ράγισμα τόσα πολλά σημεία;

Lyn Mettler: Συσσωρεύτηκα αυτά τα σημεία με την εγγραφή για τρεις πιστωτικές κάρτες: δύο Southwest κάρτες και το Chase Sapphire Preferred, τα οποία προσφέρουν ένα επίδομα 50.000 μονάδων μετά από να ξοδέψουν τουλάχιστον $ 2.000 έως $ 4.000 ανά κάρτα.

Μόλις συγκέντρωσα 110.000 πόντους με την εγγραφή προσωπικής και επαγγελματικής κάρτας Chase Southwest Rapid Rewards, την κάλυψη των ελάχιστων δαπανών και τη χρήση των καρτών για καθημερινές δαπάνες (και την αποπληρωμή των μηνιαίων), πέτυχα την κατάσταση του Companion Pass. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να πετάξει δωρεάν μαζί μου για έως και δύο χρόνια, αν κλείζουμε πτήσεις με πόντους ή μετρητά. Αυτό επέτρεψε τα σημεία Rapid Rewards μου να τεντώσουν ακόμη περισσότερο, καθώς χρειάζομαι μόνο να χρησιμοποιήσω μονάδες για να κλείσω τρία εισιτήρια αντί για τέσσερα για την οικογένειά μου. Η κατάσταση Companion Pass είναι καλή από τη στιγμή που την κερδίζετε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Είμαι επίσης προσεκτικός να κρατήσω μόνο πτήσεις κατά τη διάρκεια των ναύλων των νοτιοδυτικών, καθώς ο αριθμός των πόντων για την κράτηση μιας δεδομένης πτήσης συνδέεται με την τιμή του εισιτηρίου, οπότε όταν οι τιμές μειώνονται, ο αριθμός των πόντων που απαιτούνται για την κράτηση. Έχω επίσης συνεχίσει να κερδίζω πόντους ξεκινώντας όλες τις online αγορές στην πύλη Southwest Rapid Rewards και χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Rapid Rewards Dining, το οποίο σας κερδίζει πόντους όταν τρώτε σε συμμετέχοντα εστιατόρια.

Οικογένεια Διακοπές: Υπάρχουν ορισμένες φορές του έτους που είναι καλύτερα από άλλους για τη συσσώρευση πόντων; Υπάρχει μια εποχή του χρόνου που είναι καλύτερο για ταξίδια;

Lyn Mettler: Εάν θέλετε να κερδίσετε την κατάσταση Companion Pass, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε στις αρχές του έτους. Το πέρασμα είναι καλό από τη στιγμή που το κερδίζετε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, οπότε όσο νωρίτερα το κερδίζετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Από την εμπειρία μου, το τέλος του έτους (τουλάχιστον το περασμένο έτος) είχε τις καλύτερες τιμές στις πτήσεις. Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι πολυάσχολες εποχές με τόσες πολλές οικογένειες που ταξιδεύουν και οι ναύλοι δεν είναι τόσο καλοί. Αργά το χειμώνα και το φθινόπωρο είναι πιθανώς οι καλύτεροι χρόνοι για να ταξιδέψετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα σημεία Rapid Rewards.

Οικογένεια Διακοπές: Ποια είναι μερικά από τα κόλπα σας για τη μεγιστοποίηση των σημείων / αξίας με το Νοτιοδυτικό πρόγραμμα;

Lyn Mettler: Παρακολουθώ προσεκτικά το κόστος των ναύλων - τόσο σε δολάρια και σε πόντους - για τους αγαπημένους μας προορισμούς. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να αναγνωρίσω τι είναι - και τι δεν είναι - μια καλή συμφωνία.

Στη συνέχεια, προσπαθώ να περιμένω μέχρι να φτάσουν τα κόμιστρα σε ένα χαμηλό σημείο για να κλείσετε τις πτήσεις μας.

Φυσικά, επειδή δεν υπάρχουν τέλη ακύρωσης με το Southwest, μπορείτε πάντα να κλείσετε μια πτήση και, στη συνέχεια, να αλλάξετε ή να ακυρώσετε αν αλλάξουν τα σχέδιά σας ή να βρείτε χαμηλότερη τιμή. Η αγορά κατά τη διάρκεια των πωλήσεων είναι απαραίτητη και η Southwest έχει πολλές πωλήσεις. Έχω διαπιστώσει ότι οι καλύτερες πωλήσεις είναι εκείνες που βλέπετε στην τηλεόραση.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε το Companion Pass έτσι δεν χρειάζεται να εξαργυρώσετε πόντους για ένα επιπλέον άτομο. Για ένα ζευγάρι, το Companion Pass κόβει τα σημεία που πρέπει να περάσετε για μια πτήση στο μισό. Για την οικογένειά μου, πρέπει μόνο να εξαργυρώσουμε πόντους για τρεις από εμάς αντί για τέσσερις.

Οικογένεια Διακοπές: Τι συμβουλές μπορείτε να δώσετε σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε με το πρόγραμμα;

Lyn Mettler: Το Southwest είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν μίλια και πόντους για να πετάξουν δωρεάν ή σούπερ φτηνά. Είναι πολύ απλό να ακολουθήσετε και να κερδίσετε γρήγορα πόντους. Με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, μόνο ορισμένες θέσεις σε ορισμένες πτήσεις είναι διαθέσιμες για κράτηση με μίλια, ενώ η Southwest σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση θέσης σε οποιαδήποτε πτήση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι να εγγραφείτε για λογαριασμό Rapid Rewards και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό μέλους σας όταν πετάτε. Ένας εύκολος τρόπος να αρχίσετε να κερδίζετε πόντους είναι να ξεκινήσετε online αγορές στην πύλη αγορών τους και να εγγραφείτε στο τραπεζικό τους πρόγραμμα.

Στο blog μου, Go To Travel Gal, δημοσιεύομαι καθημερινά για τους τρόπους να κερδίσετε πόντους Southwest Rapid Rewards και συμβουλές για να φτάσετε στο status Companion Pass. Επίσης ειδοποιώ τους αναγνώστες όταν η Southwest έχει μια πώληση και αν είναι καλή ή όχι. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά το Southwest.com για να δείτε τους μεταβαλλόμενους ναύλους για τους προορισμούς που σκοπεύετε να επισκεφθείτε.

Οικογενειακά Διακοπές: Προγραμματίζετε ένα άλλο ταξίδι χρησιμοποιώντας τα νοτιοδυτικά σημεία; Ποια είναι η στρατηγική σας;

Lyn Mettler: Σχεδιάζω πάντα τα επόμενα ταξίδια μας χρησιμοποιώντας μίλια και πόντους. Ο σύζυγός μου λέει: "Ξέρετε, μια μέρα θα πρέπει να πληρώσουμε πραγματικά για μια πτήση." Λέω, "Δεν υπάρχει τρόπος!"

Έχουμε ήδη κλείσει ταξίδια στη Νέα Υόρκη και το Ντένβερ φέτος το καλοκαίρι και θα κρατήσουμε πτήσεις προς το Ορλάντο σύντομα για το διάλειμμα πτώσης. Στη συνέχεια, είναι στο Keystone Resort στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έχω ακόμη και το ιδανικό μου 2017 χαρτογραφημένο.

Τελικά θα εξαντληθούμε από τα μεγάλα κομμάτια των πόντων που έχω συγκεντρώσει, αν και μπορώ ακόμα να κερδίζω βαθμούς μέσα από τις καθημερινές δαπάνες, τα ψώνια και το φαγητό. Σε εκείνο το σημείο ο σύζυγός μου θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής για κάρτες.

Επειδή ένα άτομο μπορεί να κερδίσει μόνο τα μπόνους πίστωσης 50.000 μονάδων κάθε 24 μήνες, θα πρέπει να περιμένω έως το 2017/2018 για να το ξανακάνω. Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός μου θα εγγραφεί για τις νοτιοδυτικές πιστωτικές κάρτες, θα κερδίσει το Status Companion Pass και θα συγκεντρώσει 150.000 έως 200.000 μονάδες για εμάς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι το 2018. Τότε θα είναι η σειρά μου να ξεκινήσω τη διαδικασία ξανά.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να πετάξετε δωρεάν στο νοτιοδυτικό, ανατρέξτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο του Lyn, "Ο οδηγός βήμα προς βήμα για την απόκτηση του πετρελαιοφόρου εισιτηρίου Southwest Companion and Flying Free around the US", το οποίο διατίθεται δωρεάν.