Οι Τέχνες στην Ιρλανδία 2016 - μια προεπισκόπηση

Κύρια σημεία στο ιρλανδικό ημερολόγιο πολιτισμού για το 2016

Έτσι, ποια θα είναι τα μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο της τέχνης της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια του 2016, που θα είναι τα κυριώτερα σημεία της κουλτούρας της Ιρλανδίας; Ως συνήθως, υπάρχουν πολλές τοπικές εκδηλώσεις, πολλοί από τους οποίους διεξάγουν διεθνή συμμετοχή. Διάλεξε:

Απενεργοποίηση των περιστρεφόμενων

Ο Ιανουάριος θα παρουσιάσει για άλλη μια φορά το Vaughan Bequest στην Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας , οι Δουβλινοί θα συρρέουν παραδοσιακά εδώ για να δουν την ετήσια εκδρομή των λεπτών ακουαρέλων του Turner.

Και με την επιτυχία της ταινίας Turner ακόμα σε πολλά μυαλά, οι οπαδοί προέρχονται και από μακριά.

Οι χωρικοί το 2016

Οι χωρικοί, η ιρλανδική indie folk μπάντα από το Δουβλίνο, με επικεφαλής τον Conor O'Brien, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ "Πού ήσασταν όλη η ζωή μου;" τον Ιανουάριο, ακολουθούμενη από μια ξενάγηση που έλαβε χώρα στο Κορκ, το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, το Γκάλγουεϊ και το Λίμερικ. Αναμείνετε να δείτε και να ακούσετε περισσότερα από αυτά αργότερα μέσα στο χρόνο. Παρόλο που κατευθύνονται πρώτα προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Άνοιγμα δωματίου

Το ιρλανδικό-καναδικό θρίλερ "Δωμάτιο" τελικά θα κυκλοφορήσει γενικά στην Ιρλανδία στις 15 Ιανουαρίου και έχει ανατραπεί η δόξα Oscar (η συμμετοχή του στα βραβεία της Ακαδημίας εξασφαλίστηκε από μια περιορισμένη κυκλοφορία των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2015, όλα τα διασκέδαση και τα παιχνίδια υποθέτω ).

Εκπαίδευση της Ρίτα στο Μπέλφαστ

Η προσαρμογή της ταινίας του 1983 με τη Julie Walters είδε την «Εκπαίδευση Rita» που γυρίστηκε στο Trinity College του Δουβλίνου, επειδή ήταν ένα τέτοιο πρωτότυπο βρετανικό πανεπιστήμιο ( όπως πολλές ιρλανδικές κινηματογραφικές τοποθεσίες ).

Από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου θα χτυπήσει τώρα τη σκηνή στο Λυρικό Θέατρο στο Μπέλφαστ. Και η Ρίτα δεν είναι πλέον Liverpudlian, αλλά η εργατική τάξη Μπέλφαστ. Πήγαινε, κουβεντιάζω!

Ιορδανία

Ο μυθιστοριογράφος Το μυθιστόρημα του Neil Jordan "Το Drowned Detective" κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο, με ιδιωτικό ντετέκτιβ που ζει στην Ανατολική Ευρώπη και αγωνίζεται με έναν αποτυχημένο γάμο.

Προσθέστε μια άγνωστη γυναίκα που ρίχνει τον εαυτό της σε ένα ποτάμι, ο ντετέκτιβ στη διάσωση ... και ξεκινά μια γοτθική ιστορία.

Ξεπερασμένη Σελήνη

Το "A Moon for the Misbegotten" του Eugene O'Neill, σε σκηνοθεσία του Ben Barnes, θα παρουσιαστεί τόσο στο Royal Theatre στο Waterford όσο και στο Λυρικό Θέατρο στο Μπέλφαστ τον Μάρτιο. Είναι ένα είδος ερωτικής ιστορίας, που χαρακτηρίζει τους Ιρλανδούς ηθοποιούς Mark Lambert και Michael Quinlan.

Το Αλ Κοράνι αποκαταστάθηκε

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιβλία του κόσμου είναι να απολαύσετε τη βιβλιοθήκη Chester Beatty στο Δουβλίνο - το πλούσιο εικονογραφημένο Κορούνι του Ruzhiban, ένα έργο του 16ου αιώνα. Δείτε το μεταξύ της 15ης Απριλίου και της 28ης Αυγούστου.

Αστέρια στα μάτια τους

Ο Stewart Parker έγραψε το "Northern Star" το 1984, η ανιψιά του Lynn Parker τον διευθύνει τόσο στο Κέντρο Τεχνών του Έργου στο Δουβλίνο όσο και στο Λυρικό Θέατρο στο Μπέλφαστ τον Απρίλιο. Διαθέτει τον επαναστατικό Henry Joy McCracken, έναν από τους Ηνωμένους Ιρλανδούς, που θυμίζει τη ζωή του την παραμονή της εκτέλεσης του. Η ζωή του όπως είπε στις φωνές ιρλανδών συγγραφέων όπως ο Brendan Behan και ο Samuel Beckett.

EVA στο Colonialsim

Η διεθνούς φεστιβάλ τέχνης της Ιρλανδίας, η EVA International στο Limerick, θα έχει μια εντυπωσιακή σειρά καλλιτεχνών και θα δουλέψει ξανά από τις 16 έως τις 10 Ιουλίου.

Καθώς το 1916 αφορά στην προσπάθεια να ανατραπεί η καταπίεση, θα δοθεί έμφαση στην αποικιοκρατία.

Nobel Aeneid

Η μετάφραση του Seamus Heaney από το κλασικό "Aeneid" θα δημοσιευθεί τον Μάιο ... χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Da Vinci στο Δουβλίνο

Θα είναι ένα συρτάρι πλήθους - δέκα σχέδια του ιταλικού αναγεννησιακού μεγαλοφυιού Λεονάρντο Ντα Βίντσι, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα όπως το μεταλλικό σημείο, το μελάνι, η ακουαρέλα και η κιμωλία, εμφανίζονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας . Κάντε μια γραμμή beeline για αυτό μεταξύ 4 Μαΐου (Ημέρα των Αστέρων) και 17 Ιουλίου.

Από τον Μότσαρτ

Το κοντσέρτο του Κλαρινέτου του Μότσαρτ θα είναι τόσο καλό όσο ξεχασμένο για το ευρύ κοινό, αλλά η μουσική του "Out of Africa" ​​είναι ακόμα δημοφιλής ... και οι δύο είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες. Η βελγική καλλιτέχνιδα Annelien van Wauwe και το κλαρινέτο της μπάτσε θα λάβει το επίκεντρο, συνοδευόμενο από την Ορχήστρα του Ulster, στο Ulster Hall του Μπέλφαστ στις 6 Μαΐου.

Σίγουρα δεν είναι Ζορμπά

Η ελληνική χορογράφο Patricia Apergi θα φέρει "Planites" στο Φεστιβάλ Χορού του Δουβλίνου. Πέντε άνδρες χορευτές θα εξερευνήσουν σθεναρά την ιδέα του ταξιδιού, με τα κομμάτια ιρλανδικού χορού και ισπανικού φλαμένκο να ρίχνονται σε καλό μέτρο. Όλα αυτά στο Θέατρο Samuel Beckett στο Δουβλίνο μεταξύ 17 και 19 Μαΐου.

Βγαίνοντας έξω

Ένα άλλο σημείωμα του Φεστιβάλ Χορού του Δουβλίνου, το Θέατρο Samuel Beckett θα παρουσιάσει μια παραγωγή "Anam" από τις 23 έως τις 25 Μαΐου. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Trailer's Siamsa Tire, που χαρακτηρίζεται από χορό βήμα από την Ιρλανδία και τη Βόρεια Αμερική.

Ξυπνήστε στο Αβαείο

Ο Tom Murphy πραγματοποιεί θεατρικές επιτυχίες και το έργο του "The Wake" του 1998 θα διοργανωθεί στο Θέατρο Abbey του Δουβλίνου από τις 22 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου. Η Annabelle Comyn διευθύνει την ιστορία μιας γυναίκας που επιστρέφει στην πατρίδα της, μόνο για να βρει την οικογένειά της να αγωνίζεται σαν να μην υπάρχει αύριο.

Το 1916 έγινε σύγχρονο

Η αύξηση του Πάσχα του 1916 όπως ερμηνεύεται στη σύγχρονη τέχνη ... αυτό είναι το θέμα μιας επίδειξης στο Crawford Crawford Art Gallery από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Αυγούστου. Θα περιλαμβάνει έργο που ανέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Michael Cullen, η Rita Duffey, η Sean Hillen και η Alice Maher.

Τα παπούτσια χορού του Μπίλι

Η αίσθηση-καλή ιστορία του "Billy Elliot", για την κοπέλα της εργατικής τάξης που ανακαλύπτει ένα ταλέντο όχι για την πυγμαχία, αλλά για το μπαλέτο, έρχεται στο Δουβλίνο. Μια μεγάλη παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ενέργειας Bord Gais από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Somme-bre Μνήμη

Το έργο του Frank McGuinness, "Παρακολουθήστε τους γιους του Ulster που πηγαίνουν προς το Somme", χαιρετίστηκε ως ίσως η καθοριστική απεικόνιση της Ιρλανδικής Προτεσταντικής εμπειρίας, θα χτυπήσει τη σκηνή στο Δουβλίνο ακριβώς στα μέσα των εορτασμών του 1916 . Στο θέατρο στο Abbey Theater από τις 6 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, αυτό είναι βέβαιο ότι θα χαλάσει μερικά εθνικιστικά φτερά.

Η σύζυγος του Whelan στο Γουότερφορντ

Το έργο "Η σύζυγος του James Whelan" της Teresa Deevy είναι ξεχασμένο, παρά τη δημοτικότητά του ως συγγραφέα για το Abbey στη δεκαετία του 1930. Η ιστορία ενός ζευγαριού που δεν είναι πραγματικά τόσο μεγάλο μέρος από ένα ζευγάρι πια θα διοργανωθεί στο Waterford's Garter Lane Theatre κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.