Ελάτε νωρίς για να δείτε το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ στο Ανόι

Ένα επιβλητικό μνημείο για τον σεβαστό ιδρυτικό πατέρα του Βιετνάμ

Το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν διατηρεί τα αποστεροποιημένα λείψανα του Χο Τσι Μιν. αυτή η μαζική δομή γρανίτη αναδύεται πάνω από την πλατεία Ba Dinh στο Ανόι του Βιετνάμ .

Αν όμως είχε ακολουθήσει ο Χο, η κατασκευή του Μαυσωλείου δεν θα είχε ποτέ συμβεί: ο ιδρυτής του σύγχρονου βιετναμέζικου κράτους δήλωσε με τη θέλησή του ότι το σώμα του θα αποτεφρωθεί με τη στάχτη του διάσπαρτη στο βορρά, στο κέντρο και στο νότο της χώρας του.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ έκανε το απόλυτο αντίθετο από τις επιθυμίες του. Αντ 'αυτού, του έδωσαν τον σοβιετικό ηγέτη (όπως ο Λένιν, ο Μάο και ο Kim Il-Sung) - βαλσαμοποιώντας το σώμα του και τοποθετώντας το σε ένα επιβλητικό μπλοκ από σκυρόδεμα και γρανίτη που στέκεται μπροστά σε ένα τεράστιο τετράγωνο.

Η κατασκευή του Μαυσωλείου του Ho Chi Minh άρχισε λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Ho το 1969 - οι εργάτες έσπασε το έδαφος στις 2 Σεπτεμβρίου 1973 και τελείωσαν επισήμως τα εγκαίνια του μαυσωλίου στις 29 Αυγούστου 1975.

Αρχιτεκτονική του Μαυσωλείου του Χο Τσι Μιν

Το Μαυσωλείο του Ho Chi Minh σκίζει μια σελίδα από το εγχειρίδιο λατρευτικής προσωπικότητας του κομμουνιστή ηγέτη: το παλάτι του σεβάστου ηγέτη, τοποθετεί το σώμα του σε ένα ογκώδες μαυσωλείο στη μέση μιας γιγαντιαίας πλατείας σε ένα ιστορικό μέρος της πόλης.

Το Μαυσωλείο του Χο παίρνει έμπνευση από τον Λένιν στη Μόσχα, με τη δική του, γωνιακή πρόσοψη από γκρίζο γρανίτη. Πάνω από τη στοά, οι λέξεις " Chu tich Ho Chi Minh " (Πρόεδρος Χο Τσι Μιν) μπορούν να φανούν καθαρά μέσα στο αέτωμα, το οποίο υποστηρίζεται από είκοσι πυλώνες που καλύπτονται από γρανίτη.

Το ορθογώνιο μαυσωλείο έχει ύψος 70 πόδια και πλάτος 135 πόδια, δημιουργώντας την εντύπωση ενός μαζικού όγκου που διαπερνά την πλατεία Ba Dinh.

Η πλατεία Ba Dinh μπροστά από το μαυσωλείο αξίζει τον κόπο ως τόπος όπου ο Πρόεδρος Ho κήρυξε την ανεξαρτησία του Βιετνάμ στις 2 Σεπτεμβρίου 1945. Η πλατεία αποτελείται από 240 μπαλώματα χόρτου διαιρούμενα με διασταυρωμένες διαδρομές από σκυρόδεμα. οι επισκέπτες απογοητεύονται έντονα από το περπάτημα στο χορτάρι.

Η πόρτα του μαυσωλείου φυλάσσεται από ένοπλους φρουρούς τιμής. Στα μέσα του πρωινού, μια επιδεικτική αλλαγή της τελετής φρουρών εκτελείται εν μέρει προς όφελος των τουριστών στην πλατεία Ba Dinh.

Εισαγωγή στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν

Για να εισέλθετε στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, θα πρέπει να συμμετάσχετε σε μια ουρά των τοπικών και των τουριστών που περιμένουν να εισέλθουν. Οι ουρές για να επισκεφθείτε το εσωτερικό ιερό μπορεί να πάρει αρκετό καιρό και η αναμονή μπορεί να είναι ατελείωτη - επισκέπτονται το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ είναι το επίκεντρο για πολλές επισκέψεις των ντόπιων στην πρωτεύουσα και πολύ λίγοι Βιετναμέζοι επισκέπτες στο Ανόι περνούν μια ευκαιρία για προσκύνημα στον πατέρα της χώρας τους.

Οι τουρίστες αναμένεται να παραδώσουν τσάντες και κάμερες πριν εισέλθουν στο μαυσωλείο. εάν είστε μέρος μιας περιήγησης, θα τα παραδώσετε στον οδηγό σας. Τότε περιμένετε καθώς η γραμμή σιγά-σιγά αρχειοθετεί την πόρτα στο εσωτερικό ιερό.

Μέσα στο Μαυσωλείο του Ho Chi Minh, το σώμα του Ho βρίσκεται σε κατάσταση κάτω από γυάλινη σαρκοφάγο, υπό την επίβλεψη φυλακής τιμής τεσσάρων φυλακισμένων που κάθεται σε κάθε γωνιά του πυθμένα. Το βαλσαρισμένο σώμα είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένο, και ντυμένο σε κοστούμι kaki. Το πρόσωπό και τα χέρια του φωτίζονται με προβολείς. το υπόλοιπο δωμάτιο είναι αχνά αναμμένο.

Μεγάλος σεβασμός πρέπει να αποδειχθεί κατά την είσοδο - η κουβέντα, οι βιαστικές κινήσεις και η ανάρμοστη ενδυμασία θα ξεχωρίζουν από τους φρουρούς του μαυσωλείου.

Οι επισκέπτες αναμένεται να παραμείνουν ήσυχοι και να περπατήσουν αργά και σταθερά μέσα από το μαυσωλείο.

Με την έξοδο από το Μαυσωλείο, μπορείτε να συνεχίσετε την "επανεκπαίδευση" στη μυθολογία του Ho Chi Minh, επισκεπτόμενος το κοντινό Μουσείο του Χο Τσι Μιν , το οποίο περιέχει μια αναφορά για τη ζωή του ανθρώπου όπως αναφέρθηκε στην αλληγορία και τα προσωπικά του εφέ, Το παλάτι , με βάση το οποίο ο Χο Τσι Μιν έζησε μετά την ανάληψη της εξουσίας (ποτέ δεν μετακόμισε πραγματικά, ικανοποιώντας τον εαυτό του με το να ζει στις πρώην κατοικίες του ηλεκτρολόγου, στη συνέχεια σε ένα έθιμο ξυλόγλυπτο σπίτι από τη δεκαετία του 1950 μέχρι το θάνατό του).

Το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ και το Do not

Διατηρήστε μια στάση σεβασμού. Μην μιλάτε, μην χαμογελάτε και περπατάτε αργά μαζί με την ουρά στο σκοτεινό εσωτερικό ιερό. Οι φρουροί δεν θα διστάσουν να σας ξεσηκώσουν εάν δεν διατηρήσετε τη σωστή στάση.

Έλα νωρίς. Αν θέλετε να είστε μπροστά από την ουρά, είναι σημαντικό να αποφύγετε τη βιασύνη των ανθρώπων που βρίσκονται στο προσκήνιο για να πληρώσουν τα σέβη τους. Το μαυσωλείο ανοίγει στις 8πμ, αλλά είναι εκεί μέχρι τις 7πμ.

Μην φωτογραφίζετε. Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορείτε - οι φρουροί να συλλέγουν όλες τις κάμερες πριν μπείτε στο μαυσωλείο. Θα μπορείτε να ανακτήσετε τα προσωπικά σας εφέ καθώς βγαίνετε από την περιοχή.

Μη φοράτε σορτς. Ή μανίκια, ή πουκάμισα χωρίς μανίκια. Αυτό είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη στο Βιετνάμ, αν μια τέτοια λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια κομμουνιστική χώρα. ντύστε με μια μικρή ευπρέπεια και φορέστε ρούχα που σας καλύπτουν, ακόμη και σε ζεστό καιρό.

Πότε να επισκεφθείτε το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν

Το μαυσωλείο Ho Chi Minh βρίσκεται στην πλατεία Ba Dinh και είναι εύκολα (και καλύτερο) προσβάσιμο με ταξί. Η είσοδος στο Μαυσωλείο είναι δωρεάν.

Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, το Μαυσωλείο είναι ανοιχτό από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. από τις Τρίτες έως τις Πέμπτες. 7:30 π.μ. έως 11 π.μ. τα Σαββατοκύριακα. Από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο, το Μαυσωλείο είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το απόγευμα από την Τρίτη έως την Πέμπτη και από τις 8 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. τα σαββατοκύριακα.

Το Μαυσωλείο είναι κλειστό τις Παρασκευές και για δύο μήνες το φθινόπωρο (Οκτώβριος και Νοέμβριος) καθώς το βαλσαρισμένο σώμα αποστέλλεται στη Ρωσία για κάποια προληπτική συντήρηση και επαφή.