Τι είναι ένας γνωστός αριθμός ταξιδιωτών και τι κάνετε με ένα;

Ένας γνωστός αριθμός ταξιδιωτών (KTN), που ονομάζεται επίσης Αξιόπιστος αριθμός ταξιδιωτών, είναι ένας αριθμός που εκδίδεται από την αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας μεταφορών (TSA), το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ή το Υπουργείο Άμυνας (DoD). Αυτός ο αριθμός υποδεικνύει ότι έχετε υποβληθεί σε κάποιον έλεγχο πτήσης πριν από την πτήση ή σε άλλο έλεγχο πριν από τον έλεγχο για μια πτήση. Η προσθήκη του γνωστού αριθμού ταξιδιώτη σε μια κράτηση αεροπορικών εταιρειών αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να χρησιμοποιείτε τις λωρίδες ασφαλείας PreCheck® για την ασφάλεια σε συμμετέχοντα αεροδρόμια των ΗΠΑ και σας επιτρέπει, αν είστε μέλος της Global Entry, να επωφεληθείτε από την ταχεία τελωνειακή επεξεργασία.

Πώς μπορώ να αποκτήσω έναν γνωστό αριθμό ταξιδιωτών;

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα KTN είναι να εγγραφείτε στο πρόγραμμα PreCheck® ή Global Entry. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα λάβετε ένα KTN. Το KTN Global Entry συνδέεται με τις πληροφορίες διαβατηρίου σας, ενώ ένα PreCheck® KTN συνδέεται μόνο με τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχετε κατά την εγγραφή σας. Οι συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν τη συχνότητα των πτήσεων τους στο PreCheck® και να τους αναθέσουν ένα KTN ως μέρος αυτής της διαδικασίας. Το στρατιωτικό προσωπικό ενεργού υπηρεσίας μπορεί να χρησιμοποιεί τον αριθμό ταυτοποίησης DoD ως το KTN τους. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για PreCheck® ή Global Entry μόνοι σας. Οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν $ 85 για μια πενταετή συμμετοχή στο PreCheck® ή $ 100 για μια πενταετή συμμετοχή στο Global Entry. ( Συμβουλή: Το μη επιστρεφόμενο τέλος πρέπει να καταβληθεί είτε έχετε εγκριθεί είτε όχι για PreCheck® ή Global Entry.)

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον γνωστό αριθμό ταξιδιώτη μου;

Εάν λάβατε το KTN σας μέσω του προγράμματος PreCheck® της TSA, θα πρέπει να το προσθέσετε στο αρχείο κράτησής σας κάθε φορά που κάνετε κράτηση μιας πτήσης σε συμμετέχουσα αεροπορική εταιρεία.

Εάν κάνετε κράτηση πτήσης μέσω πρακτορείου ταξιδίων, δώστε στον πράκτορα το KTN σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τον KTN μόνοι σας εάν κάνετε κράτηση της πτήσης σας online ή τηλεφωνικά.

Οι συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες, από την ημερομηνία αυτή, περιλαμβάνουν τα αεροδρόμια Aeromexico, Air Canada, Alaska Airlines, All Nippon Airways, Allegiant Air, American Airlines, Aruba Airlines, Avianca, Boutique Airlines, Cape Air, Cathay Pacific, Contour Aviation, Copa Airlines, Delta Air Lines, Dominican Wings, Emirates, Etihad Airways, Finnair, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, InterCaribbean Airways, JetBlue Airways, Key Lime Air, Κορέας Air, Αεροπορικές εταιρείες, Spirit Airlines, Sun Country Airlines, Sunwing Airlines, Swift Air, Τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, United Airlines, Virgin America, Virgin Atlantic, West Jet και Xtra Airways.

Εάν αποκτήσατε το KTN σας μέσω του προγράμματος Global Entry ή λόγω της κατάστασής σας ως μέλους των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που κάνετε κράτηση αεροπορικής εταιρείας, ανεξάρτητα από την αεροπορική εταιρεία που πετάτε.

Εάν έχω έναν γνωστό αριθμό ταξιδιωτών, γιατί δεν λαμβάνω κατάσταση PreCheck® κάθε φορά που ταξιδεύω;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λωρίδα προβολής PreCheck®, παρόλο που έχετε KTN. Για παράδειγμα:

Περιστασιακά, το TSA δεν δίνει την κατάσταση του PreCheck® σε εγγεγραμμένους ταξιδιώτες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να τυχαιοποιήσει τις διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας.

Τα δεδομένα που εισαγάγατε όταν αγοράσατε το εισιτήριό σας ενδέχεται να μην αντιστοιχούν στα δεδομένα που υπάρχουν στο αρχείο με το TSA, το DHS ή το DoD. Το πρώτο σας όνομα, το επώνυμο, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησης πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς.

Ενδέχεται να έχετε εισάγει εσφαλμένα το KTN όταν αγοράσατε το εισιτήριό σας.

Το KTN σας ενδέχεται να μην είναι αποθηκευμένο στο προφίλ συχνότητάς σας ή μπορεί να μην έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας για συχνό δρομολόγιο προτού αγοράσετε το εισιτήριό σας online.

Εάν αγοράσατε το εισιτήριό σας μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ή ιστότοπου τρίτου μέρους, όπως η Expedia, το KTN ενδέχεται να μην έχει μεταβιβαστεί στην αεροπορική σας εταιρεία. Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να καλέσετε την αεροπορική σας εταιρεία και να βεβαιωθείτε ότι το KTN σας έχει εγγραφεί στο αρχείο κράτησής σας.

Κάνετε αυτό πριν να κάνετε check in για την πτήση σας.

Μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ότι δεν μπορείτε να εισάγετε το KTN σας όταν αγοράσατε το εισιτήριό σας online. Αυτό συμβαίνει περιστασιακά με τους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους (ιστότοπους τρίτων).

Πώς να επιλύσετε γνωστά προβλήματα αριθμού ταξιδιώτη

Μόλις έχετε ένα KTN, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Πάντα ψάχνετε για το πεδίο KTN όταν αγοράζετε ένα αεροπορικό εισιτήριο στο διαδίκτυο και επικοινωνείτε με την αεροπορική σας εταιρεία αφού ολοκληρώσετε την αγορά σας αν δεν το δείτε.

Ελέγξτε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα (άδεια οδήγησης, δελτία ταυτότητας με φωτογραφία και / ή διαβατήριο ) για να βεβαιωθείτε ότι το πλήρες όνομα και η ημερομηνία γέννησής σας ταιριάζουν με τις πληροφορίες που δώσατε στην TSA ή στο DHS.

Αποθηκεύστε το KTN σας στα αρχεία του λογαριασμού σας. Ελέγχετε τακτικά τα προφίλ του λογαριασμού σας για τακτικά δρομολόγια, για να βεβαιωθείτε ότι το KTN σας έχει εισαχθεί σωστά.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να αναζητήσετε το πεδίο KTN και εισάγετε το KTN σας κάθε φορά που αγοράζετε ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία πριν από την ημερομηνία check-in για να βεβαιωθείτε ότι το KTN σας έχει προστεθεί στην εγγραφή σας.

Όταν εκτυπώνετε το αεροπορικό σας εισιτήριο, θα δείτε τα γράμματα "TSA PRE" στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτά τα γράμματα υποδεικνύουν ότι έχετε επιλεγεί για την κατάσταση PreCheck® στην πτήση σας. Αν είστε εγγεγραμμένοι στο PreCheck® αλλά δεν βλέπετε το "TSA PRE" στο εισιτήριό σας, καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία. Ο πράκτορας κρατήσεων θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να λύσετε τυχόν προβλήματα. Θυμηθείτε ότι το TSA δεν θα σας επιλέξει πάντοτε την κατάσταση PreCheck® ακόμα κι αν είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα PreCheck®.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά το check-in ή στο αεροδρόμιο, επικοινωνήστε με την TSA το συντομότερο δυνατόν για να μάθετε τι συνέβη. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η TSA διατηρεί μόνο τα δεδομένα PreCheck® για τρεις ημέρες μετά την πτήση σας, επομένως θα χρειαστεί να ενεργήσετε γρήγορα.